Varamedia logo
33+

Affiliate marketing in Nederland

Wil je geld verdienen met affiliate marketing in Nederland en vraag je je af welk affiliate netwerk je het beste kan gebruiken?

In dit artikel ontdek je welke partijen die je absoluut nodig hebt om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing, namelijk een affiliate netwerk.

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia, het grootste affiliate marketing agency van België met jarenlange ervaring met het opzetten van partnerships met affiliate partners en influencers. Heb je hulp nodig met jouw affiliate marketing verhaal? Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
Affiliate marketing in Nederland
Affiliate marketing in Nederland-Affiliate marketing-varamedia

Waarom als bedrijf aan affiliate marketing doen in Nederland?

Affiliate marketing in Nederland is bezig aan een sterke opmars. Zo goed als elk bedrijf dat in e-commerce of leadgeneratie actief is, heeft veel baat bij het inschakelen van affiliate – publishers – die als online vertegenwoordigers werken op commissiebasis. 

Tip: bekijk ook het blogartikel van Affiliateblogger over alle netwerken in Nederland.

Zoek je als publisher informatie over hoe je geld kan verdienen met affiliate marketing, dan vind je hierover meer informatie op dit blogartikel over geld verdienen via het internet.

Over ons: wij zijn een affiliate marketing agency met jarenlange ervaring met het opzetten van partnerships met affiliate partners en influencers. 

Veelgestelde vragen over affiliate marketing in Nederland

We gaan het hebben over affiliate marketing voor adverteerders.

 1. Hoe kan je als adverteerder aan affiliate marketing in Nederland doen? 
 2. Bij wie klop je aan en waarop moet je letten?
 3. Wat is belangrijk om te weten?

Hier kom je dit allemaal te weten!

Stap 1: in welke niche ben je actief?

In Nederland zijn in zowat alle niches adverteerders actief op het gebied van affiliate marketing.

Als je kijkt naar de beschikbare campagnes bij TradeTracker Nederland bijvoorbeeld, zie je alle soorten niches binnen Travel, Shopping, Services en zelfs Financiële producten. Klik zeker eens op de URL om al deze campagnes te bekijken. Het is indrukwekkend en er zitten veel bekende namen tussen!

Op z’n minst gezegd mag je dus wel veronderstellen dat: 

Alle niches die online leads genereren en/of aan e-commerce doen, komen in aanmerking voor affiliate marketing.

Er zijn haast geen uitzonderingen op deze regel. Zowat elke niche heeft veel belang bij het inschakelen van affiliate marketing. 

Wel zijn er een aantal minimum criteria op vlak van schaal:

 • Als e-commerce bedrijf heb je een minimum maandomzet van €50.000 om affiliate marketing e-commerce rendabel te kunnen voeren.
 • Als bedrijf in leadgeneratie genereer je minimaal 10 leads per dag om affiliate marketing leadgeneratie rendabel te kunnen voeren.

Deze regels zijn behoorlijk belangrijk: heb je minder omzet en/of leads dan hierboven aangegeven, dan zal de interesse onder publishers matig zijn en zal je campagne geen groot succes worden. Hierop zijn altijd uitzonderingen, maar deze bepalen niet de regel. 

Tot slot nog even dit: affiliate marketing wordt gezien als een toevoegkanaal waarbij je als bedrijf gemiddeld 5 à 15 procent kan toevoegen aan de huidige omzet / leadsinstroom. 

Op zoek naar affiliate marketing? ​

Overzicht van alle adverteerdersniches die actief zijn in affiliate marketing

Hieronder vind je een overzicht van alle niches die zijn aangesloten bij TradeTracker.

Ook bij de concurrerende affiliate netwerken als Awin of Daisycon vind je een gelijkaardige overzichtslijst. Deze lijst met niches die in aanmerking komen, is dus universeel en geldt voor alle affiliate netwerken in Nederland en zelfs globaal.

Het zijn er heel wat, bekijk het zelf maar hieronder. 

Laat ons voor de zekerheid misschien nog even opfrissen wat affiliate marketing is: hierbij werk je als bedrijf samen met publishers / influencers die commerciële uitingen van je bedrijf op hun platform plaatsen.

Zij vragen hiervoor geen vaste vergoeding (hoewel er altijd uitzonderlijke deals mogelijk zijn) maar vragen een commissie bij elke aangebrachte verkoop en/of lead. 

Kan je je een niche indenken die geen baat kan hebben bij het inschakelen van dergelijke “virtuele vertegenwoordigers”? Er zijn haast geen niches die hiervan geen gebruik zouden kunnen maken. Wel zouden we het volgende kunnen stellen: hoe sterker de regulering in een bepaald marktsegment, hoe minder interessant affiliate marketing wordt.

