Varamedia logo
22+

Het beste marketingbureau: where brands become legends!

Marketing is een van de belangrijkste elementen binnen een goed draaiende onderneming. Een goede marketingstrategie, afgestemd op jouw bedrijf, zal een grote impact hebben op je bekendheid en sales. Hierbij kan een goed marketingbureau je perfect ondersteunen.

Website laten maken
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia en wij zijn een succesvol marketingbureau met hoofdzetel in Beernem, België. We hebben klanten overheen heel Vlaanderen en zelfs enkele klanten uit Nederland. Wil je graag samenwerken? Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
Marketingbureau

Op zoek naar een marketingbureau? Welkom bij Varamedia.

Varamedia Video Agency

Het kan soms heel moeilijk zijn als je zoekt naar een marketingbureau. Niet alle bedrijven voldoen aan jouw verwachtingen: sommige marketingbureaus zijn te duur, anderen hebben niet genoeg ervaring of kennen jouw niche niet voldoende. 

En bovendien zijn er ook veel marketingbureaus die niet de juiste expertise in huis hebben. 

Maar hoe weet je nu of je het juiste marketing bureau hebt gevonden? In dit artikel helpen wij je tijdens de zoektocht naar de perfecte partner. Wil je zeker zijn van je zaak? Klop dan aan bij Varamedia: hét beste marketingbureau in Vlaanderen.

  • Gevestigd in West-Vlaanderen
  • Activiteiten in alle Vlaamse provincies
  • Wij hebben een unieke werkwijze
  • Wij focussen enkel op rendement (leads/sales) en niet op andere KPI’s. Lees hier onze visie.
  • Wij hebben een bijzonder veelzijdig team in huis: social media, Google, videografie, … voor elke dienst welke leidt tot online growth hebben wij een afdeling opgericht.

Bij ons focussen we je project op maar 1 ding: een hoog rendement in de vorm van meer leads of sales via de website. Bekijk onze cases.

Een aantal testimonials:

Wil je samenwerken met het beste marketingteam?

Hoe vind je een goed marketingbureau?

Je moet je website natuurlijk niet aan eender welk marketingbureau toevertrouwen. Niet elk bureau is altijd even goed en je gaat uiteraard liefst voor het beste marketing agentschap. Maar wat maakt nu een goed marketingbureau?
 
Wel, om eerlijk te wezen: zoek je een gedreven en origineel marketingkantoor? Neem dan gewoon contact op met Varamedia. Probleem opgelost 😄 
 
Maar om je toch een beter antwoord te bieden waarmee je iets bent, lijsten we hieronder de sleutelfactoren op waarmee je een bureau moet kiezen.
 
Vertrouw ook op je netwerk: vraag eens rond wie van je collega-ondernemers met welke marketingpartner samenwerkt. Gebruik de criteria die we verderop noemen om dat nieuw digital marketing agency vervolgens te challengen in het salesproces.
 
Heb je geen netwerk? Huur er dan één in: er bestaan marketing agency specialisten die je hun kennis van het agency-landschap in Vlaanderen aanbieden. Eén van deze spelers is bijvoorbeeld I Know A Guy van Bart De Waele: www.ikag.be
 
Neem gerust daar een kijkje.
 
En nu gaan we eraan beginnen.

1. Kennis van zaken

Een marketingbureau moet kennis van zaken hebben. Het klinkt logisch, maar het komt toch vaker voor dan je denkt dat een marketingbureau te weinig ervaring heeft. Sommige marketingbureaus zeggen wel dat ze alles kunnen, maar hebben eigenlijk geen echte expertise.

Een goed marketing bureau zal altijd kunnen zeggen wat hun specialisatie is en kunnen aantonen waarom ze hier de beste in zijn. In het veld van (online) marketing ontdek je bijna elke dag nieuwe dingen. Iemand die 10 jaar geleden dacht expert te zijn, zal dat nu niet meer zijn als er niet actief wordt ingezet op constante bijscholing. Een online marketing bureau moet kennis van zaken blijven hebben.

2. Er wordt een goed plan uitgedacht

Veel marketing bureaus zetten wel in op kwantiteit, maar letten helemaal niet op de kwaliteit van het werk dat ze leveren. Dat is voor hun klanten nochtans de essentie: leads genereren of sales draaien. 

