Varamedia logo
22+

Hoe wij bedrijven doen groeien met Instagram marketing

Als bedrijf wil je dicht bij je huidige klanten staan, maar tegelijkertijd ook nieuwe klanten aanwerven. In de snelle en onderling verbonden wereld van vandaag is een sterke online aanwezigheid essentieel voor elk bedrijf dat effectief zijn doelgroep wil bereiken.

Bij Varamedia begrijpen we de kracht van social media marketing (al dan niet via Instagram posts) en zetten we ons in om bedrijven te helpen gedijen in deze dynamische digitale speeltuin.

Je bent hier:

Social media marketing

Social media marketing is een onmisbaar onderdeel van de moderne marketingstrategieën van elk bedrijf dat zich wil onderscheiden in het digitale tijdperk. Met de opkomst van platformen zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn heeft sociale media marketing een revolutie teweeggebracht in de manier waarop bedrijven met hun doelgroep communiceren.

Het hart van sociale media is de mogelijkheid om direct in contact te komen met je doelgroep, ongeacht hun locatie. Door boeiende en relevante content te delen, kun je een loyale gemeenschap van volgers opbouwen die zich betrokken voelt bij je merk of bedrijf en zich identificeert met de waarden die het vertegenwoordigt. Het volstaat niet dat een post interessant is.

De 2 grootste troeven van Instagram

Een van de grootste troeven van sociale media is de mogelijkheid om op een persoonlijke en authentieke manier met je publiek te communiceren. Dit betekent dat je als bedrijf niet alleen een product of promotie deelt, maar ook verhalen, ervaringen en waarden die je bedrijf uniek maken (via zogenaamde ‘stories’). 

Door een menselijke kant te laten zien in stories en interactie aan te gaan met je volgers, kun je een sterke emotionele band opbouwen die je bedrijf onderscheidt van de concurrentie.

Het biedt ook een schat aan gegevens en inzichten die marketeers kunnen gebruiken om hun strategieën te optimaliseren. Geavanceerde analysetools (waarover later meer) meten nauwkeurig hoe je berichten presteren, welke content het meest effectief is en welke doelgroepen het meest betrokken zijn. 

Deze waardevolle gegevens stellen marketeers in staat om gefundeerde beslissingen te nemen en campagnes continu te verbeteren en zo volgers beter te bereiken.

Bovendien bieden sociale media platformen verschillende advertentiemogelijkheden om de zichtbaarheid en naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten en nieuwe doelgroepen te bereiken. Van gesponsorde berichten en betaalde advertenties tot influencer marketing en samenwerkingen. 

Sociale media bieden een breed scala aan mogelijkheden om je boodschap over te brengen aan een breder publiek en om zo je bekendheid te vergroten.

Hoe Varamedia jouw Instagram succes vergroot

Een succesvolle sociale media marketingstrategie vereist echter consistentie, creativiteit en een goed begrip van je doelgroep. Het is belangrijk om de juiste kanalen te kiezen op basis van de aard van je bedrijf en je doelgroep. 

Elk platform heeft zijn eigen unieke kenmerken en publiek. Het is essentieel om op elk kanaal aangepaste content te delen die aansluit bij de verwachtingen en interesses van je volgers.

Bij Varamedia begrijpen we de kracht van social media marketing en zetten we ons in om bedrijven te helpen gedijen in deze dynamische digitale speeltuin. Of het nu gaat om Instagram, Facebook, Twitter of LinkedIn, we ontwikkelen strategieën die je bedrijf een stem geven, je publiek inspireren en je bedrijfsdoelstellingen bereiken in functie van het gekozen sociale netwerk.

Onze diepgaande kennis, creativiteit en meetbare resultaten zorgt ervoor dat je sociale media marketingacties vruchten afwerpen. We zetten je bedrijf in de schijnwerpers van de boeiende sociale mediawereld. Laat ons je verhaal vertellen en reis met ons mee naar je social media succes.

