Varamedia logo
33+

Vacature: stage als Social Media Marketeer

Ben jij op zoek naar een toffe stage als Social Media Marketeer? Bij het social media marketing team van Varamedia hebben wij bijzonder veel leuke social media projecten voor je klaarstaan! Als stagiair online marketing sta jij bijvoorbeeld in voor het beheren van sociale media accounts, het opzetten van sociale media advertenties, het uittekenen van een sociale media kalender en het verhogen van de engagement via slimme copy en visuals.

Als social media marketeer ben jij een online marketing student met een passie voor sociale media. Ben jij gepassioneerd door sociale media als Instagram, Facebook, Tiktok of LinkedIn? Tijdens deze stage als social media marketeer kan je deze passie helemaal uitleven!

Tip: wil je graag het bredere aspect van marketing leren kennen (ook Google bijvoorbeeld)? Dan kan je een stage in online marketing overwegen, wie weet is dat iets voor jou.

Vacature: stage als Social Media Marketeer

Wat ga je doen?

Hieronder geven we nog een paar belangrijke vereisten mee die ingevuld moeten zijn om te kunnen starten als stagiair social media bij Varamedia.

 • Jouw eigen laptop heeft voldoende RAM-geheugen om verschillende browsers en programma’s tegelijk aan te kunnen.
 • Nederlands: je beheerst de Nederlandse taal vloeiend
 • Je schrijft foutloze en wervende advertentieteksten, altijd met oog voor detail. Weet je van jezelf dat je soms een tikfoutje maakt, zoals iedereen? Dan lees je je werk altijd 2 keer na, misschien soms zelfs 3 keer, alvorens je aan iets anders begint.
 • Je hebt een passie voor sociale media als Instagram, Facebook, Tiktok en LinkedIn. Het is jouw tweede natuur om leuke posts en ideeën te bedenken voor deze sociale media platformen. In jouw ideale toekomst zou jij deze job later na je studies ook willen doen.
 • Fotografie: veel sociale mediakanalen zijn uiteraard beeldmedia. Daarom is het belangrijk dat je goed weet hoe je een leuke foto kan maken die ook de juiste engagement kan krijgen op sociale media (likes/shares).
 • Blijven bijleren: zelfs na de werkuren kunnen wij jou betrappen op het volgen van een cursus Facebook Ads op Youtube, Udemy of LinkedIn Learning. Als stagiair social media marketing besef jij dat dit vak niet enkel geleerd wordt tussen 9 en 5 maar ook daarbuiten.
 • Informatie opzoeken: je stelt je digitale marketingvragen over bijvoorbeeld Conversietracking via Facebook of het Facebook pixel graag aan Google om antwoorden te vinden. Jij bent een doe-het-zelver op dat vlak en trekt pas aan onze mouw als je het eerst zelf hebt geprobeerd.
 • Opvolging: stiekem schuilt in jou een projectmanager die strak alle deadlines opvolgt. Je behoudt het overzicht aan een veelheid aan jobs die elk in een andere fase kunnen zitten.

 

Ervaring met social media in een andere werkomgeving (bv. werk voor je eerdere stage of als studentenjob) is een pluspunt maar niet verplicht. In ieder geval zal je als student social media heel veel bijleren over het reilen en zeilen van social media in een omvangrijk marketingbedrijf.

Wat moet je kennen?

Samengevat: ben jij op zoek naar een afstudeeropdracht of stage als social media beheerder? Dan is Varamedia momenteel dé plek waar je je stage-anker kan uitgooien.

Bij ons zijn alle graduaten, bachelors en masters Digitale Marketing welkom: als je student bent in een marketingrichting ben je dus zeker welkom. Zo hadden wij al samenwerkingen met studenten uit de Arteveldehogeschool, Vives, Howest, VUB, Ugent, AP Hogeschool, Erasmushogeschool en Thomas More hogeschool. Opnieuw: de belangrijkste voorwaarde is dat je leergierig bent, enthousiast, graag bijleert en een echte passie hebt voor sociale media.

Herken jij jezelf in onderstaande kenmerken? Dan hebben wij misschien een match!

 • Origineel: je eigen proactieve inbreng en creativiteit wordt zeer op prijs gesteld
 • Werkzaam: jouw ambitie en enthousiasme werken aanstekelijk.
 • Initiatief: je bent een initiatiefnemer en komt regelmatig met nieuwe out-of-the-box ideeën aandraven waarmee je bijvoorbeeld in aanraking kwam tijdens je research.
 • Communicatief: je bent collegiaal, een teamplayer en je kan ideeën goed pitchen bij de chef en de collega’s
 • Flexibel: je kan snel switchen van thema, cross-mediaal werken is helemaal jouw ding en bij een onverwachte deadline ga je de uitdaging aan.
 • Projectopvolging: stiekem schuilt in jou een projectmanager die graag een social media project van a tot z opvolgt en in goede banen leidt.
 • Stressbestendig: een don’t panic attitude!
 • Zorgvuldig: je schrijft advertenties zonder dt-fouten en je werkt graag gestructureerd, net als wij.
 • Ondernemerschap en commerciële flair: Omdat wij voortdurend in aanraking komen met ondernemers die hun bedrijven willen doen groeien, is de taak van de stagiair digitale marketing dus ook om strategisch mee te denken met deze ondernemers.

Wat krijg je in ruil?

Ontdek hieronder alle voordelen die stagiairs sociale media genieten in ons bedrijf.

 • Het is een stageplek waar je behoorlijk wat interessante verantwoordelijkheden krijgt zodat je je echt een belangrijk onderdeel voelt van het team en het bedrijf.
 • Toegang tot know-how van het hoogste niveau
 • Multidisciplinair: een social media marketeer draagt vele petjes. Je leert marketingstrategisch nadenken, jezelf verplaatsen in de schoenen van de klant en werken met verschillende social media advertentieplatformen.
 • Leer veel nieuwe vaardigheden over social media marketing, webdesign én zoekmachinemarketing.
 • De leukste werkomgeving: de kickertafels, zomertuin, barbecue en een hechte office community wachten op jouw komst!
 • Doorgroeimogelijkheden: doe meer dan je best, blink uit als straffe High Potential en wie weet word je wel een toekomstige collega?

Je hebt interesse, wat nu?

Stuur je naam, e-mail en korte voorstelling van jezelf. Wie weet tot binnenkort!

Jeroen Van Raemdonck

Jeroen Van Raemdonck

Zaakvoerder

Contacteer mij

Klaar voor de stage van je leven?

Moeten we je nog overtuigen?

stareyes-emoji

Een toffe stage met veel verantwoordelijkheid

Een goede referentie voor op jouw CV

Gepersonaliseerd traject op basis van jouw voorkeuren

Leuke sfeer en aangename collega’s

Doorgroeimogelijkheden tot een vaste job

Meewerken aan grote, indrukwekkende projecten

Laat je inspireren door ons team

Play Video

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?