SEO Consultant

DEEL DIT

Waarom kiezen voor een SEO consultant?

Als je wil dat jouw bedrijf online gevonden wordt door nieuwe klanten, moet je investeren in zoekmachineoptimalisatie. Een SEO consultant kan hierbij helpen. Maar wat is SEO consultancy precies? Wat houdt dit in?

Een SEO specialist bedient honderden knoppen. Knoppen die ervoor zorgen dat jouw bedrijf online zichtbaar is. Zonder SEO specialist wordt het voor elk bedrijf haast onmogelijk om online vindbaar te zijn.

SEO (afkorting van Search Engine Optimization) is het geheel van verbeteringen die je kan aanbrengen aan je website om bij bepaalde zoektermen als één van de eerste websites te verschijnen op de zoekresultatenpagina van Google of Bing.

SEO consultant

SEO genereert Leads

De meeste mensen zoeken in Google of Bing niet veel verder dan de eerste pagina. Het is dus belangrijk dat je zorgt dat je website ook verschijnt op deze eerste pagina in de zoekresultaten. Natuurlijk kan je ook betalen voor deze posities via Google Ads. Helaas lopen de kosten hiervan erg op en is SEO veel goedkoper!

Bovendien zijn de leads die je via SEO genereert vaak veel beter. Een lead die op natuurlijke wijze (niet via advertenties) haar weg vindt naar je website en je leadformulier... Dat is een veel kwalitatievere lead. We stellen dit zelf vast: de kwaliteit van leads is veel hoger als deze gegenereerd worden via SEO! 

Lead generatie

Een SEO consultant is sterk gespecialiseerd

Er is één klein detail... SEO is moeilijk! Je verdient niet zomaar die eerste posities in Google.

Om te begrijpen hoe je tot die felbegeerde eerste plek kan stijgen, heb je nood aan gespecialiseerde SEO-kennis van een ervaren consultant.

Dat is iemand die al jaren in het vak zit en zelf kan denken zoals Google denkt. Iemand die alles kent van SEO waaronder: websitetechnologie, Google Analytics, HTML, Google, metadata, content marketing, copywriting, keyword research, link building, authority development, competitor research, keyword gaps, ...

Varamedia: de beste SEO consultants met tonnen ervaring

Varamedia helpt je website optimaliseren voor een hoge vindbaarheid in Google. Deze dienst garandeert een flinke groei in organisch zoekverkeer via Google. Sommige zoekwoorden zijn moeilijker dan andere om te domineren. Je moet ook weten dat het Google is die uiteindelijk beslist wie welke positie krijgt. 

Zoekwoordstrategieën in SEO

zoekwoord

Sommige zoekwoorden, denk bijvoorbeeld aan het woord 'auto', zijn heel breed en daarom heel moeilijk om als eerste zoekresultaat te verschijnen. Daarom hebben wij hiervoor een oplossing ontwikkeld. Enerzijds volgen we de standaard SEO-praktijken die elk SEO Bureau zal aanbieden: content marketing (copywriting), technische SEO, interne links, externe links, inkomende links, ankerteksten, ...

We volgen steeds de richtlijnen van Google

We kennen alle standaard SEO-praktijken en volgen deze tot de letter zoals dit hoort bij SEO experts. Hierbij volgen we enkel de white hat strategieën en blijven we ver weg van black hat SEO.

Wees oplettend bij SEO 'specialisten' die snelle resultaten beloven en tienduizenden links per maand! Deze maken gebruik van software zoals Xrumer of SENuke waardoor artificieel veel backlinks worden gecreëerd. Veel SEO "experts" geloven nog altijd dat Google dit niet zal zien. Alsof Google niet snapt wat er aan het gebeuren is als er op 1 dag tijd plots 2000 nieuwe backlinks zijn bijgekomen...

We hebben ook enkele SEO geheimen natuurlijk

Als je zoals ons jaren in dit vak zit, zal je dingen over SEO ontdekken die je nooit ontdekt als je hier niet dagelijks mee bezig bent.

seo

Daarom volgen wij ook de meer complexe SEO-richtlijnen die haast geen enkel bureau integreert voor haar klanten (omdat sommige opties heel tijdrovend zijn). Hierdoor hebben wij in tal van sectoren een uitstekende reputatie als SEO consultant opgebouwd.

Neem bijvoorbeeld de SEO-boomstructuur hieronder: slechts weinige SEO consultants zullen hiermee aankomen bij hun klanten. Wij gaan verder dan de traditionele SEO-rapportjes via SEMrush of Ahrefs waarin de traditionele optimalisaties staan. Wij denken drie stappen verder - en de resultaten die zijn daarom ook steevast beter dan mochten we niet in SEO blijven innoveren op onze eigen manier.

SEO boomstructuur Kaart

In al die jaren heeft nog geen enkele partner met spijt teruggekeken op de samenwerking met Varamedia. Sommige bedrijven bestaan vandaag nog altijd dankzij onze bijdrage in SEO maar zouden de boeken toe hebben moeten doen als wij hun leadgeneratie niet op peil hadden gekregen.

Wat jouw bedrijfssituatie, je sector en bedrijfsdoelstellingen ook zijn: wij hebben het allemaal al meegemaakt en kunnen je gegarandeerd helpen.

SEO Consultant nodig? 

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met zaakvoerder Jeroen Van Raemdonck. Bekijk hier zijn profiel op LinkedIn of bezoek zijn website. Stel je vraag over SEO rechtstreeks aan Jeroen. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een SEO Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service voor onze leads. Laat dit dan even weten in het formulier of vraag deze Audit aan via het menu op de website!

CONTACTEER ONS

0 of 350

Ja, ik zoek een SEO Specialist. Wat nu?

Wil je weten hoe je website naar positie 1 kan gaan in Google? Wil je je omzet sterk verhogen, veel meer leads genereren via je website of veel meer e-commerce transacties krijgen via organisch zoekverkeer? Contacteer ons dan! Als SEO consultant werkt Varamedia samen met verschillende copywriters, heeft Varamedia een netwerk van meer dan 150 SEO websites en bieden wij een all-in service waarbij we alle marketingspecialisaties combineren:

 • SEO Consultancy
 • Website expertise
 • Content marketing 
 • Content ontwikkeling
 • Local SEO
 • Link Building
 • User Experience
 • Marketing Automation
 • Authority Development
 • Google Ads Kwaliteitsscore Optimalisatie

SEO uitbesteden?

Lees ook dit artikel: SEO uitbesteden of niet? 

Gratis SEO marketing audit

Zoek je een marketing freelancer maar wil je liever eerst weten wat je precies nodig hebt? Misschien voel je wel dat je momenteel kansen laat liggen met je bedrijf... Maar kan je niet precies definiëren wat er precies mank loopt. Via deze marketing audit, die gratis is, maken wij een volledige analyse van je huidige website en je digitale marketing. Inbegrepen is ook een concurrentieanalyse. Benieuwd naar wat er allemaal kan verbeteren? Klik op de knop op te starten.

100%

Gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast, integendeel! 

95%

Van de bedrijven die een Online Marketing Audit aanvragen groeit zichtbaar.

100

Varamedia is een marketing agency gespecialiseerd in leadgeneratie.

Hoeveel kost een SEO Consultant?

Sommige Freelance SEO Consultants werken met vaste tarieven die variëren met de grootte van de opdracht. De meeste consultants hebben een dagtarief dat soms wordt teruggerekend naar een uurtarief. 

Andere freelance SEO'ers werken dan weer op projectbasis (zoals Varamedia). Dat heeft als groot voordeel dat de kosten sterk gecontroleerd blijven.

Dat betekent dus: maximale opbrengen via nieuwe instroom van leads en salestransacties en minimale kosten voor je SEO bureau: een win-win!

Je doet er goed aan om meerdere SEO specialisten met elkaar te vergelijken. Zo vergelijk je hun dienstverlening en tarieven.

Tip: vraag enkele consultants om een SEO Audit uit te voeren! Dat is meestal gratis, tenminste bij de SEO Consultants die je aanvraag serieus nemen... Want hoe anders kan men offerte maken als de expert niet eerste een audit doen van de huidige SEO-situatie? 

Wil je zelf een SEO freelancer of SEO consultancy inhuren? Bespreek jouw project vrijblijvend met Varamedia!

Doel metingen - Analytics (1)


Jeroen Van Raemdonck

Als ervaren online marketing consultant heb ik me altijd gespecialiseerd in SEO en Search Marketing. Intussen heb ik tientallen websites naar een hoger niveau getild, inclusief websites die Varamedia zelf in beheer heeft. In sommige niches staan wij vandaag al op nummer 1 en genereren wij leads. Ik weet dat wij het kunnen en ik overtuig je hier graag van. Vul het contactformulier in om van mij persoonlijk een gratis SEO audit te ontvangen waarin ik jullie website, jullie belangrijkste zoekwoorden en jullie SEO-concurrenten analyseer.

Jeroen Van Raemdonck ‧ Zaakvoerder, Webdesigner, Freelance SEO Specialist

Nuttige links

Jeroen Van Raemdonck

Freelance Marketing Expert

Op zoek naar een freelance SEO consultant? Bezoek de website van Varamedia zaakvoerder Jeroen Van Raemdonck: online marketing en SEO expert en freelance marketeer. Gespecialiseerd in marketingstrategie, leadgeneratie, Google Ads en SEO. Voorliefde voor Search Marketing.

Jellow Marketing Manager - Marketing Consultants - Freelance

Jellow freelance platform

Jellow is de naam van het grootste platform met online marketing consultants van België. Hier vind je honderden gemotiveerde freelancers. Ideaal als je verder enkele SEO experts wilt vergelijken.

Freelance Network Belgie

Freelance Network België

Freelance Network is de naam van een ander groot freelancersplatform waar je online marketing en SEO profielen kunt vinden. 

Sortlist Marketing Agencies

Sortlist: vind een SEO agency in je buurt

Sortlist is je go-to platform om een SEO agency te vinden. Trouwens, met Varamedia hebben wij ook een lijst met webdesign agencies opgesteld op basis van de lijsten uit Trendstop. 

Neem vandaag nog contact op met ons:

 • Mooie SEO-winnende websites
  Mooie websites die meer doen dan enkel mooi zijn. Wij bouwen geen elektronische visitekaartjes maar elektronische leadgeneratoren. Wij laten bedrijven met onze websitediensten sterk groeien in omzet en verkoop.
 • Topservice en hoge klanttevredenheid
  Een probleem? Een last-minute wijziging? Wij hebben 24/7 permanentie. Wij helpen je altijd. Onze klanten krijgen elk een eigen persoonlijke websitemanager.
 • SEO resultaten
  Wij koppelen al onze websites aan een marketingpakket. Zo wordt je website snel en grondig door Google opgepikt. 1 of 2 marketingrapporten per maand, inbegrepen in de prijs.
varamedia-webdesign-bureau

Reageer of stel een vraag

Naam*
E-mail*
Bericht
0 of 350