Ineens staat je website vol en heb je een heleboel werkuren betaald, maar zie je geen resultaat. Dit komt vaak omdat er geen marketingstrategie is uitgedacht. Met zo’n strategie wordt een doelstelling bepaald, nagedacht over welk concept hierbij zou passen, gekeken naar alle kanalen die nodig zijn, rekening houdend met elke uitdaging.

Een goed marketingbureau zal altijd eerst een plan met jou uitdenken waarbij precies wordt gekeken naar welke strategieën het best werken voor de specifieke niche waar je bedrijf zich in bevindt. Verschillende thema’s hebben een verschillende behoefte op vlak van marketingaanpak. Je personal branding bepaalt ook welke toon je content marketing moet hebben.

3. Aandacht voor jou en de klanten die je zoekt

Ben je een coole en hippe onderneming die veel jonge mensen wil aantrekken? Of een serieuze organisatie voor andere professionelen? B2B of B2C? Al deze factoren bepalen welke marketing het beste resultaat zal leveren.

Een goed marketingbureau heeft aandacht voor wat jij zoekt. Het gaat hier niet enkel om zoveel mogelijk leads genereren, maar om de juiste klanten aan te trekken voor jouw product. Dit verhoogt ook het aantal conversies, wat uiteindelijk belangrijker is. Heel veel leads genereren die niets opleveren, is de moeite en het geld niet waard.

Lees bijvoorbeeld deze case studie waarin we leadgeneratie voor accountants van A tot Z uitlichten. Net zoals in deze sector geldt voor elke sector een specifieke formule voor leadgeneratie en online marketing die werkt (of niet werkt). 

Let ook op voor ‘full service’ marketingagentschappen waar men heel veel klanten tegelijk heeft. Hoe meer bordjes men in de lucht moet houden, hoe minder tijd men heeft voor jou als klant (en hoe lager je resultaten zullen zijn). Om dat soort teleurstellingen komen veel klanten trouwens bij Varamedia terecht: lees hier waarom.  

marketingbureau

Waarom Varamedia de perfecte match is

Varamedia is een marketingbureau dat alle wegen kent in de digitale wereld. Wij hebben een ruime ervaring in alle online marketing componenten die garant staan voor rendement

Hierdoor krijg jij als klant één garantie: een samenwerking met ons is altijd rendabel. Je zou de eerste partner zijn die zijn bankrekening ziet dalen door een samenwerking met ons. Geloof ons, wij hebben tot op heden alleen maar succesverhalen opgebouwd.

We lanceren enkel succesverhalen

Dat komt mede ook door ons semi-streng selectieproces: we starten geen klanten op waarin we niet geloven. Denken we dat het voor jou onmogelijk wordt om een bepaald rendement te realiseren? Dan zeggen we dat eerlijk en starten we geen samenwerking op die mogelijks veel geld zal kosten voor weinig return.

Deze uitgangspositie zal je vinden bij maar een handvol marketingbureaus, want de meesten (zeker de kleine bureaus) starten gewoonweg alles op wat op hun pad komt.

Wat je van Varamedia mag verwachten? Een heleboel ervaren werknemers! Wij hebben de juiste mensen in huis voor het behalen van jouw doelstellingen:

  • Heb je bijvoorbeeld iemand nodig die jouw doelpubliek overtuigt met creatieve teksten? Onze copywriters zitten klaar om je te helpen!
  • Zoek je een expert in conversiecampagnes op Facebook? Onze social media experts staan voor je klaar.
  • Wil je hoger scoren in Google en grote hoeveelheden zoekverkeer aantrekken op je website (zonder ervoor te betalen aan advertentiekosten)? Dan staan onze SEO-specialisten en link building experts voor je klaar!
  • En zo kunnen we nog wel even doorgaan… In totaal telt het team van Varamedia op dit moment 21 strategische marketing experts in alle belangrijkste online domeinen.

Wij zijn gespecialiseerd in alle aspecten van online marketing: van social media bureau tot e-mail marketing bureau.

Wij werken met veel skills en een echte passie aan jouw online campagnes. Ons team bestaat dan ook uit werknemers die hun job mega graag doen en elke dag klaarstaan om te werken aan jouw succes.

Wil je graag een voortdurende instroom aan leads realiseren? Elk moment van de dag je mailbox of CRM openen en terug een hele reeks nieuwe leads zien verschijnen?

Dan ben je bij Varamedia aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat je in de zoekresultaten van Google de concurrentie van de troon stoot met onze ervaring in SEO. Vraag een SEO audit aan bij Varamedia om meer te weten te komen over het potentieel hiervan.

Zoals we al zeiden, is een heldere communicatie en een persoonlijke band een echte must. Bij Varamedia wordt er niet rond de pot gedraaid en leveren wij jou altijd een duidelijke rapport met échte cijfers. Waarom vinden wij dat zo belangrijk? Omdat wij ook duidelijkheid verwachten van onze klanten. Zo vormen wij een persoonlijke band en een hecht team.

Wij rapporteren enkel échte leads en sales. Bij ons krijg je weinig blabla en veel echte resultaten waarachter echte omzettoenames zitten.” – De troeven van een digitaal marketingbureau

Bekijk enkele voorbeelden van ons werk

Bad practices bij een marketingbureau

Soms ga je echter ook merken dat je met een slecht marketingbureau te maken hebt. Dit merk je liever zo snel mogelijk. We geven enkele bad practices van een marketingbureau. Als je deze criteria opmerkt, ren dan zo snel mogelijk weg!

SEO, SEA, CTR, CR, CTA, … Elk vakgebied heeft zijn eigen taaltje, maar als goede marketeer kan je deze ook goed uitleggen zodat je klant altijd mee is met wat je zegt. Een marketeer die het niet kan uitleggen, weet misschien zelf helemaal niet wat het nut is van al die zaken.

Dergelijke online marketeers gaan dan enkel kijken naar de meest gunstige cijfers zonder rekening te houden met de mensen zelf. In het slechtste geval kijken ze enkel naar de beste cijfers voor zichzelf en niet voor jouw bedrijf.

Een goed marketingbureau zal je kunnen uitleggen wat de belangrijkste metrics zijn en waarom ze zo belangrijk zijn. Om het goede voorbeeld te geven, geven we hier een lijstje waar je kan doorklikken om meer te leren over deze bizarre afkortingen:

Sommige marketing bureaus zullen je zo lang mogelijk willen laten betalen zonder echt resultaat te leveren. Ze laten je een langdurig contract tekenen met een veel te lange opzegtermijn. Die contracten worden dan ook nog eens vaak stilzwijgend verlengd. Voor je het weet zit je maanden te betalen voor een service die eigenlijk niet werkt.

Een goede samenwerking is gebaseerd op transparantie en resultaten. Als iemand niet kan aantonen dat er efficiënt en goed werk wordt geleverd, moet je de samenwerking kunnen stoppen. Op elk moment. Een lang bindend contract zorgt er echter voor dat je niet weg kunt.

Bij Varamedia geloven we daarom in wederzijds vertrouwen. Met onze jarenlange ervaring garanderen we directe resultaten met een transparante communicatie.

Bij bepaalde grote marketing bureaus heb je soms zelfs amper contact met de marketeers zelf. Je hebt dan enkel meetings met mensen uit het sales team die je iets willen verkopen.

Je wilt natuurlijk weten hoe je marketing precies werkt. Niemand beter dan de marketeers zelf om jou uit te leggen hoe de marketing strategie werkt voor jouw business. Je wilt niet gewoon een product kopen, je wilt een samenwerking aangaan. Je moet dan ook je samenwerkingspartner kennen.

Op hun blog geeft Smart Data nog meer informatie over hoe je kan zien wanneer een online marketingbureau niet goed bezig is.

Marketing uitbesteden aan Varamedia?

Teamfoto

Als je de marketing van je onderneming uitbesteedt, ben je verzekerd van een team marketeers die echt weten waarmee ze bezig zijn. Het is financieel vaak veel voordeliger om een marketing bureau in te schakelen dan hetzelfde aantal werknemers zelf te vinden en aan te nemen.

Minder geld uitgeven voor een betere service? Klinkt dat niet een beetje onrealistisch? Nee hoor! Het draait allemaal rond de efficiëntie waarmee een marketing bureau kan werken aan de (online) marketing voor jouw zaak.

In een goed marketing bureau werken een aantal experts samen met maar één missie: jullie de beste marketing doelstellingen bezorgen. Dat betekent betere begeleiding en meer mogelijkheden om bij te leren van elkaar. En jij haalt daar alleen maar voordelen uit.

Hoeveel kost een marketingbureau?

Bij online marketing kunnen de tarieven variëren tussen de 30 euro per uur tot 150 euro per uur of zelfs meer. Afhankelijk van hoeveel werk er per maand wordt geleverd, kunnen je maandelijkse kosten van een paar 100 euro per maand naar een paar duizenden euro’s gaan.

Het is belangrijk om altijd goede afspraken te maken over hoe de kosten gefactureerd worden, hoeveel werk er verwacht worden en welke resultaten er beloofd worden. Een sterke SEO specialist kost bijvoorbeeld wel wat geld, maar levert nog veel meer geld op. Het is met andere woorden zo dat een marketing agency geen geld mag kosten, het moet geld opbrengen.

Heb je vragen over bepaalde tarieven van marketingactiviteiten? Durf ze te stellen! Zo weet je exact waarom het ene marketing bureau meer kost dan de andere en kan jij de juiste keuze maken voor jou en jouw bedrijf.

Wist je dat wij ook marketing kunnen inzetten voor rekrutering van nieuw talent voor je bedrijf?

Varamedia, dé specialist in online marketing

Meet the team

Onze expertise

Als online marketingbureau met jarenlange ervaring weten wij exact hoe voor de beste resultaten te zorgen voor de online marketing van jouw bedrijf.

Ons kantoor is in Beernem gevestigd maar evengoed zijn wij ook gekend als marketingbureau in Gent of bijvoorbeeld Antwerpen, waar wij ook verschillende klanten hebben. De meeste van onze klanten situeren zich in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen omwille van – uiteraard – de nabijheid met ons team.

Vraag een eerste gesprek aan via het contactformulier en ontdek wat wij als online marketing bureau kunnen betekenen voor jouw bedrijf!

marketingbureau varamedia - financieel resultaat

Zoek je een marketingbureau dat ondernemerstaal spreekt?

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Zoek je een sterk marketingbureau? Vertrouw op onze ervaring.

Zij vertrouwden ons al voor hun succesvol marketingproject:

Uitgelichte case: Groep Wouters

"Van minder dan 10 leads per MAAND, tot verschillende leads per DAG."

Varamedia bouwde een volledig nieuwe website voor Groep Wouters die sterk conversiegericht is. Via Google Ads en Social media marketing wordt verkeer gegenereerd, waarna de bezoekers met gerichte lead magnets kunnen mensen een inspiratiebrochure opvragen, waarna e-mail remarketing wordt opgestart. Bovendien is de website helemaal uitgebouwd met SEO-pagina’s en voerde Varamedia een link building campagne om het SEO-verkeer te doen stijgen.

Gerelateerde artikels

Marketingbureau

Marketingbureau in Antwerpen

Varamedia is jouw gespecialiseerd marketingbureau in Antwerpen met verschillende marketingexperts, helemaal klaar om hun handen uit de mouwen te steken voor jouw bedrijf. Met goede content en de meest actuele marketingkennis weten wij de gewenste doelgroep te bereiken. 

Een bedrijf runnen is al moeilijk genoeg. Als je je ook nog bezig moet houden met het onderhoud van je sociale media en alles wat bij online marketing komt kijken, wordt het gewoon onmogelijk om nog op andere aspecten van je bedrijf te focussen. Daarom kan het handig zijn om een extern bedrijf in te schakelen voor jouw (digitale) marketing.

Marketingbureau

Marketing bureau social media

Social media is niet meer weg te denken in jouw online marketing strategie. Zeker als één van jouw doelstellingen een jonge doelgroep bereiken is. Volgens een onderzoek van Xavier De Graux spenderen jongeren tussen de 15 en 19 jaar gemiddeld zo'n 1.34 uur per dag aan het scrollen door social media apps.Wij kunnen je helpen met het vinden van een goed social media marketingbureau.

Maar niet alleen jongeren, ook volwassenen zijn niet meer te scheiden van hun smartphone. 54% van alle vlamingen is een actieve gebruiker van minstens 4 social media platformen. Dagelijks maakt zo’n 66% gebruik van sociale kanalen. Vooral Facebook, Instagram, Youtube en LinkedIn zijn zeer populair en staan bovenaan de lijst van meest gebruikte sociale media kanalen. Dit blijkt uit een onderzoek van Coosto.

Samenwerken met één van de beste marketingbureaus van België? 🇧🇪

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?