Instagram Ads Specialist-social media-varamedia

Hulp nodig met Social Media Marketing?

Instagram marketing

Bij Varamedia zijn we fan van Instagram. Ons team van ervaren marketingexperts begrijpt dat Instagram marketing verder gaat dan het plaatsen van mooie foto’s.

Instagram marketing draait om het creëren van een strategische aanpak die aansluit bij de identiteit van je merk en de bedrijfsdoelstellingen. We beginnen met een grondige analyse van je bedrijf, doelgroep en concurrenten om een op maat gemaakte Instagram marketing strategy te creëren. Je hebt zelfs geen instagram account nodig, wij zorgen voor de set up van jouw professioneel account (eventueel via Instagram business).

De 7 voordelen van Instagram marketing

Instagram marketing biedt vele voordelen. Het is een krachtig platform om je bedrijf te promoten, betrokkenheid van je doelgroep te vergroten en waardevolle leads en conversies te genereren. Het stelt je in staat om op een creatieve en visueel aantrekkelijke manier met je publiek te communiceren en je bedrijf te laten groeien in dit digitale tijdperk.

Met meer dan een miljard actieve gebruikers heeft Instagram een enorm bereik. Dagelijks worden er miljoenen foto’s en video’s geplaatst, wat een overvloed aan mogelijkheden biedt om je boodschap aan een breed publiek te presenteren. Die massa Instagram users is wat Instagram interessant maakt als social media platform voor bedrijven.

Instagram is een platform waar beelden en video’s centraal staan. Visuele content spreekt mensen vaak sterker aan dan tekst. Een Instagram story of Instagram reels hebben een hoge visuele aantrekkingskracht. Daardoor is het gemakkelijker om emoties te wekken, merkherkenning te vergroten en een blijvende indruk achter te laten.

Instagram moedigt interactie met volgers aan via likes, reacties en directe berichten. Dit zorgt voor een grotere betrokkenheid van je volgers en creëert waardevolle interacties tussen je bedrijf en je doelgroep.

Met behulp van geavanceerde advertentie-opties kun je zeer gericht adverteren op Instagram. Je kunt je doelgroep selecteren op basis van demografie, interesses, gedrag en zelfs eerdere interacties met je content. Het is een uitstekende manier om met de juiste posts de juiste doelgroep aan te spreken.

Door relevante links op te nemen in je bio en verhalen (instagram posts of instagram stories), kun je Instagram gebruiken als een bron van websiteverkeer en conversies. Het opzetten van doelgerichte campagnes kan leiden tot een toename van leads via je bedrijfspagina en verkoop. Instagram shopping begint ook op te komen.

Instagram is de thuisbasis van vele influencers. Door samen te werken met relevante influencers, kun je je bereik vergroten en je merk zichtbaar maken voor een nieuw publiek via posts op hun kanaal. Welke influencer je wil inschakelen, kan je meenemen in je Instagram marketing strategy.

Instagram analytics biedt gedetailleerde analysegegevens waarmee we de prestaties van jouw content en advertenties post per post kunnen meten. We kunnen inzicht krijgen in het bereik, de betrokkenheid, de conversies en andere waardevolle statistieken om je strategie voortdurend te optimaliseren.

Klaar voor een succesvolle samenwerking?

Content is koning

Content is koning, wordt gezegd. Op Instagram klopt dat absoluut. Bij Varamedia verzorgen we visueel aantrekkelijke en boeiende inhoud die niet alleen je producten of diensten toont, maar ook een verhaal vertelt (denk terug aan de stories eerder). Ons team van experten weet hoe je bedrijf user generated content maakt die opvalt in een drukke Instagram feed.

Kwalitatieve en aantrekkelijke content heeft het potentieel om viraal te gaan, wat kan leiden tot een groter bereik en meer volgers. Wanneer mensen je content leuk vinden, delen ze het vaak met hun eigen netwerk. Daardoor krijgt jouw merk meer zichtbaarheid en verhoog je ook je aantal volgers.

