Stage in de journalistiek

Zoek je een stage in de journalistiek? Verschillende stage mogelijkheden voor studenten in marketing, communicatie, SEO en webdesign. Bekijk het volledige overzicht aan stages bij Varamedia.

Lees hier verder.

Stage in de journalistiek

Op zoek naar een stage in de journalistiek? Kijk dan niet verder: bij Varamedia ben je op de juiste plek! Als crossmediaal bedrijf zijn wij voortdurend op zoek naar talentvolle stagiairs die een sterke interesse hebben in de digitale wereld. 

Ben je met andere woorden nieuwsgierig ingesteld én maak je graag content voor duizenden mensen? En zoek je een stage als aspirant-journalist? Lees dan zeker verder!

De voordelen van stage lopen bij Varamedia

Varamedia is een veelzijdig marketingbedrijf dat zich specialiseert in content creatie voor de digitale kanalen van verschillende bedrijven zoals bpost, bol.com, TUI, DSM Keukens en nog veel meer.

Dat doen wij onder meer door het creëren van straf geschreven content, het bouwen van overtuigende websites, de uitbouw van de sociale mediakanalen van onze klanten en natuurlijk ook video-advertenties. 

De nadruk hierbij ligt heel sterk op leadgeneratie oftewel het genereren van authentieke, geïnteresseerde contactopnames van kandidaat-klanten. Of om het in nog andere woorden te zeggen: wij genereren nieuwe klanten voor onze klanten. 

Met andere woorden: we maken content die héél relevant is voor de potentiele klanten van de bedrijven die bij Varamedia klant zijn.

Jouw job als stagiair: nieuwsgierig zijn en je journalistieke beste zelf bovenhalen

Natuurlijk doen we daarnaast als marketingkantoor nog veel meer zoals WordPress webontwikkeling, SEO of SEA maar als journalist zal jij voornamelijk gekatapulteerd worden in de verschillende branches die bij ons actief zijn, om hiervoor content te creëren op basis van echte interviews, reportages en onderzoeken.

Wij hebben bijvoorbeeld klanten die in de reissector, de bouwsector, de sector van projectontwikkeling en de voedingsindustrie actief zijn. Aan onderwerpen zal je dus geen gebrek hebben!

teamfoto_3
teamfoto_2
IC grote beer beernem

Leuk weetje: Varamedia is ontstaan uit een hecht team van journalisten. Vertrouw er dus op dat je wordt opgenomen in een team van ervaren journalisten die hun journalistiek talent gebruiken om de marketingdoelstellingen van bedrijven te helpen realiseren.

Wat Varamedia uniek maakt

Varamedia biedt een inspirerende werkomgeving waar je heel veel waardevolle vaardigheden bijleert over zowel journalistiek als de boeiende wereld van digitale marketing. We begeleiden je stap voor stap in je stage en bieden je daarnaast een leuk groeitraject.

Verder word je ook culinair verwend bij Varamedia met verse soep en zelfs ijskoffie of gazpacho bij warm weer. Daarnaast organiseren we regelmatig teamdrinks of andere leuke teamactiviteiten. 

Hieronder sommen we nog een paar grote voordelen op van je stage journalistiek te lopen bij Varamedia.

Alle troeven van Varamedia op een rij

Ontdek hieronder nogmaals alle voordelen die stagiairs grafisch ontwerp genieten in ons bedrijf.

 • Je leert hoe je de top 10 van Google bereikt met slim geschreven content.
 • Ultramoderne werkomgeving: ontdek het Innovatiecentrum De Grote Beer, gelegen te Beernem.
 • Work hard, play harder! Met een kickertafel, pooltafel, rooftop bar, jogginggroepen én zomerse barbecues staat het communitygevoel bij ons centraal.
 • Multidisciplinaire skills: bij Varamedia leer je veel méér dan enkel een journalist te zijn. Websites bouwen, video's maken, schrijven én posten op sociale media zijn dé skills die wij jou bijleren tijdens jouw stage. En wie weet: misschien heb je daarna zelfs een toekomst in ons team?
 • Veel afwisseling: omdat onze klanten in alle soorten branches zitten zoals health & lifestyle, B2B dienstverlening, reizen, technologie, fiscaliteit, bouw en projectontwikkeling, automotive en retail, om maar een paar op te noemen.
Varamedia marketing agency
teamfoto_2

Stage Journalistiek bij Varamedia: is er een match?

Ben jij op zoek naar een afstudeeropdracht of stage in de journalistiek in België? Wij hebben momenteel een openstaande stagevacature staan voor studenten uit de opleiding Journalistiek.

Ben je dus een student die journalistiek volgt in de ArteveldehogeschoolHowest, de VUBUGentAP HogeschoolErasmushogeschoolPXL of Thomas More hogeschool en zoek je een leuke stageplaats? Dan zit je bij ons bij het juiste adres!

Heb je deze kenmerken? Dan hebben we waarschijnlijk een match!

 • Nieuwsgierigheid is je tweede natuur.
 • Je stelt veel zaken in vraag en zoekt voortdurend naar antwoorden op deze vragen, die je natuurlijk kan verwerken in je journalistieke stukken.
 • Je kan perfect zelfstandig werken.
 • Uiteraard ben je leergierig en wil je veel bijleren, wat zich uit in een sterke betrokkenheid tijdens je stage.
 • Je bent stressbestendig: ook bij Varamedia werken we soms tegen deadlines!
 • Punctualiteit en nauwkeurigheid staan je op het lijf geschreven.
 • Je beheerst het Nederlands tot in de puntjes en je bent net als wij allergisch aan schrijffouten of structurele taalfouten.
 • Als journalist heb je uiteraard ook geen schrik om via e-mail, telefoon of zelfs via een plaatsbezoek contact te leggen met je interviewers.
 • Ben je goed in fotografie en vormen jouw foto's een mooie aanvulling op je teksten? Dan heb je een grote troef in handen!
interview
online-interview

Belangrijke functievereisten als stagiair journalistiek

Naast de hogerop beschreven profielvereisten is het belangrijk dat je een degelijke eigen laptop ter beschikking hebt. Ons kantoor voorziet jou in het nodige bureaumaterieel zoals een extra scherm, bekabeling, een extern toetsenbord, muis en noem maar op.  

Redactionele ervaring in een andere werkomgeving (bv. journalistiek werk voor je studentenvereniging, jeugdbeweging of als studentenjob) is een pluspunt maar niet verplicht. In ieder geval zal je als student journalistiek heel veel bijleren over het reilen en zeilen van journalistiek en contentcreatie in een omvangrijk marketingbedrijf.

Solliciteer hier direct als stagiair

Stuur je naam, e-mail en korte voorstelling van jezelf. Wie weet tot binnenkort!

Voor welke stageplaats wil je solliciteren?
Maak je keuze
 • Stage: Grafisch design
 • Stage: Online marketing
 • Stage: Journalistiek / Content Creator
 • Stage: Copywriter
 • Anders (specifieer in je bericht)
Naam
Telefoon
E-mail
URL
Bericht en motivatie
0

Alle stageplaatsen bij Varamedia:

Categorie: