Stage als social media marketeer

Zoek je een stage als social media marketeer? Verschillende stage mogelijkheden voor studenten in marketing, communicatie, SEO en webdesign. Bekijk het volledige overzicht aan stages bij Varamedia.

Lees hier verder.

Stage als Social Media Marketeer: welkom bij Varamedia!

Ben jij op zoek naar een toffe stage als Social Media Marketeer? Bij Varamedia hebben wij bijzonder veel leuke social media projecten voor je klaarstaan als stagiair online marketing zoals het beheren van sociale media accounts, het opzetten van sociale media advertenties, het uittekenen van een sociale media kalender en het verhogen van de engagement via slimme copy en visuals.

Als social media marketeer ben jij een online marketing student met een passie voor sociale media. Ben jij gepassioneerd door sociale media als Instagram, Facebook, Tiktok of LinkedIn? Tijdens deze stage als social media marketeer kan je deze passie helemaal uitleven!

Varamedia biedt je als student digitale marketing & sociale media een moderne stageplaats waar je jouw sociale media vaardigheden duchtig aanscherpt, maar ook enorm veel bijleert over andere aspecten van digitale marketing: het schrijven van advertenties of het maken van stevige landingspagina's op websites. Ook op grafisch vlak zal je veel bijleren over hoe je dé ultieme visuals maakt voor sociale media. Tussendoor kan je even kletsen aan de koffiemachine, loop je even naar de derde verdieping om een rondje te biljarten of kickeren, of ga je wat uitblazen op één van onze rooftop terrassen. 

Loop je al warm voor deze stageplaats? Lees dan zeker verder!

De voordelen van stage lopen bij Varamedia

Bij Varamedia kom je als social media stagiair terecht in een leuk team van content creators en marketeers. Wij specialiseren ons in marketingcampagnes waarbij we voor elke klant een traject op maat uitstippelen met maar één doelstelling: meer sales of leads (klantenaanvragen) realiseren voor deze klant. Hoe doen we dat? We bouwen onder meer krachtige websites die fungeren als leadgenerator, we zijn gespecialiseerd in marketing via zoekmachines en uiteraard adverteren we ook op sociale media. En daar kom jij als stagiair sociale media in terecht!

Het grote voordeel van jouw positie als stagiair is dat je ruimte krijgt om te leren: we geven jou in het de verantwoordelijkheid over social media campagnes waarin je een maximale begeleiding krijgt en coaching tot echte social media marketing strateeg. Het enige wat wij vragen is een onvoorwaardelijke inzet, motivatie en enthousiasme. 

Wil je dus veel bijleren en jezelf ontwikkelen als social media expert? Klop dan aan voor een stage bij Varamedia waar je alle kansen zal krijgen om jezelf te bewijzen.

teamfoto_3
teamfoto_2

Wat Varamedia uniek maakt

Varamedia biedt een inspirerende werkomgeving waar je heel veel waardevolle vaardigheden bijleert over zowel social media als de boeiende wereld van digitale marketing. We begeleiden je stap voor stap in je stage en bieden je daarnaast een leuk groeitraject. Verder word je ook culinair verwend bij Varamedia met verse soep en zelfs ijskoffie of gazpacho bij warm weer. Daarnaast organiseren we regelmatig teamdrinks of andere leuke teamactiviteiten.

Alle troeven van Varamedia op een rij

Ontdek hieronder nogmaals alle voordelen die stagiairs grafisch ontwerp genieten in ons bedrijf.

 • Het is een stageplek waar je behoorlijk wat interessante verantwoordelijkheden krijgt zodat je je echt een belangrijk onderdeel voelt van het team en het bedrijf.
 • Toegang tot know-how van het hoogste niveau
 • Multidisciplinair: een social media marketeer draagt vele petjes. Je leert marketingstrategisch nadenken, jezelf verplaatsen in de schoenen van de klant en werken met verschillende social media advertentieplatformen.
 • Leer veel nieuwe vaardigheden over social media marketing, webdesign én zoekmachinemarketing.
 • De leukste werkomgeving: ontdek Innovatiecentrum De Grote Beer. De kickertafels, rooftop bar, barbecue en een hechte office community wachten op jouw komst!
 • Doorgroeimogelijkheden: doe meer dan je best, blink uit als straffe High Potential en wie weet word je wel een toekomstige collega?
Varamedia marketing agency
teamfoto_2

Stage als social media student? Hier zit je goed!

Samengevat: ben jij op zoek naar een afstudeeropdracht of stage als social media beheerder? Dan is Varamedia momenteel dé plek waar je je stage-anker kan uitgooien.

Bij ons zijn alle graduaten, bachelors en masters Digitale Marketing welkom: als je student bent in een marketingrichting ben je dus zeker welkom. Zo hadden wij al samenwerkingen met studenten uit de Arteveldehogeschool, Vives, Howest, VUB, Ugent, AP Hogeschool, Erasmushogeschool en Thomas More hogeschool. Opnieuw: de belangrijkste voorwaarde is dat je leergierig bent, enthousiast, graag bijleert en een echte passie hebt voor sociale media.

Herken jij jezelf in onderstaande kenmerken? Dan hebben wij misschien een match!

 • Origineel: je eigen proactieve inbreng en creativiteit wordt zeer op prijs gesteld
 • Werkzaam: jouw ambitie en enthousiasme werken aanstekelijk.
 • Initiatief: je bent een initiatiefnemer en komt regelmatig met nieuwe out-of-the-box ideeën aandraven waarmee je bijvoorbeeld in aanraking kwam tijdens je research.
 • Communicatief: je bent collegiaal, een teamplayer en je kan ideeën goed pitchen bij de chef en de collega’s
 • Flexibel: je kan snel switchen van thema, cross-mediaal werken is helemaal jouw ding en bij een onverwachte deadline ga je de uitdaging aan. 
 • Projectopvolging: stiekem schuilt in jou een projectmanager die graag een social media project van a tot z opvolgt en in goede banen leidt.
 • Stressbestendig: een don't panic attitude!
 • Zorgvuldig: je schrijft advertenties zonder dt-fouten en je werkt graag gestructureerd, net als wij.
 • Ondernemerschap en commerciële flair: Omdat wij voortdurend in aanraking komen met ondernemers die hun bedrijven willen doen groeien, is de taak van de stagiair digitale marketing dus ook om strategisch mee te denken met deze ondernemers. 
content-sharing
social-media-marketing-data

Belangrijke functievereisten als stagiair social media

Hieronder geven we nog een paar belangrijke vereisten mee die ingevuld moeten zijn om te kunnen starten als stagiair social media bij Varamedia. 

 • Jouw eigen laptop heeft voldoende RAM-geheugen om verschillende browsers en programma's tegelijk aan te kunnen. 
 • Nederlands: je beheerst de Nederlandse taal vloeiend
 • Je schrijft foutloze en wervende advertentieteksten, altijd met oog voor detail. Weet je van jezelf dat je soms een tikfoutje maakt, zoals iedereen? Dan lees je je werk altijd 2 keer na, misschien soms zelfs 3 keer, alvorens je aan iets anders begint.
social-media-marketing-notes
 • Je hebt een passie voor sociale media als Instagram, Facebook, Tiktok en LinkedIn. Het is jouw tweede natuur om leuke posts en ideeën te bedenken voor deze sociale media platformen. In jouw ideale toekomst zou jij deze job later na je studies ook willen doen.
 • Fotografie: veel sociale mediakanalen zijn uiteraard beeldmedia. Daarom is het belangrijk dat je goed weet hoe je een leuke foto kan maken die ook de juiste engagement kan krijgen op sociale media (likes/shares). 
 • Blijven bijleren: zelfs na de werkuren kunnen wij jou betrappen op het volgen van een cursus Facebook Ads op Youtube, Udemy of LinkedIn Learning. Als stagiair social media marketing besef jij dat dit vak niet enkel geleerd wordt tussen 9 en 5 maar ook daarbuiten.
 • Informatie opzoeken: je stelt je digitale marketingvragen over bijvoorbeeld Conversietracking via Facebook of het Facebook pixel graag aan Google om antwoorden te vinden. Jij bent een doe-het-zelver op dat vlak en trekt pas aan onze mouw als je het eerst zelf hebt geprobeerd.
 • Opvolging: stiekem schuilt in jou een projectmanager die strak alle deadlines opvolgt. Je behoudt het overzicht aan een veelheid aan jobs die elk in een andere fase kunnen zitten.

Ervaring met social media in een andere werkomgeving (bv. werk voor je eerdere stage of als studentenjob) is een pluspunt maar niet verplicht. In ieder geval zal je als student social media heel veel bijleren over het reilen en zeilen van social media in een omvangrijk marketingbedrijf. 

Wat als...?

Herken je jezelf niet in sommige van deze criteria? Geen paniek: wij vinden een juiste ingesteldheid om bij te leren minstens even belangrijk als de skillsets zelf. Als je van plan bent om veel bij te leren tijdens je stage social media management, en je wilt hier een succesvolle stage van maken waarin je jezelf helemaal professioneel kan ontplooien, dan hopen we zeker dat we jouw sollicitatie mogen ontvangen! 

Solliciteer hier direct als stagair

Stuur je naam, e-mail en korte voorstelling van jezelf. Wie weet tot binnenkort!

Voor welke stageplaats wil je solliciteren?
Maak je keuze
 • Stage: Grafisch design
 • Stage: Online marketing
 • Stage: Journalistiek / Content Creator
 • Stage: Copywriter
 • Anders (specifieer in je bericht)
Naam
Telefoon
E-mail
URL
Bericht en motivatie
0

Alle stageplaatsen bij Varamedia:

 • Home
 • /
 • Stage
 • /
 • Stage als Social Media Marketeer

Categorie: