Varamedia logo
33+
/
/
Gemeente Beernem

“Recruitment marketing: onthaalouders vinden met videomarketing”

Gemeente Beernem stond voor de uitdaging om drie nieuwe onthaalouders aan te trekken, een beroep dat vaak moeilijk in te vullen is. Dankzij Varamedia werd een strategische aanpak ingezet door gebruik te maken van hun videoteam. Het resultaat was een doordachte videomarketingcampagne die speciaal ontwikkeld was voor promotie via sociale media, waardoor de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de vacatures aanzienlijk werden vergroot.

De uitdaging

De job van onthaalouder is een uitdagende taak waarvoor je als persoon een speciaal talent moet hebben: het vermogen om je huis in te richten voor kinderopvang en een groot hart voor kinderen te hebben. Het vinden van de juiste persoon voor deze rol lijkt soms op het zoeken naar een speld in een hooiberg vanwege de unieke combinatie van eigenschappen die vereist zijn.

Ondanks deze uitdaging blijkt sociale media een buitengewoon geschikt platform te zijn om potentiële kandidaten aan te trekken. Onze aanpak was gericht op het gebruik van inspirerende videocontent, zorgvuldig gemaakt door ons ervaren team van videografen, om via sociale kanalen te laten zien wat het betekent om onthaalouder te zijn en waarom dit een waardevol en bevredigend beroep is.

Onze aanpak

Onze videograaf Wout ging actief aan de slag, filmde niet alleen onthaalouder Sandra Sandra, maar ook een beleidsmedewerker van de Gemeente Beernem. Zaakvoerder Jeroen Van Raemdonck nam de rol van regisseur op zich, begeleidde het proces en stelde de juiste vragen om ervoor te zorgen dat alle belangrijke aspecten aan bod kwamen.

Het resultaat is een verzameling videomateriaal waarin niet alleen de inhoudelijke aspecten worden belicht, maar waar ook sterke storytelling naar voren komt. Hierdoor overstijgt de video het traditionele format van bedrijfsvideo’s die sommige andere videomarketingbureaus vaak produceren.

Daarnaast hebben we niet slechts één, maar meerdere versies van de video gemaakt, waardoor we op sociale media een gevarieerd en boeiend aanbod kunnen presenteren aan ons publiek.

Het totaalplaatje leent zich perfect voor een social media contentstrategie die niet alleen informeert, maar vooral inspireert en mensen aanzet tot actie.

Tot slot creëerden we ook een leuke affiche want marketing moet natuurlijk ook offline gebeuren op alle openbare plaatsen in de gemeente.

Het resultaat

Het resultaat laat zich het beste zien in het videoresultaat. Bekijk hieronder één van de video’s die we maakten. 

Ook zulke resultaten boeken?

Realisaties

Ook zulke resultaten behalen? Wij kunnen helpen!

Bekijk ook zeker deze cases:

Wil jij ook zulke resultaten boeken? Contacteer de experts van Varamedia!

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?