Varamedia logo
33+

Website laten maken met oog voor design én commercieel succes

Een website is onmisbaar voor elk bedrijf. Je wil natuurlijk een professionele website laten maken door een webdesign bureau en marketingbureau dat weet waarmee het bezig is. Daarnaast wil je dat je website ook commercieel slim in elkaar zit zodat sales en leads nadien vlot binnenstromen.

Varamedia kan je helpen! Lees verder om te weten wat onze website formule is en hoeveel het kost om een krachtige website te laten maken.

Website laten maken
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia en bij ons kan je jouw website laten maken. Een website die niet alleen mooi is maar ook commercieel succesvol zal zijn: een gouden combinatie van design en commercialiteit. Wij maken strategische keuzes op maat van jouw bedrijf! Heb je hulp nodig bij het maken van jouw online visitekaartje? Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
Website laten maken

Wat bepaalt de prijs als je een website laat bouwen?

Laat ons met de deur in huis vallen: de meeste bedrijven en mensen die een nieuwe website willen, willen dat uiteraard budgetvriendelijk doen. 

De prijzen lopen nogal uiteen afhankelijk van jouw noden en de kwaliteit van het webdesign bureau.

Sommige designers vragen tot meer dan €15.000 voor een website, anderen rekenen €5000. Maar hoe kan je nu weten met welke partij je het best samenwerkt?

Wij lichten graag toe wat de prijs van een website bepaalt. Denk dan aan o.a. deze factoren:

 • Heb je een lange ‘wishlist’ met functies voor je nieuwe website?
 • Wil je een speciaal design op maat?
 • Vraag jij veel revisies (herwerkingen)? 
 • Hoeveel pagina’s?
 • Hoeveel talen?
 • Wat is de deadline?
 • Wat is de ervaring van het bureau waarmee je werkt? 

Echter: ben je ambitieus en wil je je zaak flink laten groeien?

Dan is een website (meestal) niet voldoende maar wel het verkeer dat nadien naar die website komt. En meer precies: of die website in staat zal zijn om:

 • Dat verkeer organisch (gratis via zoekmachines) aan te trekken
 • Nadien dat verkeer ook om te zetten in waardevolle acties

Maak dan alvast zeker niet de fout om er zo goedkoop mogelijk van af te zijn.

Net zoals een goedkope wagen of een goedkope woning meestal ook addertjes onder het gras heeft, zal dit met een website niet anders zijn.

‘Pay peanuts, get monkeys’ is zeker ook bij websites van toepassing.

Een website maakt of kraakt het succes van jouw onderneming: tracht hier zeker niet op te besparen, want besparen op je website betekent ook besparen op de potentiële groei van je onderneming.

Lees ook: Wat is de prijs om een website te laten maken?

Enkele klanten waar Varamedia de website bouwde...

 • Cedric (Buildinc): “Binnen de 6 weken stonden we op plaats 1 in Google” Lees volledige review
 • Badkamers Wouter: “”Van minder dan 10 leads per MAAND, tot verschillende leads per DAG” Lees volledige review
 • Connectify: “Varamedia zorgde voor exponentiële SEO-groei voor Connectify.be” Lees volledige review
 • Pieter (Mister Franklin): ““De waarden waar Varamedia voor staat, kan elk bedrijf gebruiken.” Lees volledige review
 • Jong Verzekerd: “Voor massaal veel leads moet je bij Varamedia zijn” Lees volledige review
 • Betonwerken SMP: “Ik geef de samenwerking met Varamedia zonder twijfel een 10/10!” Lees volledige review

En nog zoveel meer reviews. Lees ze hier allemaal!

Bekijk enkele voorbeelden van ons werk

Prijzen om een 'gemiddelde' website te laten bouwen

Over het algemeen zal een gemiddelde website voor leadgeneratie met pakweg een 10-tal pagina’s je tussen de €4.000 en €6.000 kosten.

Tip: maak gebruik van onze prijsberekeningstool om zelf een eerste berekening te maken van hoeveel je nieuwe website zou kosten. Het document werkt eenvoudig: neem eerst een kopie van de spreadsheet, waarna je zelf met de cijfertjes kan spelen en zo tot een bepaalde prijs kan komen.

Prijs nieuwe website laten maken - Varamedia

Extra prijsbepalende elementen

Hierbij moet je weten dat extra functies, bijvoorbeeld speciale modules, extra kostn. Wil je bijvoorbeeld een vacaturemodule met één vacaturepagina die automatisch alle nieuwste vacatures toont die je in de back-end toevoegt? Dat is een dynamische module en is natuurlijk een heel ander verhaal dan als je gewoon een pagina zou laten maken. 

Zoals ook al gezegd in de inleiding bepalen heel wat factoren de prijs:

 • Hoeveel pagina’s zal de website bevatten?
 • In hoeveel talen wil je de website?
 • Heb je al een huisstijl of niet?
 • Welke functies of koppelingen wil je graag hebben?
 • Komt ons videoteam langs om een mooie bedrijfsvideo te maken voor de homepagina?
 • Fotografie: heb je al professionele bedrijfsfoto’s en teamfoto’s of moeten die nog worden gemaakt?

Waarom komen fotografie en videografie hier ook aan bod, zou je kunnen denken?

Omdat een website zonder mooi beeldmateriaal simpelweg minder krachtig is en dus ook minder resultaten genereert. Beelden geven vertrouwen en bevorderen de relatie tussen jouw bedrijf en je eindklant die de website bezoekt.

Verder onderaan deze pagina gaan we nog dieper in op de prijselementen maar zo krijg je alvast een eerste idee! 💡

Wat je ook doet, kies WordPress voor een zorgeloze website

Hoe meer webdesign er moet gebeuren, hoe meer werkuren dat kost. Wel is het zo dat WordPress websites over het algemeen veel goedkoper zijn. Da’s in jouw voordeel want Varamedia werkt enkel in WordPress-CMS systemen (helemaal op maat wel te verstaan)! 

WordPress is vele malen meer personaliseerbaar (met weinig development-uren) dan een website in een ander CMS-systeem bv. Wix, Drupal, ASP.net, enzovoort.

Goedkoop is meestal duurkoop

Laat je zeker nooit afschrikken van de prijs van een website: een goede website is voor veel ondernemingen wat bv. een machine zou zijn in een fabriek: onmisbaar.

Als je nalaat om te investeren in die website, dan zal dat onvermijdelijk reflecteren op de vlotheid waarmee je leads genereert en dus klantenaanvragen binnenkrijgt. 

Trouwens, in onze website www.varamedia.be investeren wij zelf uiteraard ook heel sterk, met resultaat! Wij staan in Google op de meeste zoektermen op positie 1 waardoor wij ongelofelijk veel verkeer krijgen op onze website.

Een website is dus een belangrijke investering.

Een website die solide is gebouwd, zorgt ervoor dat je nadien meer zorgeloos kan ondernemen op vlak van:

Bij een grotere website kost het natuurlijk al wat meer: het webdesign bureau zal altijd met jou bespreken wat mogelijk is binnen je beoogd budget.

Bij Varamedia geloven we dat een commerciële website een onmisbaar element is binnen de marketing van jouw bedrijf. Hier komen geen verborgen kosten bij kijken, maar simpelweg een realistische prijs voor een goed functionerende site.

En hierbij verliezen we het belangrijkste niet uit het oog: een site dient om omzet te genereren, klanten aan te trekken, je bedrijf te doen groeien.

Een goede website verkoopt zichzelf aan je klant waardoor leads en sales heel vlot de virtuele voordeur binnenkomen.

Luister naar tevreden klanten

Play Video

Mr. Franklin

Play Video

Sojka

Play Video

Tervia's

Play Video

Dinac

Play Video

Vroman

Play Video

ExStra

Play Video

Buildinc

Play Video

Meer inspiratie

Tot slot: welke andere factoren zijn er nog prijsbepalend voor een nieuwe website?

Niet enkel de grootte van de website bepaalt de prijs, maar ook de verschillende functionaliteiten die je website nodig heeft.

En zo zijn er wel wat.

Play Video

We zetten even de grootste factoren die de prijs van een site laten maken bepalen op een rijtje.

Voor een persoonlijke blog is het misschien nog voldoende om geen eigen domeinnaam te hebben, maar voor professionele websites is een domeinnaam noodzakelijk om een eigen brand op te bouwen. Dit is echter niet gratis. Hetzelfde geldt voor hosting. Je site moet via een snelle server kunnen draaien.

