Varamedia logo
33+

Op zoek naar een affiliate marketing manager?

Ben je als bedrijf op zoek naar een affiliate marketing manager of performance marketing manager in België of Nederland? Dan zit je hier goed, want wij zijn een affiliate marketing agency met jaren ervaring in het werken met publishers en adverteerders in affiliate marketing.

Ons freelance affiliate marketing management team is bedreven in het begeleiden van merken in e-commerce en leadgeneratie.

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia, het grootste affiliate marketing agency van België met jarenlange ervaring met het opzetten van partnerships met affiliate partners en influencers. Heb je hulp nodig met jouw affiliate marketing verhaal? Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
Affiliate Marketing Manager

Waarom een dedicated affiliate marketing manager?

Dat je de affiliate marketing campagne beter niet overlaat aan de eerste de beste, heeft veel redenen.

Ten eerste: het gaat om veel geld. Affiliate marketing moet professioneel beheerd worden, anders betaal je dat cash door sterk verminderde campagneresultaten. Iemand die niet weet waar hij/zij mee bezig is, kan in de affiliate marketingcampagne veel stukmaken. 

Hierbij denken we aan het verbreken van goede publisher-adverteerder relaties, het instellen van verkeerde commissiemodellen en het verkeerd managen van de transactiekeuringen.

Leestip: Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate Marketing Manager-Affiliate marketing-varamedia

Ten tweede: affiliate marketing is maar zo krachtig als er relevante affiliates zijn die in het netwerk worden uitgenodigd.

Soms zullen affiliates uit zichzelf naar je toe komen, maar lang niet alle affiliate partijen staan te springen om aan boord te stappen. Als ze een goeddraaiend platform hebben, bestaat de kans dat hun team al drukbezet is met tal van andere projecten en adverteerders. Je zal hen dus moeten overtuigen om jouw merk erbij te nemen.

Als dedicated affiliate marketing manager is zo’n onderhandeling veel eenvoudiger dan als je dit gesprek aangaat als bijvoorbeeld de ‘marketingcoördinator’ van het bedrijf (die alle andere kanalen ook beheert). Hoe breder het profiel is dat de affiliate marketingcampagne beheert, hoe minder diepe kennis deze persoon kan ontwikkelen over de mogelijkheden van het grote netwerk aan publishers.

Affiliate Marketing Manager-Affiliate marketing-varamedia

Op zoek naar affiliate marketing? ​

Tips!

Onthoud: publishers/affiliates zijn digitale vertegenwoordigers van het bedrijf. Net zoals in een verkoopsteam met verkoopsmanager, heb je in affiliate marketing ook een affiliate manager nodig die de publishers activeert.

Lees hier enkele succesverhalen van affiliate marketing campagnes voor bedrijven!

Als je een verkoopsteam laat aansturen door de receptioniste, komen er vanzelfsprekend veel minder goede resultaten dan als de verkopers worden aangestuurd door een inspirerende sales manager. Dezelfde vergelijking gaat op voor het samenwerken met een (freelance) affiliate marketing manager!

Ontdek het verschil tussen de grootste affiliate netwerken in de Benelux. Lees de vergelijking tussen TradeTracker, Awin, TradeDoubler en Daisycon of lees meer over affiliate marketing managers via dit artikel.

De beste netwerken in België zijn: TradeTracker BelgiumDaisyconAwinTradeDoubler en NetAffiliation (voor de Franstalige markt).

Lees ook onze vergelijking van alle affiliate netwerken en oordeel zelf!

Certified Affiliate Marketing Agency Varamedia
Meer omzet met affiliate marketing? Wij kunnen helpen!
5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Affiliate marketing expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun affiliate marketing:

Gerelateerde artikels

Affiliate marketing

TradeTracker

TradeTracker biedt online adverteerders (merchants) en publishers (affiliates) de mogelijkheid om de online marketing en sales te ontwikkelen en te optimaliseren op basis van “pay-for-performance”.

TradeTracker is in België het grootste affiliate netwerk met meer dan 500 campagnes die de meer dan 10.000 affiliates kunnen promoten via hun webpagina's. In Nederland heeft TradeTracker zelfs meer dan 2.000 campagnes.

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met TradeTracker? Lees dan zeker verder.

Affiliate marketing

AWIN

Met meer dan 150 miljoen sales per jaar is Awin één van de grootse affiliate marketing netwerken van Europa. Het bedrijf bestaat al sinds het jaar 2000 met een kantoor in Amsterdam. Awin heeft volgens hun eigen website meer dan 211.000 actieve publishers en meer dan 15.200 adverteerders.

Als affiliate marketing agency werkt Varamedia geregeld samen met Awin. Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met AWIN? Lees dan zeker verder.

Affiliate marketing

Affiliate marketing in België

Affiliate marketing in België is bezig aan een sterke opmars. Zo goed als elk bedrijf dat in e-commerce of leadgeneratie actief is, heeft veel baat bij het inschakelen van affiliate - publishers - die als online vertegenwoordigers werken op commissiebasis.

Over ons: wij zijn een affiliate marketing agency met jarenlange ervaring met het opzetten van partnerships met affiliate partners en influencers. Lees verder.

Affiliate marketing

Vergelijking: TradeTracker, Daisycon, Awin en TradeDoubler

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij er betaald wordt voor een geleverde prestatie op commissiebasis. Als affiliate marketing agency voor adverteerders willen we met dit artikel meer duidelijkheid brengen over de kracht van affiliate marketing en vergelijken we de bekendste affiliate netwerken: TradeTracker, Daisycon, Awin  en TradeDoubler .

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met AWIN? Lees dan zeker verder.

Affiliate marketing

Affiliate marketing: ervaringen van adverteerders en publishers

Over affiliate marketing bestaan veel meningen bij zowel adverteerders als publishers. Op deze pagina verzamelen we reviews van adverteerders die affiliate marketing inschakelden in hun e-commerce bedrijf of leadgeneratie website. Lees verder.

Affiliate marketing

NetAffiliation

NetAffiliation biedt online adverteerders (merchants) en publishers (affiliates) de mogelijkheid om de online marketing en sales te ontwikkelen en te optimaliseren op basis van “pay-for-performance”.

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met NetAffiliation ? Lees dan zeker verder.

Affiliate marketing

Hoe werkt Affiliate Marketing?

Hoe werkt affiliate marketing en hoe kan je hier als adverteerder voordelen uit halen? Affiliate marketing van A tot Z uitgelegd.

Affiliate marketing

Hoe werkt Trooper?

Trooper is een Vlaams platform dat verenigingen steunt in de vorm van kleine commissies op online aankopen. Je kan met andere woorden een vereniging of VZW steunen door simpelweg even via Trooper te passeren als je online aan het shoppen bent.

In dit artikel leggen we uit hoe het platform precies werkt en hoe het achterliggende systeem in elkaar zit. Immers: waar haalt Trooper het geld vandaan om deze donaties te financieren? Lees verder

Affiliate marketing

Affiliate marketing agency

Als Affiliate Marketing Agency zijn wij al sinds 2010 actief in de boeiende wereld van affiliate marketing. Sterker: Varamedia is ontstaan vanuit de affiliate wereld met tientallen affiliate websites in leadgeneratie en e-commerce die op de dag van vandaag nog altijd actief en succesvol zijn.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?