Een website hoort een sales machine te zijn

WordPress als website is héél rendabel, niet duur, superflexibel, 100% op maat

Wil je graag een WordPress website laten maken voor jouw bedrijf of organisatie? Varamedia bouwt voor jou een betaalbare en complete WordPress website, volledig uitgerust voor de beste SEO-opbouw. 

Lees in dit artikel meer over hoe krachtig WordPress is en waarom een WordPress website maken om verschillende reden een heel goed idee is voor jouw bedrijf.

Deel dit

WordPress voor een professionele website? Jazeker!

WordPress is het bekendste content management systeem ter wereld waarvan ongeveer 30% van alle sites wereldwijd gebruik maken. Als CMS is WordPress volledig geoptimaliseerd voor SEO en laat het veel vrijheid toe zonder meteen te complex te worden. 

En misschien nog dé grootste troef van allemaal: de code is open source en volledig gratis te gebruiken.

Je zou misschien denken dat een WordPress site eerder iets is voor simpele blogs met recepten, maar niets is minder waar. WordPress is steeds meer hét content management systeem voor het maken van een website. 

En hiervoor zijn zeer veel goede redenen.

Inhoudstafel

Plugins voor elke toepassing

Met een gigantisch aanbod aan WordPress plugins, kan een WordPress site ook echt alles doen dat je maar wilt! Denk hierbij aan bijvoorbeeld: 

  • Sliders toevoegen waar je wilt
  • Verschillende soorten contactformulieren
  • Modules voor listings (bv. als je een vastgoedwebsite wilt maken)
  • Connecties met je e-mail marketing programma’s
  • Plugins voor e-commerce of  leadgeneratie
  • SEO plugins
  • Site speed plugins
  • En nog meer, véél meer!

Wil je hierover meer info en inspiratie? Lees dan dit overzicht van 24 must-have plugins voor WordPress. Via deze link kan je alle gratis plugins van WordPress vinden en als je bladert doorheen deze database van Envato zie je alle betalende plugins.

Populair bij heel grote bedrijven

Steeds meer grote merken gebruiken WordPress voor hun website. Kijk bijvoorbeeld naar de website van Sony Music! Het gigantische platenlabel Sony Music Entertainment heeft een WordPress website. 

WordPress is er dan ook bijzonder trots op en toont de website in hun showcase. Maar Sony Music is zeker geen uitzondering. 

Via de blog van Kinsta kan je lezen over de honderden merken die gebruik maken van het uitstekende content management systeem van WordPress.

Laat ons je helpen met op nummer 1 ranken met je WordPress website.

Bespreek 30 minuten vrijblijvend en gratis je project met een van onze ervaren WordPress SEO consultants. Wij tonen je alle voordelen.
wordpress websites

Een WordPress website door Varamedia: net nog iets anders

Bij Varamedia kan je indrukwekkende WordPress websites laten maken die volledig op maat van de huisstijl zijn en doelgericht doen wat ze moeten doen: leads genereren, verkopen realiseren en je klanten informeren. 

De WordPress-sites van Varamedia zijn anders dan simpele sites. Waarom, vraag je je af? Wel, omdat wij websites in WordPress bouwen die:

website laten maken

1. Eenvoudig te beheren zijn

Door het CMS van WordPress verlies jij de controle niet over jouw website. Met WordPress websites kan je visueel een grote impact maken en de juiste indruk geven van je bedrijf

2. Leads genereren

Onze WordPress websites doen we ze horen te doen:  leads genereren en nieuwe klanten aantrekken

3. Krachtige copywriting hebben

Met ons team copywriters schrijven wij vliegensvlug krachtige copywriting. Dat zijn een heel aantal interessante webpagina’s met sterke SEO.

Zoek dus niet verder voor het maken van je WordPress website. Varamedia zorgt voor de perfecte website voor jouw bedrijf via WordPress. 

Hierin hebben wij tientallen referenties van tevreden klanten met vandaag een veel grotere omzet dan vroeger – dankzij de marketingvoordelen van hun WordPress-website.

Laat ons je helpen met op nummer 1 ranken met je WordPress website.

Bespreek 30 minuten vrijblijvend en gratis je project met een van onze ervaren WordPress SEO consultants. Wij tonen je alle voordelen.

google_seo search engine marketing

De voordelen van een WordPress site

WordPress is natuurlijk niet de enige manier om een (gratis) website te maken. Het is wel veruit de beste optie als je een professionele website wilt die gemakkelijk te beheren is.

We sommen even de voordelen van een WordPress site voor je op.

1. Gemakkelijk te leren

Met twee muisklikken (‘nieuw’ en ‘publiceer’) voeg je een nieuwe pagina toe. Gebruiksvriendelijker bestaat niet!

Je vindt ook snel een handleiding voor elk aspect van WordPress. Beter nog, WordPress heeft een eigen leerplatform.

Pro tip: wil je gratis een eigen demowebsite in WordPress maken voor leerdoeleinden? Bezoek dan het platform van Edublogs en maak een gloednieuwe website in minder dan een minuut!