Daarnaast kan je je bij deze eerste stap ook al even afvragen wat je specifieke doelgroep wordt. Als je schrijft voor generatie Z dan zullen emoticons en Engelse leenwoorden waarschijnlijk veel meer van pas komen (zie ‘tone of voice’) dan bij communicatie gericht op gepensioneerden. Ook je communicatiedoelstellingen (informeren, overtuigen, amuseren,..) en communicatiekanalen (Facebook, persoonlijke website, nieuwsbrief, mail, Linkedin, Instagram,…) kunnen in deze stap worden vastgelegd. 

Je website moet ook gevonden kunnen worden. Hiervoor moet je hoger scoren in Google dan concurrerende websites. Een uitstekende SEO, al dan niet met de hulp van een top SEO agency, is dan onmisbaar.

Zoekmachines zoals Google ‘lezen’ heel snel je site om te zien of hij goed genoeg is om te tonen aan bezoekers. Veel andere metrics zoals sessieduur of scrollgedrag spelen hierbij ook een belangrijke rol.

CMS of voluit Content Management Systeem is de softwaretoepassing die toelaat dat meerdere gebruikers gemakkelijk de content op de website kunnen aanpassen, bijhouden en publiceren.

Op de website van Hubspot kan je meer lezen over het nut van een CMS en de verschillende systemen die beschikbaar zijn voor het maken van een site. Wij werken vaak met WordPress omdat WP als CMS door ongeveer 30 procent van alle ondernemers wereldwijd wordt gebruikt. Het is super flexibel en kan gemaakt worden in elk mogelijk design. Daarnaast kan ook gewerkt worden met templates om de kosten te drukken, maar dat is dus zeker geen verplichting. 

De bedrijven die WordPress gebruiken zeggen allemaal dat het weinig tijd in beslag neemt om aanpassingen te doen, je kan gemakkelijk nieuwe klanten bereiken met unieke content, je kan ondernemingen overtuigen van je expertise als bedrijf. alle soorten aanpassingen en updates aan.

Je website moet er natuurlijk ook mooi uitzien en relevante illustraties bevatten om je site visueel overzichtelijk te maken. Een webdesignbureau zal vaak een abonnement hebben op de belangrijkste databanken met stockfoto’s, maar ook een aantal grafische ontwerpers in dienst hebben. Zo is je website véél meer dan een reeks teksten, maar een echt visueel aantrekkelijk leadgeneratie kanaal. Online Marketing

Een website laten maken stopt niet bij de website zelf. Je website moet zich ook kunnen verspreiden naar andere websites en kanalen via bijvoorbeeld online advertenties zoals Google Ads. Want wat is het nut van een mooie website, als niemand die te zien krijgt?

Wil je bij je website ook een webshop laten bouwen? Dan zal de prijs nog eens omhoog gaan. De implementatie van een webshop is vaak gecompliceerder dan enkel een site maken. Binnen e-commerce is het belangrijk om een webshop te hebben die efficiënt functioneert.

Een website laten maken stopt niet bij de website zelf. Je website moet zich ook kunnen verspreiden naar andere websites en kanalen via bijvoorbeeld online advertenties zoals Google Ads. Want wat is het nut van een mooie website, als niemand die te zien krijgt?

Heb je geen aantrekkelijke foto’s van je bedrijf en personeel, dan is een fotoshoot een belangrijk element. Mooie foto’s werken overtuigend op nieuwe klanten: je brengt er je expertise mee naar voren en je kan je portfolio er mooi mee opbouwen. Denk bijvoorbeeld aan een interieurwinkel met brakke foto’s op haar website… zoiets kan nieuw cliënteel toch moeilijk overtuigen om eens langs te komen in de showroom?

De belangrijkste elementen van een goede website

Wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste elementen om te vragen als je een website laat maken? Afhankelijk van jouw specifieke noden zullen bepaalde functionaliteiten wel of niet noodzakelijk zijn, maar een aantal elementen zijn voor iedereen belangrijk:

Zoekmachine optimalisatie

Om zichtbaar en bereikbaar te worden in tijden van Google, moet je hoger scoren in Google dan je concurrenten. Want wees eerlijk, wanneer is de laatste keer dat je nog naar pagina 5 van je zoekresultaten bent gaan kijken?

Daarom is SEO (search engine optimization) door een ervaren zoekmachine marketingbureau als Varamedia zo belangrijk voor je website. Hoe beter zoekmachines je kunnen vinden en ranken, hoe beter je gevonden kan worden door potentiële klanten.

De grootste webdesign fouten

Sommige websites worden op heel goedkope shared servers gezet. Deze kunnen niet altijd veel aan en zorgen er dus voor dat je site ineens heel langzaam wordt. Niemand wacht graag op een ladende webpagina.

Een interessante pagina zal vaak naar andere interne of externe pagina’s linken. Soms werken de links echter niet. Veel mensen raken dan geïrriteerd en klikken weg. Let er dus op dat al je links daadwerkelijk werken. Dit is ook werk voor een ervaren SEO specialist, en ook die persoon kost geld maar brengt ook veel geld op.

Het valt snel op wanneer een website al even niet meer onderhouden wordt. De design is verouderd of de informatie klopt niet meer. Een site is niet iets dat je in één keer maakt en dan verwaarloost. Het moeten kunnen tonen waar je bedrijf nu mee bezig is.

Stel je website is goed genoeg dat bezoekers geïnteresseerd zijn en graag klant worden… en dan vinden ze nergens contactinformatie. Zorg er altijd voor dat je een contactformulier hebt of een pagina met informatie over hoe je kan worden bereikt. 

Wil je een WordPress-website laten maken om je product of dienst in de kijker te stellen? En wil je kiezen voor de beste copywriting, online marketing via zoekmachines en een prachtig responsive design? Contacteer dan onze ontwikkelaars: wij ontwerpen met plezier een prachtige site met top gebruikerservaring en veel conversie. 

Wist je dat 74% van de mensen afhaakt als een site niet mobiel geschikt is? Er wordt zelfs getwijfeld aan de professionaliteit van een bedrijf. Omdat het percentage mobiele bezoekers zo hoog is, is het mega belangrijk dat de site er op mobiel ook goed uitziet. In onderstaande podcast leer je alles over de meest gemaakte fouten in responsieve websites.

Op zoek naar een marketingpartner die eveneens jouw website kan maken?

Waarom een gratis website niet altijd een goed idee is

In dit artikel legt het marketingbureau ‘000’ uit waarom een gratis website geen goed idee is. Het grootste probleem is dat je uiteindelijk voor de belangrijkste opties toch gaat moeten betalen. Als je deze opties niet neemt, loop je vaak heel wat leads en sales mis.

Het is slimmer om vanaf het begin samen te werken met een expert die exact weet wat jij nodig hebt. Bij Varamedia helpen wij je om een goede WordPress website te maken waar jij niet alle controle verliest, maar wel alle kopzorgen! Kies dus zeker altijd voor een goed webdesign bureau met jarenlange ervaring.

Team SEO Varamedia

Wij bundelen onze krachten om van je website een site te maken die omzet genereert, klanten aantrekt en je bedrijf doet groeien.

Je wil een website laten maken bij een onderneming met experts die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van kwalitatieve websites? Dan ben je bij Varamedia aan het juiste adres! Voor een realistische kostprijs beheren wij de site van jouw onderneming.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek!

Bij Varamedia bouwen wij altijd all-in!

Lees ook onze andere artikels over websites:

Jeroen Van Raemdonck

Jeroen Van Raemdonck

Marketingondernemer met 15+ jaar ervaring

5/5

Klanten geven ons 5 sterren om dat onze websites zorgen voor concrete financiële resultaten

Webdesign expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun nieuwe converterende website:

Uitgelichte case: Groep Wouters

"Van minder dan 10 leads per MAAND, tot verschillende leads per DAG."

Varamedia bouwde een volledig nieuwe website voor Groep Wouters die sterk conversiegericht is. Via Google Ads en Social media marketing wordt verkeer gegenereerd, waarna de bezoekers met gerichte lead magnets kunnen mensen een inspiratiebrochure opvragen, waarna e-mail remarketing wordt opgestart. Bovendien is de website helemaal uitgebouwd met SEO-pagina’s en voerde Varamedia een link building campagne om het SEO-verkeer te doen stijgen.

Gerelateerde artikels

Websites

Nieuwe websites

Heb je een bedrijf zonder website en/of met een verouderde website? Klop dan aan bij Varamedia: een nieuwe website bouwen doen wij in een handomdraai met aandacht voor alle zaken die belangrijk zijn:

 • Helemaal volgens de huisstijl van je bedrijf
 • Grondig uitgebouwd voor snelle vindbaarheid in zoekmachines (SEO)
 • Alle marketingtechnologie om webverkeer correct om te zetten naar LEADS

Kortom, een nieuwe website die er goed uitziet én een groot rendement oplevert. Klinkt interessant? Welkom bij Varamedia!