#beheersing

Hashtag-beheersing is een belangrijk aspect van onze Instagram marketingstrategie. We onderzoeken zorgvuldig relevante en trending hashtags om je bereik te vergroten, de betrokkenheid te verhogen en potentiële klanten naar je profiel te trekken.

We doen grondig onderzoek naar welke hashtags relevant zijn voor je merk, branche of niche. We gebruiken hulpmiddelen zoals hashtag-zoekmachines, trendrapporten en sociale media-analysetools om te ontdekken welke hashtags populair zijn en welke goed presteren in je specifieke context.

We zorgen ervoor dat de hashtags die we gebruiken, rechtstreeks betrekking hebben op de inhoud van je bericht. We vermijden het gebruik van algemene of populaire hashtags die niet gerelateerd zijn aan je content. Zo voorkomen we dat dit je berichten overspoelt met spam-achtige interacties die je doelgroep afleiden.

Vragen of opmerkingen?

Meet prestaties met geavanceerde analysetools

Succesvolle Instagram marketing gaat niet alleen over het plaatsen van content voor je ideale target audience en hopen op het beste. 

Varamedia maakt gebruik van geavanceerde analysetools om de prestaties van elke post bij te houden en gegevens zoals bereik, betrokkenheid en conversies te analyseren. Door deze inzichten nauwlettend te volgen, kunnen we onze strategie finetunen, content optimaliseren. Zo zijn we altijd op weg om jouw marketingdoelen te bereiken.

Er zijn verschillende analysetools beschikbaar waarmee je de prestaties van je posts en campagnes op Instagram kunt bijhouden. Deze tools bieden waardevolle inzichten over je content, betrokkenheid van volgers, groei van je account en andere belangrijke statistieken. Hier is een lijstje van 4 populaire analysetools voor Instagram:

Dit is de ingebouwde analysetool van Instagram die beschikbaar is voor zakelijke accounts. Het biedt gegevens over je aantal volgers, bereik, betrokkenheid en meest populaire content. Het is onderdeel van je Instagram account.

Hootsuite is een social media managementplatform dat uitgebreide analytische rapporten biedt voor Instagram en andere sociale media platforms. Met Hootsuite kun je de prestaties van je berichten bijhouden, je volgersgroei volgen en je campagnes evalueren. Het platform biedt ook functies voor planning en publicatie van berichten.

Sprout Social is een ander krachtig social media managementplatform met uitgebreide analytische functies. Het biedt gedetailleerde rapporten over betrokkenheid, interacties, demografie van je volgers en meer. Sprout Social biedt ook tools voor het plannen van berichten en het beheren van meerdere accounts.

Iconosquare is gespecialiseerd in Instagramanalyse van je Instagram ads en biedt diepgaande inzichten in je accountprestaties. Je kunt gegevens vinden over de beste tijden om te posten, meest gebruikte hashtags en de groei van je volgersaantal. Iconosquare heeft ook functies voor concurrentieanalyse.

Afhankelijk van je behoeften en budget, kun je een van deze analysetools kiezen om de prestaties van je Instagram-posts en campagnes bij te houden. Het gebruik van analytische tools is essentieel om inzicht te krijgen in wat werkt en wat niet in een instagram post, zodat we samen je Instagram-strategie voortdurend kunnen verbeteren en betere resultaten kunnen behalen. Wij helpen je bij het kiezen van de juiste tool in functie van jouw Instagram marketingstrategy.

Instagram-adverteren in een notendop

Instagram-adverteren is een ander krachtig wapen in ons arsenaal. Instagram-adverteren is een vorm van betaalde promotie op het sociale mediaplatform Instagram door middel van gesponsorde berichten en advertenties. Instagram behandelt deze posts anders dan user generated content. Het stelt bedrijven en merken in staat om hun content, producten of diensten te promoten aan een specifieke doelgroep.

Door gebruik te maken van de gerichte advertentiemogelijkheden van het platform kunnen we specifieke demografieën, locaties en interesses bereiken. Zo worden gekwalificeerde leads naar je website gestuurd via gerichte posts.