Neem bijvoorbeeld de sector van geneesmiddelen: hier is het niet mogelijk om medicijnen zomaar online te gaan promoten via affiliate websites. Anderzijds kan je wel medicijnen online kopen in bepaalde gevallen. De affiliate campagnes die online staan in de pharma-industrie hebben altijd meer te maken met drogisterij dan met echte pharmacie.

Stap 2: om succesvol te zijn in affiliate marketing heeft je niche veel publishers nodig

Sommige niches zijn beter dan andere om affiliate marketing succesvol in te kunnen zetten.

Neem bijvoorbeeld de niche van Financiële producten (zoals verzekeringen, online leningen of online hypotheekaanvragen). Hierin zijn veel minder publishers actief dan in bijvoorbeeld de niche van Travel, waarin duizenden bloggers en reiswebsites bestaan. 

Als er in Nederland 100 gespecialiseerde contentwebsites over de Financiële sector bestaan, zou het waarschijnlijk veel zijn. Vergelijk even zelf de websites www.sparen.nl en www.reisgraag.nl. Van welke niche denk je dat er het meeste websites bestaan in Nederland? 

Niet elke sector heeft evenveel publishers die open staan voor affiliate marketing.

Affiliate marketing gebeurt nu eenmaal via publishers – en in sommige niches bestaan meer publishers dan in andere.

Geen content publishers in je niche? Ook dan blijft affiliate marketing interessant

Stel dat je in een gespecialiseerde niche als de financiële sector actief bent waarin relatief weinig publishers actief zijn. En je wilt affiliate marketing inschakelen voor je organisatie.

Dan vraag je je nu misschien af of dit wel interessant zou kunnen zijn?

Het antwoord is: ja

Ten eerste: affiliate marketing is performance marketing. Je betaalt enkel voor resultaten.

Ten tweede zijn er nog tal van andere publishertypes naast de content publishers. Hieronder lijsten we deze even op. 

 • Blogs
 • Cashback en Loyaltyprogramma’s
 • Deals en aanbiedingen
 • Directory sites (startpagina’s)
 • Display en Media-inkoop
 • E-mail Marketing
 • Kortingscodesites
 • Reviewsites
 • Social, Community’s en Forums
 • Technologiepartners (bv. Retargeting)
 • Vergelijkingswebsites
 • Zoekmachinemarketing

In veel sectoren die afhankelijk zijn van leadgeneratie werkt bijvoorbeeld e-mail marketing heel goed in de context van affiliate marketing. 

Hierbij schakelen grote publishers hun gigantische databases in om nieuwe aanmeldingen voor jouw bedrijf te genereren. Dit gebeurt allemaal GDPR-proof. 

Hoe goed converteert affiliate marketing?

De hamvraag blijft natuurlijk: zorgt affiliate marketing voor meer conversies? Ook al is het performance marketing (en betaal je enkel voor resultaten), je wilt natuurlijk wel een bepaalde garantie alvorens je de tijdsinvestering neemt om: 

 1. Je aan te sluiten bij een Nederlands affiliate netwerk
 2. Technisch: het tracking script laat installeren op de website bedankingspagina’s
 3. Publishers te managen
 4. Transacties op te volgen en te keuren

Hier bespreken we nog kort even de twee type zakenmodellen online: e-commerce en leadgeneratie. Hoe goed converteren deze met affiliate marketing?

E-commerce doet het zeer goed

Over het algemeen doen alle partijen in e-commerce in het affiliate marketinglandschap van Nederland het zeer goed.

Waarom? In deze sector zijn meer dan voldoende publishers: denk aan de vergelijkingswebsites als beslist.nl of reviewsites zoals kieskeurig.nl

Een van de meest succesvolle e-commerce sectoren is Travel. Daarnaast is Shopping ook heel succesvol: denk aan Fashion, Drogisterij of Geschenken.

En leadgeneratie?

In sommige sectoren van leadgeneratie (financiële producten, investeringsvastgoed, woningrenovatie) is het veel moeilijker om relevante publishers te vinden.

Hier moet je vertrouwen op de ruime ervaring van het affiliate netwerk. Want zoals we hoger al schreven, zijn er in Nederland veel vormen van affiliate marketing. Tip: schrijf elk affiliate netwerk van belang even aan en vraag letterlijk naar hun referenties op vlak van leadgeneratie. Belangrijk hierbij is om te peilen naar echte cases van concullega’s. 

Publishers in Nederland

Het aantal Publishers (Affiliates) dat in Nederland actief is, is zo breed dat het haast onmogelijk is hier een lijst van te maken. Enkele heel bekende Publishers zijn onder meer ING (ING Plus Deals) en VTWonen. 

Affiliate netwerken in Nederland

De meest relevante affiliate netwerken in Nederland zijn: TradeTracker NederlandDaisyconAWINTradeDoubler.

Vragen hierover? Contacteer ons affiliate marketing agency vrijblijvend via het contactformulier.

Wij helpen adverteerders met het managen van hun affiliate marketing campagnes en het verhogen van het rendement. 

Certified Affiliate Marketing Agency Varamedia
Meer omzet met affiliate marketing? Wij kunnen helpen!
5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Affiliate marketing expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun affiliate marketing:

Gerelateerde artikels

Affiliate marketing

Affiliate marketing: ervaringen van adverteerders en publishers

Over affiliate marketing bestaan veel meningen bij zowel adverteerders als publishers. Op deze pagina verzamelen we reviews van adverteerders die affiliate marketing inschakelden in hun e-commerce bedrijf of leadgeneratie website. Lees verder.

Affiliate marketing

Vergelijking: TradeTracker, Daisycon, Awin en TradeDoubler

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij er betaald wordt voor een geleverde prestatie op commissiebasis. Als affiliate marketing agency voor adverteerders willen we met dit artikel meer duidelijkheid brengen over de kracht van affiliate marketing en vergelijken we de bekendste affiliate netwerken: TradeTracker, Daisycon, Awin  en TradeDoubler .

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met AWIN? Lees dan zeker verder.

Affiliate marketing

Affiliate marketing agency

Als Affiliate Marketing Agency zijn wij al sinds 2010 actief in de boeiende wereld van affiliate marketing. Sterker: Varamedia is ontstaan vanuit de affiliate wereld met tientallen affiliate websites in leadgeneratie en e-commerce die op de dag van vandaag nog altijd actief en succesvol zijn.

Affiliate marketing

NetAffiliation

NetAffiliation biedt online adverteerders (merchants) en publishers (affiliates) de mogelijkheid om de online marketing en sales te ontwikkelen en te optimaliseren op basis van “pay-for-performance”.

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met NetAffiliation ? Lees dan zeker verder.

Affiliate marketing

Affiliate marketing in België

Affiliate marketing in België is bezig aan een sterke opmars. Zo goed als elk bedrijf dat in e-commerce of leadgeneratie actief is, heeft veel baat bij het inschakelen van affiliate - publishers - die als online vertegenwoordigers werken op commissiebasis.

Over ons: wij zijn een affiliate marketing agency met jarenlange ervaring met het opzetten van partnerships met affiliate partners en influencers. Lees verder.

Affiliate marketing

Affiliate Marketing Manager

Ben je als bedrijf op zoek naar een affiliate marketing manager of performance marketing manager in België of Nederland? Dan zit je hier goed, want wij zijn een affiliate marketing agency met jaren ervaring in het werken met publishers en adverteerders in affiliate marketing.

Ons freelance affiliate marketing management team is bedreven in het begeleiden van merken in e-commerce en leadgeneratie.

Affiliate marketing

TradeDoubler

TradeDoubler is één van de grootste affiliate marketing netwerken van Europa met kantoren in Stockholm, London, Paris, Munich, Berlin, Zurich, Warsaw, Rotterdam, Milaan, Madrid, Singapore, Copenhagen, Helsinki, Mougins en Aix-en-Provence.

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met TradeDoubler? Lees dan zeker verder.

Affiliate marketing

AWIN

Met meer dan 150 miljoen sales per jaar is Awin één van de grootse affiliate marketing netwerken van Europa. Het bedrijf bestaat al sinds het jaar 2000 met een kantoor in Amsterdam. Awin heeft volgens hun eigen website meer dan 211.000 actieve publishers en meer dan 15.200 adverteerders.

Als affiliate marketing agency werkt Varamedia geregeld samen met Awin. Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met AWIN? Lees dan zeker verder.

Affiliate marketing

Daisycon

Met meer dan 150 miljoen sales per jaar is Daisycon één van de grootse affiliate marketing netwerken van Europa. Het bedrijf bestaat al sinds het jaar 2000 met een kantoor in Almere, Nederland. Volgens hun eigen website kan je adverteren in een grote, internationale netwerk: Daisycon heeft meer dan 30.000 actieve websites in haar netwerk.

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met Daisycon ? Lees dan zeker verder.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?