Websites

WordPress Websites

Wil je graag een WordPress website laten maken voor jouw bedrijf of organisatie? Varamedia bouwt voor jou een betaalbare en complete WordPress website, volledig uitgerust voor de beste SEO-opbouw.

Lees in dit artikel meer over hoe krachtig WordPress is en waarom een WordPress website maken om verschillende reden een heel goed idee is voor jouw bedrijf.

Websites

Website laten maken in Antwerpen

Om succesvol te zijn in de hedendaagse economie is het voor zowel kleine als grote bedrijven essentieel om over een goede website te beschikken. Wil je een website laten maken in Antwerpen? Dan is er één adres voor Antwerpen: Varamedia. Bij ons kan je een website laten maken door een webdesigner die over de technische kennis en jarenlange ervaring beschikt die jij nodig hebt.

Varamedia zorgt er niet alleen voor dat jouw website in de juiste huisstijl wordt aangekleed, maar ook dat deze jouw omzet kan verhogen. Dan doen we door websites helemaal te voorzien van alle elementen die conversie bevorderen. Hoe we dat doen, lees je in dit artikel.

Websites

Wordpress website laten maken

Een bedrijf kan niet zonder een website - dat weet iedereen. Een goede site is niet alleen belangrijk als visitekaartje van jouw bedrijf, maar het zorgt er ook voor dat je aan online marketing kan doen. Is jouw bestaande website niet de perfecte eerste kennismaking met jouw bedrijf? Dan heb je een nieuwe website nodig!

Een WordPress website laten maken bij Varamedia is een goed idee: ons team staat klaar om jou te helpen met een nieuwe WordPress site en om jouw marketing naar een hoger niveau te tillen.

Websites

Webshop laten maken

Veel bedrijven laten hun webshop maken door Varamedia: het Belgisch webshop en webdesignbureau met specialisatie in webshops met WordPress en WooCommerce. Wil je je webwinkel laten maken zonder al te hoge kosten en met het hoogste rendement? Dan is WordPress als CMS met WooCommerce als ingebouwde e-commerce software een verstandige keuze.

Websites

WordPress developer

Een stijlvolle site is essentieel bij het genereren van kwaliteitsvolle leads. Zelf een succesvolle website ontwerpen is een hele klus wanneer je hier geen ervaring mee hebt of hier niet voor opgeleid bent. Maar geen nood, samen met de WordPress Developers van Varamedia creëer je de perfecte SEO-vriendelijke site voor jouw bedrijf.

Varamedia heeft als bureau de nodige ervaring. Toch willen we je ook even meenemen achter de schermen. Een website is een cruciaal element in hedendaagse marketing. Het kan geen kwaad dat we je even kort uitleggen hoe het in zijn werk gaat.

Websites

Offerte website

Wil je offerte voor een topwebsite? Dan ben je bij Varamedia aan het goede adres. Een goed ontworpen website vormt de ruggengraat van jouw online aanwezigheid en succes. Je website dient als een soort online visitekaartje voor potentiële klanten die jouw bedrijf voor het eerst ontdekken.

Dus: investeren in webdesign is een slimme zet! Varamedia is een echte expert in het bouwen van mooi ogende én converterende websites. Ontdek alles over onze expertise en vraag een op maat gemaakte offerte aan voor jouw bedrijf!

Websites

Wordpress website laten maken prijs

Zowel voor grote als kleine bedrijven is een goede website een must om succesvol te zijn. Daarbij hoort ook een eigen domeinnaam. Zelf een website maken is echter een moeilijke klus waar je misschien niet voor opgeleid bent. Gelukkig kan je een professionele WordPress website laten maken door echte websitebouwers en -ontwerpers zoals de experts van Varamedia!

Wij zorgen er dankzij onder andere zoekmachine-optimalisatie en webdesign voor dat jouw site niet alleen mooi is, maar ook functioneel. Zo laat je bij al je toekomstige klanten een goede eerste indruk achter. Lees in dit artikel meer over de prijs van een website en hoe we te werk gaan.

Websites

Website laten maken in Brugge

Wil jij een converterende website laten maken (Brugge)? Bij Varamedia begrijpen we het belang van een website die bezoekers aantrekt én converteert. Onze ervaren webdesigners zorgen voor een moderne website met een responsive design, speciaal ontworpen om bezoekers te overtuigen en leads te genereren. Jouw website laten maken door Varamedia? Ontdek onze manier van werken op deze pagina!

Laat je bedrijf groeien met een op maat gemaakte website!

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?