Varamedia logo
22+

Vacature: Stage in de Journalistiek

Op zoek naar een stage in de journalistiek? Kijk dan niet verder: bij Varamedia ben je als stagiair op de juiste plek! Als crossmediaal bedrijf zijn wij voortdurend op zoek naar talentvolle stagiairs die een sterke interesse hebben in de digitale wereld.

Vacature: Stage in de Journalistiek

Wat ga je doen?

Varamedia is een veelzijdig marketingbedrijf dat zich specialiseert in de digitale kanalen van verschillende bedrijven zoals bpost, bol.com, TUI, DSM Keukens en nog veel meer.

Dat doen wij onder meer door het creëren van straf geschreven content, het bouwen van overtuigende websites, de uitbouw van de sociale mediakanalen van onze klanten en natuurlijk ook video-advertenties.

Jouw job als stagiair: nieuwsgierig zijn en je journalistieke beste zelf bovenhalen

Natuurlijk doen we daarnaast als marketingkantoor nog veel meer zoals WordPress webontwikkelingactiviteiten als SEO agency of SEA.

Maar als journalist zal jij voornamelijk gekatapulteerd worden in de verschillende branches die bij ons actief zijn, om hiervoor content te creëren op basis van echte interviews, reportages en onderzoeken.

Wij hebben bijvoorbeeld klanten die in de reissector, de bouwsector, de sector van projectontwikkeling en de voedingsindustrie actief zijn. Aan onderwerpen zal je dus geen gebrek hebben!

Bekijk hieronder hoe een dag van Layla, studente journalistiek en stagiaire journalistiek, er zoal uitzag!

(en lees HIER Layla haar stageverslag in PDF!)

Stage in de journalistiek - Stage als journalist

Wat moet je kennen?

Ben jij op zoek naar een afstudeeropdracht of stage in de journalistiek in België? Wij hebben momenteel een openstaande stagevacature staan voor studenten uit de opleiding Journalistiek.

Ben je dus een student die journalistiek volgt in de ArteveldehogeschoolHowest, de VUBUGentAP HogeschoolErasmushogeschoolPXL of Thomas More hogeschool en zoek je een leuke stageplaats? Dan zit je bij ons bij het juiste adres!

Heb je deze kenmerken? Dan hebben we waarschijnlijk een match!

 • Nieuwsgierigheid is je tweede natuur.
 • Je stelt veel zaken in vraag en zoekt voortdurend naar antwoorden op deze vragen, die je natuurlijk kan verwerken in je journalistieke stukken.
 • Je kan perfect zelfstandig werken.
 • Uiteraard ben je leergierig en wil je veel bijleren, wat zich uit in een sterke betrokkenheid tijdens je stage.
 • Je bent stressbestendig: ook bij Varamedia werken we soms tegen deadlines!
 • Punctualiteit en nauwkeurigheid staan je op het lijf geschreven.
 • Je beheerst het Nederlands tot in de puntjes en je bent net als wij allergisch aan schrijffouten of structurele taalfouten.
 • Als journalist heb je uiteraard ook geen schrik om via e-mail, telefoon of zelfs via een plaatsbezoek contact te leggen met je interviewers.
 • Ben je goed in fotografie en vormen jouw foto’s een mooie aanvulling op je teksten? Dan heb je een grote troef in handen!

Naast de hogerop beschreven profielvereisten is het belangrijk dat je een degelijke eigen laptop ter beschikking hebt. Ons kantoor voorziet jou in het nodige bureaumaterieel zoals een extra scherm, bekabeling, een extern toetsenbord, muis en noem maar op.

Redactionele ervaring in een andere werkomgeving (bv. journalistiek werk voor je studentenvereniging, jeugdbeweging of als studentenjob) is een pluspunt maar niet verplicht. In ieder geval zal je als student journalistiek heel veel bijleren over het reilen en zeilen van journalistiek en contentcreatie in een omvangrijk marketingbedrijf.

Wist je trouwens dat we bij Varamedia ook veel leuke stageplaatsen in online marketing hebben?

Wat krijg je in ruil?

Voordelen

Varamedia biedt een inspirerende werkomgeving waar je heel veel waardevolle vaardigheden bijleert over zowel journalistiek als de boeiende wereld van digitale marketing. We begeleiden je stap voor stap in je stage en bieden je daarnaast een leuk groeitraject.

Verder organiseren we regelmatig teamdrinks of andere leuke teamactiviteiten.

Hieronder sommen we nog een paar grote voordelen op van je stage journalistiek te lopen bij Varamedia.

 • Je leert hoe je de top 10 van Google bereikt met slim geschreven content.
 • Ultramoderne werkomgeving
 • Work hard, play harder! Het communitygevoel staat bij ons centraal.
 • Multidisciplinaire skills: bij Varamedia leer je veel méér dan enkel een journalist te zijn. Websites bouwen, video’s maken, schrijven én posten op sociale media zijn dé skills die wij jou bijleren tijdens jouw stage. En wie weet: misschien heb je daarna zelfs een toekomst in ons team?
 • Veel afwisseling: omdat onze klanten in alle soorten branches zitten zoals health & lifestyle, B2B dienstverlening, reizen, technologie, fiscaliteit, bouw en projectontwikkeling, automotive en retail, om maar een paar op te noemen.

Je hebt interesse, wat nu?

Stuur je naam, e-mail en korte voorstelling van jezelf via het formulier onderaan deze pagina. Wie weet tot binnenkort!

Jeroen Van Raemdonck

Jeroen Van Raemdonck

Zaakvoerder

Contacteer mij

Klaar voor de stage van je leven?

Moeten we je nog overtuigen?

stareyes-emoji

Een toffe stage met veel verantwoordelijkheid

Een goede referentie voor op jouw CV

Gepersonaliseerd traject op basis van jouw voorkeuren

Leuke sfeer en aangename collega’s

Doorgroeimogelijkheden tot een vaste job

Meewerken aan grote, indrukwekkende projecten

Laat je inspireren door ons team

Play Video

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?