Varamedia Academy
wordpress website transparant

2. Transparant

Bij WordPress kan je op elk moment in je dashboard zien hoe je website presteert. Alles is mooi vormgegeven waardoor je snel kan doorklikken naar de hoeveelheid views die je binnenhaalt of welke pagina’s goed presteren.

3. Veilig

Doorheen de jaren is WordPress steeds veiliger geworden. Je zou denken dat een account tegenwoordig snel gehackt is, maar ondertussen zijn er heel wat veiligheidsmaatregelen bij WordPress waardoor je er een stuk veiliger zit, zoals two factor authentication.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je steeds met de nieuwste versie van WordPress werkt en een uniek wachtwoord hebt. WordPress biedt de mogelijkheid om automatische updates in te schakelen waardoor je altijd up-to-date blijft.

Pas ook op met onbekende plugins. Zorg er altijd voor dat je website in goede handen is. Vertrouw je website daarom toe aan een professioneel bureau met veel expertise op vlak van WordPress sites, zoals Varamedia.

website laten maken link building
website laten maken

4. SEO-vriendelijk

Doorheen de jaren is WordPress steeds veiliger geworden. Je zou denken dat een account tegenwoordig snel gehackt is, maar ondertussen zijn er heel wat veiligheidsmaatregelen bij WordPress waardoor je er een stuk veiliger zit, zoals two factor authentication.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je steeds met de nieuwste versie van WordPress werkt en een uniek wachtwoord hebt. WordPress biedt de mogelijkheid om automatische updates in te schakelen waardoor je altijd up-to-date blijft.

Pas ook op met onbekende plugins. Zorg er altijd voor dat je website in goede handen is. Vertrouw je website daarom toe aan een professioneel bureau met veel expertise op vlak van WordPress sites, zoals Varamedia.

5. Goedkoop en flexibel, maar ook kwalitatief

Een basis WordPress site is volledig gratis. De code is open source en wordt door een bruisende WP-community nog dagelijks verder opgebouwd en verbeterd. 

Voor bepaalde geavanceerde plugins ga je moeten bijbetalen, dus vaak is een WordPress site niet écht volledig gratis. Toch is een WordPress site met alle plugins vaak redelijk goedkoop voor wat je er allemaal mee kan doen. 

Als je naar de prijs kijkt, is WordPress vaak een goede optie voor startende bedrijven.

Een WordPress site opstellen is meteen gebeurd. Waar je vroeger vaak heel wat werkuren nodig had voordat je een statische pagina had, heb je nu al op 1-2-3 een basiswebsite met informatie over je bedrijf. 

En dat aan een uiterst lage prijs.

Aan die website kan je dan gemakkelijk informatie toevoegen en veranderen. Zo groeit je website gemakkelijk mee met jouw bedrijf en blijft de kwaliteit hoog.

Begin je te begrijpen waarom WordPress zo populair is wereldwijd? 😉

wordpress seo goedkoop

Hoe laat je een renderende en succesvolle WordPress website maken?

In dit artikel lichten we graag ook alle aspecten toe van een succesvolle website in WordPress. Zo weet jij wat er voor zorgt dat je website zo goed mogelijk is. 

En onder succesvol bedoelen we: een website die niet enkel mooi is maar ook contact legt tussen je bedrijf en potentiële klanten. Een website hoort geld te verdienen en niet geld te kosten.

Voelt je website-abonnement en je online marketing aan als een kost? Dan doet je website niet genoeg wat hij moet doen. Neem een gespecialiseerd marketingbureau onder de arm om hierin verandering te brengen!

Website als saleskanaal

Een website is meer dan een plaats waar je praktische informatie publiek stelt. Het kan juist een groot stuk van het presalesproces opvangen: zo komen potentiële klanten op organische manier in contact met jouw bedrijf en leren ze eerst bij over het product of de dienst voordat ze klaar zijn om te kopen.

Als zaakvoerder of sales manager moet je vervolgens nog maar 1 ding doen: de telefoon opnemen en een afspraak vastleggen of offerte bezorgen.

Content marketing bureau
Daarna is het tijd om je doelpubliek te leren kennen. De customer journey, de totale reis die een klant online maakt, zal hier een belangrijke houvast zijn.

Een degelijke WordPress-website kan zo de hele salesdynamiek op zijn kop zetten. In plaats van willekeurige mensen lastig te vallen, help je mensen met een vraag.

Als je dan ook nog eens goed inzet op SEO, kan je al zeker bewijzen aan potentiële klanten dat jij het antwoord bent op hun vragen. Voor jou een zekere verkoop, voor je klant een product waarin ze kunnen vertrouwen. 

Alle Tips and Tricks voor WordPress

Welke aspecten zijn allemaal belangrijk bij een WordPress site? Ontdek hier alle WordPress tips and tricks voor een succesvolle website.

poe-model Varamedia_Tekengebied 1

Hoe werk je met een CMS?

WordPress is vooral bekend als content management systeem. Maar hoe werk je daar nu mee? Wel, het gaat allemaal heel erg simpel. Via een CMS als WordPress heb je een eenvoudig dashboard waar je meteen al je content kan zien.

WordPress Websites

Een content management systeem zorgt ervoor dat je kan beheren wie welke toegang heeft tot je website, welke media er allemaal op je website aanwezig is en welke plugins actief zijn. 

Je moet ook niet telkens een volledige nieuwe pagina klaar hebben, maar kan beetje bij beetje wijzigingen opslaan in je drafts tot de pagina compleet is. Zo bouw je gradueel verder aan je websitepagina’s en moet je niet altijd een nieuwe toevoegen. 

Wist je trouwens dat Google het erg sterk beloont als je bestaande content een update geeft in plaats van voortdurend nieuwe content publiceert? 

Hieronder zie je hoe content volgens dit blogbericht van Neil Patel een ‘Fresh score’ krijgt: hoe langer een pagina ongewijzigd is gebleven, hoe meer ‘verouderd’ Google deze pagina doorheen de tijd zal beginnen beschouwen.

wordpress website 2

Veelgestelde vragen

Voor een tijdelijke reisblog of de website van een kleine studentenvereniging kan een basic WordPress website misschien genoeg zijn, maar niet voor je organisatie of bedrijf. 

Als je vaak interessante content wilt plaatsen, waarbij je liefst ook zoveel mogelijk leads genereert, ga je een website nodig hebben die meer kan dan enkel teksten tonen.

Verschillende belangrijke functionaliteiten zoals een eigen domeinnaam zijn nu eenmaal niet gratis, maar wel essentieel om genoeg leads binnen te halen en hoog te scoren in Google. Net zoals we liever een mooi vormgegeven tijdschrift lezen op mooi papier, lezen we ook liever een prachtige website met interessante content

Een goed webdesign bureau kan met jou bespreken welke functies je zeker nodig hebt bij jouw WordPress site. Zo betaal jij enkel voor wat je echt nodig hebt.

Je wilt graag dat je website er zo mooi mogelijk uitziet. Daarnaast wil je veel keuzevrijheid en een website die zich aanpast aan jouw content, niet omgekeerd. Elk goed bedrijf heeft ook een eigen huisstijl. Een gratis WordPress thema kan je echter niet zomaar aanpassen.

Daarom is een premium WordPress thema vaak veel beter dan een gratis thema. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor WordPress thema’s. Een webdesigner kan ook samen met jou een custom thema ontwerpen dat perfect bij jouw bedrijf past. Dit is niet gratis, maar volledig zijn geld waard!

Je kan – begrijpelijk – een beetje verward raken bij het zien van zoveel plugins. Kan je dan niet beter een website from the ground up laten maken? Nee hoor! Door de gebruiksvriendelijkheid van een WordPress site heb je echt geen nood aan een volledig custom website. 

Ook grote merken hebben vaak een WordPress site met verschillende plugins. De nerds onder ons moeten gewoon maar eens naar de officiële Star Wars website kijken. Deze website draait op WordPress met plugins zoals WordPress SEO by Yoast en Panopress

Als het goed genoeg is voor bedrijven zoals Disney en Sony Music, is het zeker een uitstekende optie voor elk bedrijf.

Een WordPress website is veel eenvoudiger zonder aan professionaliteit te verliezen. Integendeel: er is niets zo onprofessioneel als een website die niet alle nodige functionaliteiten heeft.

Een plugin installeren in WordPress is bijzonder gemakkelijk. WordPress heeft in het dashboard simpelweg een optie gestoken om een plugin te installeren. Je hoeft enkel op de juiste knop te klikken, de geschikte plugin vinden in de catalogus van WordPress en op “installeren” klikken. Je moet hem dan nog enkel installeren en klaar! Je nieuwe plugin is geïnstalleerd op je WordPress website.

Als je WordPress site te traag is, ligt het probleem waarschijnlijk bij de hosting van je website. Soms heeft je website te veel materiaal om te laden. In zulke gevallen is het enerzijds aan te raden om je pagina’s efficiënter te bouwen, maar anderzijds kunnen plugins zoals caching plugins al heel wat helpen met de snelheid van je website. 

Wpbeginner heeft een artikel samengesteld met 5 caching plugins die kunnen helpen!

Ja hoor! Door de vele plugins die beschikbaar zijn kan je gemakkelijk een webshop op WordPress installeren. Denk bijvoorbeeld aan de WooCommerce plugin die ondertussen een van de populairste opensource e-commerce plugins is geworden. 

Zoals veel andere plugins is de basisversie wel gratis, maar moet je bijbetalen voor extra functies. Kijk dus altijd zeker welke functies je echt nodig hebt voordat je wel of niet betaalt voor een plugin. Soms zijn ze echt hun geld waard, maar soms heb je genoeg met de basisversie.

Laat ons je helpen met op nummer 1 ranken met je WordPress website.

Bespreek 30 minuten vrijblijvend en gratis je project met een van onze ervaren WordPress SEO consultants. Wij tonen je alle voordelen.

visie copywriting