Affiliate Marketing Manager

DEEL DIT

Op zoek naar een affiliate marketing manager?

Ben je als bedrijf op zoek naar een affiliate marketing manager of performance marketing manager in België of Nederland? Dan zit je hier goed, want wij zijn een affiliate marketing agency met jaren ervaring in het werken met publishers en adverteerders in affiliate marketing.

Ons freelance affiliate marketing management team is bedreven in het begeleiden van merken in e-commerce en leadgeneratie.

Waarom een dedicated affiliate marketing manager?

Dat je de affiliate marketing campagne beter niet overlaat aan de eerste de beste, heeft veel redenen.

1. Er wordt geen geld verspild 

Ten eerste: het gaat om veel geld. Affiliate marketing moet professioneel beheerd worden, anders betaal je dat cash door sterk verminderde campagneresultaten. Iemand die niet weet waar hij/zij mee bezig is, kan in de affiliate marketingcampagne veel stukmaken. 

Hierbij denken we aan het verbreken van goede publisher-adverteerder relaties, het instellen van verkeerde commissiemodellen en het verkeerd managen van de transactiekeuringen. 

Leestip: Hoe werkt affiliate marketing?

2. Er worden betere publisher relaties onderhouden

Ten tweede: affiliate marketing is maar zo krachtig als er relevante affiliates zijn die in het netwerk worden uitgenodigd.

Soms zullen affiliates uit zichzelf naar je toe komen, maar lang niet alle affiliate partijen staan te springen om aan boord te stappen. Als ze een goeddraaiend platform hebben, bestaat de kans dat hun team al drukbezet is met tal van andere projecten en adverteerders. Je zal hen dus moeten overtuigen om jouw merk erbij te nemen.

Als dedicated affiliate marketing manager is zo'n onderhandeling veel eenvoudiger dan als je dit gesprek aangaat als bijvoorbeeld de 'marketingcoördinator' van het bedrijf (die alle andere kanalen ook beheert).

Hoe breder het profiel is dat de affiliate marketingcampagne beheert, hoe minder diepe kennis deze persoon kan ontwikkelen over de mogelijkheden van het grote netwerk aan publishers. 

Tip!

Onthoud: publishers/affiliates zijn digitale vertegenwoordigers van het bedrijf. Net zoals in een verkoopsteam met verkoopsmanager, heb je in affiliate marketing ook een affiliate manager nodig die de publishers activeert. 

Lees hier enkele succesverhalen van affiliate marketing campagnes voor bedrijven!

Als je een verkoopsteam laat aansturen door de receptioniste, komen er vanzelfsprekend veel minder goede resultaten dan als de verkopers worden aangestuurd door een inspirerende sales manager. Dezelfde vergelijking gaat op voor het samenwerken met een (freelance) affiliate marketing manager!

Ontdek het verschil tussen de grootste affiliate netwerken in de Benelux. Lees de vergelijking tussen TradeTracker, Awin, TradeDoubler en Daisycon

Neem vandaag nog contact op met ons:

  • Affiliate marketing expertise
    Als Affiliate Marketing Agency en Digital Marketing Bureau weten wij precies wat nodig is om van affiliate marketing campagnes een succes te maken.
  • Marketingresultaten
    Wij koppelen de affiliate marketing strategieën aan je grotere marketingplan, want je weet: marketing is één groot ecosysteem. Zo kan affiliate marketing ook helpen met je SEO en domeinautoriteit (indien je het verstandig aanpakt). Contacteer ons voor meer informatie!
varamedia-webdesign-bureau

Reageer of stel een vraag

Naam*
E-mail*
Bericht
0 of 350