Studentenjob copywriter / tekstschrijver

Zoek je een studentenjob als copywriter in online marketing? Verschillende mogelijkheden voor jobstudenten in marketing, communicatie, SEO en webdesign. Bekijk het volledige overzicht aan  studentenjobs bij Varamedia.

Lees hier verder.

Studentenjob Copywriter bij Varamedia 

Wil je studeren en werken combineren en een leuk extraatje bijverdienen met een studentenjob ? Dan zit je bij Varamedia aan het goede adres voor een unieke  copywriter voor studentenjobs.

Uurloon: €13 per uur als beginnende copywriter. Daarnaast krijg je een aantal financiële compensaties voor je internetvergoeding en laptop.

Na een periode van 6 maanden een maandelijkse verhoging.

Ontdek ook onze andere studentenjob als eindredacteur.

varamedia_work

Openstaande vacatures

Hieronder vind je de openstaande studentenjobs. Onze studentenjobs kunnen op afstand  uitvoeren voor een groot aantal uren per week. Bekijk hier alle voorwaarden.

Word jij één van onze nieuwe student-collega's? 

 • Marketing

 • IT sector

 • Financiële sector

 • Industriële Wetenschappen

 • Geneeskunde

 • Rechten


Student-copywriting marketing

Heb je een studie-achtergrond, passie en interesse in marketing? Studeer je een richting waarin marketing sterk aan bod komt? En gaat je hart sneller slaan bij het idee van een studentenjob als copywriter?


Belangrijk voor deze functie: je moet al minimaal 2 à 3 jaar studeren in de branche van de marketing.


Lees de reacties van enkele collega's

Elke dag leer ik nieuwe zaken bij, over verschillende aspecten (marketing, webdesign, ...). Wat ook heel tof is, is dat we elke middag in onze rooftopbar eens een potje kicker of biljart spelen! Fantastische plek voor ontwikkeling.

Dylan De Blander

Ik heb altijd het gevoel dat ik met mijn vragen en bezorgdheden terecht kan bij mijn collega's en word hierbij echt goed bijgestaan. Ook al werk ik van thuis, toch ervaar ik een aangename en open sfeer onder de collega's. Een echt aanrader!

Anoek

Op kantoor heerst er altijd een prettige en opgewekte sfeer, waardoor elke werkdag in 1, 2, 3 voorbijvliegt!

Layla Sonck

Jeroen en Rick leerden mij verschillende tips en tricks op het vlak van SEO en copywriting, waardoor ik op korte tijd mijn schrijfskills én SEO-skills enorm kon aanscherpen. Het is dan ook de kers op de taart om na een aantal maanden te zien dat een van jouw zelfgeschreven artikels op nummer 1 in Google verschijnt. Daarnaast leer je niet alleen bij over digitale marketing, maar mag je je ook verdiepen in heel verscheiden thema’s. Op die manier blijft het werk steeds boeien.

Zoë Taccoen

Iedere dag pik je van alles op wat marketing, communicatie en sales betreft. De diversiteit is enorm. Daarnaast wordt je steeds opgevangen door aangename en vriendelijke collega’s die steeds een luisterend oor willen zijn.

Rossi

Je krijgt heel wat zelfstandigheid, maar je kan altijd rekenen op jouw collega's om je bij te staan waar nodig. Het leukste deel van de job? Je leert zoveel bij en je hebt een team waar je altijd op kan rekenen!

Axelle

Over Varamedia

Varamedia is een marketingbedrijf met hoofdzetel in Beernem . Het kantoor is prima met de auto bereikbaar haar centrale ligging tussen Gent en Brugge, hoewel je ook praktisch kan komen met de trein (station Beernem op 15 minuutjes wandelen).

Voor de studenten-copywriters biedt Varamedia een  100% studentenjob op afstand aan. Je hoeft niet naar ons kantoor te komen en kan van thuis werken van op de campus. Wel zijn er regelmatig digitale contactmomenten tussen jou, het management en je team.

Varamedia is een marketingbedrijf met hoofdzetel in Beernem. Het kantoor is prima met de auto bereikbaar dankzij haar centrale ligging tussen Gent en Brugge, hoewel je er ook moeiteloos kan geraken met de trein (station Beernem op 15 minuutjes wandelen).

Voor de studenten-copywriters biedt Varamedia een 100% remote studentenjob aan. Je hoeft niet naar ons kantoor te komen en kan van thuis werken of vanop de campus. Wel zijn er regelmatig digitale contactmomenten tussen jou, het management en je team.

De verdere briefings en communicatie verlopen via onze centrale planning tool en chat. Handig, niet?  

IC grote bier beernem

De verdere briefings en communicatie verlopen via onze centrale planningstool en chat. Handig, niet? 

Onze sectoren

Met veel van haar klanten is Varamedia actief in een niche: wij hebben klanten die actief zijn in de  vastgoedsector, de interieursector, (online) retail, de bouwsector, de reissector, de B2C en B2B dienstensector, de voedingssector, de financiële sector en de gezondheidssector .

Maandelijks bedienen wij honderd duizenden bezoekers via onze verschillende websites, nieuwsbrieven en sociale mediakanalen.

Deze sectoren hebben gemeen met elkaar dat zij worden gevonden in Google op de belangrijkste. En precies dat bieden wij hen als zij klant zijn bij Varamedia: we zorgen ervoor dat zij gemakkelijk in Google worden gevonden. 

Rouaan Monet

Dat is waar jij in het plaatje verleden. We zoeken iemand die creatief, gevarieerd en vlot schrijven over een specifiek onderwerp . Hierbij ben je in staat om  onderzoek te doen en jezelf in te lezen in je onderwerp.

Je bent iemand die over eenzelfde thema verschillende aspecten kan belichten. Een beetje Monet de kathedraal van Rouen telkens opnieuw in een ander daglicht kunnen vertellen over één onderwerp. 

Globale functieomschrijving

We zijn momenteel op zoek naar enthousiaste student copywriters / tekstschrijvers die graag creatief zijn met woorden. Je hebt (zonder een relevante studie-achtergrond) geen ervaring nodig maar woorden kunnen ontwikkelen om te stimuleren en/of interessant te ontwikkelen.

Uit jouw pen vloeien boeiende teksten en deze unieke gaf je ingezet in een boeiende studentenjob waarin je mooi bijverdient en nog veel uit leert ook.

Jouw ultieme doel: een tekst moet  relevant  zijn (structureel en inhoudelijk moet alles kloppen)  . Je baseert je op eigen onderzoek, maar je bent ook assertief genoeg om zelf contact op te nemen met de waarvoor je schrijft, om zo meer informatie te krijgen.  

Je bent een teamspeler. Dat is nodig, want je komt in een team terecht van verschillende copywriters die allemaal samenwerken. Je vormt samen met de andere jobstudenten-copywriters een effectief team.

Niet alles moet draaien rond werk alleen. Immers: je bent student, niet? Genieten is ook belangrijk. Regelmatig organiseren we daarom in Gent een teametentje of teamcocktail waarbij we samen genieten van een lekker hapje en drankje. Op onze kosten, natuurlijk.

teamfoto_3

Wat meer concreet

Je schrijft op je eigen laptop teksten van 700 tot 2000 woorden die worden gepubliceerd op blogs en op informerende websitepagina's.

Hierbij krijg je hulp van een  jobcoach die zelf ook copywriter is. Heb je ergens vragen bij, dan kan je altijd bij een ervaren collega. 

Je verder geen specifieke ervaring voor nodig naast een talent voor schrijven  en natuurlijk ook een uitstekende kennis van de Nederlands geschreven taal.

Functievereisten voor de studentenjob copywriter

 • Een eigen laptop
 • Veel enthousiasme
 • Zelfstandig kunnen werken
 • Grondige kennis van de Nederlandse taal
 • Je kan vlot informatie opzoeken via Google
 • Grondigheid en punctualiteit zijn je op het lijf geschreven
 • Voldoende beschikbaarheid (tussen 8 en 16 uren per week buiten de examenperiode, minimaal 4 uren per week in de examenperiode)
teamfoto_1

Bij Varamedia is er niet enkele plek voor werk, maar ook voor ontspanning. Zo chillen we regelmatig in onze rooftopbar!

Solliciteer nu !

Ben jij een match met het profiel die wij zoeken ( zie bovenaan deze pagina )? Stuur je naam, e-mail en korte voorstelling van jezelf. Na je inzending krijg je een korte opdracht opdracht. 

Solliciteer hier als jobstudent

Categorie: