Affiliate marketing

SUCCES MET AFFILIATE MARKETING EN INFLUENCER MARKETING

Hoe je met succes 'online vertegenwoordigers' aan het werk zet en enkel betaalt voor echte resultaten

Affiliate marketing is een marketingkanaal dat het minst gekend is onder alle performance kanalen (Google, Facebook, etc). De meeste bedrijven schakelen affiliates pas in als alle andere kanalen geoptimaliseerd zijn en gelijk hebben ze. Want affiliate marketing is wat men noemt een ‘surpluskanaal’.

Vuistregel: wat je doet van omzet momenteel kan met een bepaald percentage verhoogd worden via affiliate marketing. Hoe hoger je huidige cijfers, hoe hoger de extra omzetten die je via affiliate marketing zult kunnen bereiken.

Affiliate marketing Belgie en Nederland

Wilt u starten met affiliate marketing?

Contacteer ons om een berekening te doen van het mogelijk rendement van affiliate marketing. Gemiddeld rapporteren onze klanten binnen affiliate marketing een stijging van ongeveer 15% van hun omzet.

WAT JE ALLEMAAL KUNT METEN EN DOEN VIA SOCIALE MEDIA

Affiliate marketing management op maat van je bedrijf

Met Varamedia bieden wij affiliate marketing aan in volgende formule:

  1. Eén vast, laag tarief van 300 euro per maand en een performance vergoeding van 5 procent op de behaalde extra omzet. Zorgen wij dus voor bijvoorbeeld 10.000 euro extra omzet voor je bedrijf, dan bedraagt het tarief voor die maand €800. Eerlijk en transparant!
  2. We onderhandelen met de beste affiliate netwerken de scherpste prijzen (commissiesplit en setup kosten).
  3. We kennen perfect onze weg in deze bijzondere wereld en kennen de juiste publishers. Deze werken uiteraard ook niet gratis en willen een bepaalde vergoeding ontvangen. Wij onderhandelen de laagste publishervergoedingen die ook activerend werken op de publishers en influencers. Dit altijd in samenspraak met jullie vooraf.
  4. Ongoing management: publisher keuringen, commerciële affiliate-acties, transactiekeuringen, publisher acquisition, publisher retention.
  5. Cost management: we respecteren jullie totale cost-per-acquisition. Hierin rekenen wij ook onze eigen fees waardoor jullie budget nooit overschreden wordt.
  6. Geen nood, we helpen jullie met het bepalen van een juiste vergoeding door vooraf verschillende benchmarks aan te leveren. Zo weet je precies wat je concurrenten doen in hun affiliate marketing strategie. Hierop kan je dan je beslissingen baseren.

Net als bij Google of Facebook kan je in affiliate marketing veel geld verspillen als je niet weet wat je doet. Daarom loont het heel sterk om het luik affiliate marketing uit handen te geven aan een betrouwbare business partner die weet wat hij doet. Twijfels of vragen? Aarzel niet ons te contacteren of gewoon op te starten. Het énige risico dat je loopt is de vaste fee van 300 euro per maand. In verhouding tot de mogelijke return is dit bedrag haast verwaarloosbaar.

Vereisten om op te starten:

Je hebt een e-business die focust op het verwerven van online sales (e-commerce) en/of online lead generation.

Voor e-commerce: de totale digitale maandomzet van het bedrijf is minimaal 20.000 euro. Deze minimumomzet is belangrijk in het onderhandelingsproces met affiliates. Dit bedrag geeft hen een idee van het mogelijke succesratio van de campagne. Indien je minder omzet haalt, lukt het ons niet om voldoende publishers te overtuigen om mee te stappen in het affiliate programma.

Voor lead generation: hierbij zijn geen vereisten maar doen we een conversie-analyse alvorens we starten.

WIJ WERKEN MET DE BESTE AFFILIATE NETWERKEN

De beste netwerken van België en Nederland

Met elk van deze affiliate netwerken hebben wij uitstekende samenwerkingen lopen aan publisherzijde en aan adverteerderzijde. Elk van deze netwerken heeft zijn sterktes. De keuze van het meest geschikte netwerk voor jouw doelen is afhankelijk van jouw type bedrijf en campagne, want elk netwerk heeft zijn eigen arsenaal aan specifieke publishers met specifieke specialiteiten.

Awin
Referenties
Affiliate marketing tradedoubler

Maak van uw website een digitale marketingmachine

>