Instagram Ads kennen verschillende vormen

Er zijn verschillende soorten Instagram-ads, die variëren in formaat en doelstellingen. Hieronder bespreken we enkele van de meest gebruikte advertentiemogelijkheden op Instagram.

Dit zijn eenvoudige afbeeldingen die in de Instagram-feed van gebruikers verschijnen. Ze zijn ideaal voor het presenteren van je producten of het overbrengen van een duidelijke boodschap.

Deze advertenties zijn vergelijkbaar met foto-advertenties, maar ze bevatten video-inhoud in plaats van afbeeldingen. Video-advertenties kunnen tot 60 seconden lang zijn en zijn uitermate geschikt voor storytelling, productdemonstraties of het delen van ervaringen. Bij Varamedia zijn we trouwens experts in videomarketing.

Carrouseladvertenties bestaan uit meerdere afbeeldingen of video’s die gebruikers horizontaal kunnen doorbladeren. Ze bieden de mogelijkheid om meerdere producten te presenteren of een verhaal in verschillende scènes te vertellen.

Deze advertenties worden weergegeven tussen de Instagram-verhalen (Instagram stories) van gebruikers. Verhalenadvertenties kunnen afbeeldingen of video’s bevatten en worden na enkele seconden automatisch doorgestuurd naar het volgende verhaal. Instagram stories staan in de top 5 van meest populaire Instagram features.

Deze advertenties verschijnen in het tabblad “Verkennen” van Instagram, waar gebruikers nieuwe content ontdekken op basis van hun interesses. Gesponsorde advertenties in “Verkennen” kunnen gebruikers leiden naar je profiel, je website of een specifieke bestemmingspagina.

De 4 voordelen van Instagram-adverteren

Instagram-adverteren biedt 4 verschillende voordelen:

Je kunt je advertenties richten op specifieke demografische gegevens, interesses, gedragingen en eerdere interacties met je content.

Gesponsorde berichten verschijnen in de feeds van gebruikers, wat je bereik vergroot en je bedrijf zichtbaarder maakt.

Instagram biedt uitgebreide analysegegevens waarmee we de prestaties van je advertenties kunnen meten en je strategie kunnen optimaliseren.

Instagram-advertenties kunnen worden gekoppeld aan relevante bestemmingspagina’s, waardoor je meer websiteverkeer kunt genereren en leads en conversies kunt stimuleren. Instagram volgers zijn ‘fans’ van je bedrijf.

Met Instagram adverteren kunnen we je marketingdoelstellingen bereiken door je boodschap over te brengen aan een gerichte doelgroep. Daarnaast presenteren we je bedrijf op een aantrekkelijke manier.

Zeg “JA!” tegen Instagram marketing

Vind je zo’n Instagram marketingstrategie en de uitvoering ervan te veel werk? Don’t worry, bij Varamedia doen onze experts alles voor jou! Van het opzetten van een Instagram account, strategische keuzes maken en de praktische uitwerking van de strategie (posts, stories) tot het meten van de resultaten en het beantwoorden van al jouw vragen. Wij maken strategische keuzes op maat van jouw bedrijf.

Bij Varamedia geloven we dat transparantie en communicatie de bouwstenen zijn van een succesvolle samenwerking. Tijdens de samenwerking delen we alle gedetailleerde rapporten, updates en inzichten, zodat je op de hoogte blijft van je Instagram marketingcampagne.

Instagram marketing is een dynamisch en voortdurend veranderend landschap. Met Varamedia aan jouw zijde kan je het volledige potentieel benutten en opmerkelijke resultaten behalen. Laat ons de touwtjes van je Instagram-strategie in handen nemen, terwijl je je richt op waar je het beste in bent: het creëren van uitzonderlijke producten en diensten.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook zulke resultaten boeken?

Gerelateerde artikels

Social

Social Media Marketing

CPA, ook Cost per Action of Cost per Acquisition, is de prijs die je betaalt in SEA-advertenties voor een actie die een bezoeker uitvoert. Die actie is altijd een conversie vorm. Bijvoorbeeld bij het kopen van een product of dienst, een telefoongesprek of inschrijven op jouw nieuwsbrief. Bij CPA betaal je enkel voor conversies tijdens een marketingcampagne. Hoe dat precies werkt en de verschillen met andere manieren bespreken we in dit artikel.

Social

Adverteren op Social Media

Adverteren op social media is één van de meest doeltreffende vormen van digitale marketing. ‘Social media marketing’ is dé term van de eeuw en slimme ondernemers maken er gebruik van.

Wil je naamsbekendheid opbouwen, meer bezoekers naar je website krijgen of de omzet van je webshop de lucht in laten schieten? Alles is mogelijk op sociale media! De experten van Varamedia vertellen je in dit artikel alles over social advertising en hoe je er zelf aan kan beginnen.

Social

Social media marketing bureau

Vandaag de dag gebruikt iedereen social media kanalen om in contact te blijven met de buitenwereld. Het is dus de perfecte plaats om potentiële klanten te bereiken. Zelf met sociale media bezig zijn, neemt echter wel wat tijd in. Je vertrouwt daarom je social media marketing best toe aan het beste social media marketing bureau: Varamedia!

In dit artikel ontdek je alles over hoe de werking van een social media marketing bureau in elkaar zit.

Social

LinkedIn Marketing Expert

Onder social media marketing behoort ook LinkedIn marketing. Voor advertising en personal branding is LinkedIn een belangrijk platform. Een LinkedIn marketing expert kan jou en je bedrijf helpen om optimaal gebruik te maken van dit grote professionele platform. Lees hier meer over hoe LinkedIn marketing bij Varamedia werkt.

Social

Social media bureau

Het is tegenwoordig onmogelijk om een succesvol bedrijf te runnen zonder goede social media marketing. Daarom heb je er absoluut voordeel aan om een social media bureau onder de arm te nemen. Social media kanalen onderhouden is immers minder makkelijk dan velen denken - je moet regelmatig kwalitatieve posts online zetten, maar ook denken aan advertenties en het juiste doelpubliek voor ogen houden.

Je social media uitbesteden aan een social media bureau zoals Varamedia is dus een goed idee! 

Social

Instagram Ads

Instagram ads, je komt ze wel eens tegen tijdens het scrollen door je Instagram feed, stories of reels. Een zeer interessante tool als je vooral een jonge doelgroep wil bereiken met je content. 

Maar wat zijn Instagram ads? Waarom zou je ze gebruiken? Hoe pas je deze toe in je marketing campagne? En wat zijn de trends? Hieronder geven we je een korte introductie, een handig “how to” stappenplan en de belangrijkste trends bij Instagram voor social media marketing.   

Social

Facebook ads

Of je nu een ambitieuze start-up bent of een gevestigde naam in de markt, de kracht van Facebook Ads en social media marketing mag niet worden onderschat. Wil je ervoor zorgen dat jouw boodschap de juiste doelgroep bereikt en tegelijkertijd het maximale rendement uit je advertentiebudget halen? Zoek niet verder - Varamedia staat klaar om jouw Facebook Ads campagnes naar een hoger niveau te tillen.

Social

Instagram Ads Specialist

Social media marketing en Instagram ads zijn niet meer weg te denken uit je huidige marketing en advertising strategie. Daarom specialiseert het team van Varamedia zich als Instagram ads specialist: met onze kennis maken wij campagnes heel rendabel en viraal op Instagram.

De online wereld is groot en overweldigend, dus om geen tijd te verliezen en meteen doeltreffende advertenties te lanceren, is het geen slecht idee om experts van een erkend social media marketing bureau op dit vlak in te schakelen.

Een Instagram Ads specialist optimaliseert je instagram marketing en schiet zo je account de lucht in. Benieuwd naar meer? Lees dan verder!

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?