Studentenjob eindredacteur (tijdelijk niet meer actief!)

Zoek je een studentenjob als eindredacteur in online marketing? Verschillende mogelijkheden voor jobstudenten in marketing, communicatie, SEO en webdesign. Bekijk het volledige overzicht aan studentenjobs bij Varamedia.

Lees hier verder.

Studentenjob Eindredacteur bij Varamedia 

Wil je studeren en werken combineren en een leuk extraatje bijverdienen met een studentenjob? Dan zit je bij Varamedia aan het goede adres voor een unieke studentjob eindredacteur.

Je staat in voor de eindredactie van ons copywriting team. Jij bent het alziende oog dat geen structurele fout, taalfout of tikfout onontdekt laat. 

Uurloon: €13 per uur als beginnend copywriter/eindredacteur. Daarnaast krijg je een aantal financiële compensaties voor je internetvergoeding en laptop.

Ontdek daarnaast ook de andere studentenjob als copywriter.

varamedia_work2

Lees de reacties van enkele collega's

Elke dag leer ik nieuwe zaken bij, over verschillende aspecten (marketing, webdesign, ...). Wat ook heel tof is, is dat we elke middag in onze rooftopbar eens een potje kicker of biljart spelen! Fantastische plek voor ontwikkeling.

Dylan De Blander

Ik heb altijd het gevoel dat ik met mijn vragen en bezorgdheden terecht kan bij mijn collega's en word hierbij echt goed bijgestaan. Ook al werk ik van thuis, toch ervaar ik een aangename en open sfeer onder de collega's. Een echt aanrader!

Anoek

Op kantoor heerst er altijd een prettige en opgewekte sfeer, waardoor elke werkdag in 1, 2, 3 voorbijvliegt!

Layla Sonck

Jeroen en Rick leerden mij verschillende tips en tricks op het vlak van SEO en copywriting, waardoor ik op korte tijd mijn schrijfskills én SEO-skills enorm kon aanscherpen. Het is dan ook de kers op de taart om na een aantal maanden te zien dat een van jouw zelfgeschreven artikels op nummer 1 in Google verschijnt. Daarnaast leer je niet alleen bij over digitale marketing, maar mag je je ook verdiepen in heel verscheiden thema’s. Op die manier blijft het werk steeds boeien.

Zoë Taccoen

Iedere dag pik je van alles op wat marketing, communicatie en sales betreft. De diversiteit is enorm. Daarnaast wordt je steeds opgevangen door aangename en vriendelijke collega’s die steeds een luisterend oor willen zijn.

Rossi

Je krijgt heel wat zelfstandigheid, maar je kan altijd rekenen op jouw collega's om je bij te staan waar nodig. Het leukste deel van de job? Je leert zoveel bij en je hebt een team waar je altijd op kan rekenen!

Axelle

Over Varamedia

Varamedia is een marketingbedrijf met hoofdzetel in Beernem. Het kantoor is prima met de auto bereikbaar dankzij haar centrale ligging tussen Gent en Brugge, hoewel je er ook moeiteloos kan geraken met de trein (station Beernem op 15 minuutjes wandelen).

Voor de studenten-copywriters biedt Varamedia een 100% Remote Studentenjob aan. Je hoeft niet naar ons kantoor te komen en kan van thuis werken of vanop de campus. De communicatie verloopt via onze centrale planning tool en chat. Handig, niet?

Varamedia is een marketingbedrijf met hoofdzetel in Beernem. Het kantoor is prima met de auto bereikbaar dankzij haar centrale ligging tussen Gent en Brugge, hoewel je er ook moeiteloos kan geraken met de trein (station Beernem op 15 minuutjes wandelen).

Voor de studenten-copywriters biedt Varamedia een 100% remote studentenjob aan. Je hoeft niet naar ons kantoor te komen en kan van thuis werken of vanop de campus. Wel zijn er regelmatig digitale contactmomenten tussen jou, het management en je team.

De verdere briefings en communicatie verlopen via onze centrale planning tool en chat. Handig, niet?  

IC grote beer beernem

Onze sectoren

Met veel van haar klanten is Varamedia actief in een niche: wij hebben klanten die actief zijn in de vastgoedsector, de interieursector, (online) retail, de bouwsector, de reissector, de B2C en B2B dienstensector, de voedingssector, de financiële sector en de gezondheidssector. Maandelijks bedienen wij honderdduizenden bezoekers via onze verschillende websites, nieuwsbrieven en sociale mediakanalen.

Deze sectoren hebben gemeen met elkaar dat zij worden graag gevonden in Google op belangrijke zoekwoorden. En precies dat bieden wij hen als zij klant zijn bij Varamedia: we zorgen ervoor dat zij gemakkelijk in Google gevonden worden. 

Rouen Monet

Dat is waar jij in het plaatje past. We zoeken iemand die creatief, gevarieerd en vlot kan schrijven. Iemand die over eenzelfde thema moeiteloos verschillende aspecten kan belichten. Een beetje zoals Monet de kathedraal van Rouen telkens opnieuw in een ander daglicht schilderde, moet jij kleurrijk kunnen vertellen over één onderwerp. 

Functieomschrijving

We zijn momenteel op zoek naar enthousiaste student-eindredacteur die graag creatief zijn met woorden. Je hebt geen voorafgaande ervaring nodig maar hebt wel een taalkundige achtergrond. Studeer je dus bijvoorbeeld Taal- en letterkunde, dan zijn wij zeker een match.  

Wij bieden jou een boeiende studentenjob waarin je een belangrijke rol invult in het team. Je werkt samen met andere jobstudenten-copywriters en vormt samen een doeltreffend team. Je zal tijdens deze studentenjob bovendien ook veel bijleren. Regelmatig organiseren we in Gent bovendien een team-etentje of team-cocktail waarbij we samen genieten van een lekker hapje en drankje. 

Niet alles moet draaien rond werk alleen. Immers: je bent student, niet? Genieten is ook belangrijk. Regelmatig organiseren we daarom in Gent een team-etentje of team-cocktail waarbij we samen genieten van een lekker hapje en drankje. Op onze kosten, uiteraard.

teamfoto_3

Wat meer concreet

Je werkt met je eigen laptop en je krijgt teksten doorgestuurd van onze copywriters, die jij vervolgens doorleest en waar nodig aanpast of zelfs aanvult. 

Jouw ultieme doel: een tekst moet relevant zijn (structureel moet alles kloppen) en ook aangenaam lezen. Daarnaast haal je ook alle schrijffouten of tikfouten eruit, hoewel onze copywriters allemaal van een heel hoog niveau zijn. De kans dat je dt-fouten zou vinden is redelijk klein, het gaat hier dus om een functie waarin taalgevoeligheid zeer belangrijk is. 

Uiteraard letten onze copywriters tijdens het schrijven ook op deze aandachtspunten, maar 4 ogen zien meer dan 2 ogen. 

Je hebt hier geen specifieke ervaring voor nodig behalve een talent voor schrijven en natuurlijk ook een uitmuntende kennis van de Nederlandse geschreven taal.

Functievereisten voor de studentenjob eindredacteur

 • Een eigen laptop
 • Veel enthousiasme
 • Zelfstandig kunnen werken
 • Grondige kennis van de Nederlandse taal
 • Je kan vlot informatie opzoeken via Google
 • Grondigheid en punctualiteit zijn je op het lijf geschreven
 • Voldoende beschikbaarheid (tussen 8 en 16 uren per week buiten de examenperiode, minimaal 4 uren per week in de examenperiode)
teamfoto_1

Bij Varamedia is er niet enkel plek voor werk, maar ook voor ontspanning. Zo chillen we regelmatig in onze rooftop bar!

De troeven van een studentenjob als tekstschrijver bij Varamedia

 • Varamedia biedt een inspirerende werkomgeving waar je heel veel waardevolle vaardigheden bijleert over zowel copywriting als de boeiende wereld van digitale marketing.
 • Het team van Varamedia bruist van energie en talent. De kans is groot dat je hier mensen zal leren kennen die jou inspireren en met wie je misschien zelfs naast je studentenjob een leuke vriendschap opbouwt. En we nemen onszelf niet al te serieus: de balans tussen fun en work is heel goed verdeeld. 
 • Je studentenjob is remote: je kan je dus in je favoriete koffiehuis nestelen, gewoon met de laptop op schoot in je bed zitten, tijdens springuren even in de cafetaria van de Blandijn zitten, ... en ondertussen een leuk extraatje verdienen. 
 • We begeleiden je stap voor stap in je studentenjob en bieden een leuk groeitraject. Je kansen op de toekomstige arbeidsmarkt worden groter met de vaardigheden die je tijdens deze studentenjob zal opdoen. 
 • Je leert (onder begeleiding) werken met professionele programma's (een CRM, een projectmanagement systeem, gedeelde drives, specifieke softwares). Bovendien krijg je een eigen Varamedia e-mailadres. Je wordt echt deel van het professionele team, we behandelen jobstudenten niet verschillend dan vaste medewerkers. 
 • Daarnaast organiseren we regelmatig teamdrinks of andere leuke teamactiviteiten.
 • Wedden dat je geen betere plek zal vinden om als student €€€ te komen bijverdienen?

Sollicitaties zijn afgesloten en niet meer actief!

Stuur je naam, e-mail en korte voorstelling van jezelf. Na je inzending krijg je een korte schrijfopdracht toegewezen. 

Solliciteer hier als jobstudent

Categorie: