Stage als Copywriter

DEEL DIT

Stage als Copywriter: welkom bij Varamedia!

Zoek je een leuke stage als copywriter? Dan vind je bij Varamedia misschien wel dé stageplek bij uitstek om jouw copywriting skills en SEO-kennis naar het hoogste niveau te tillen. Wij hebben namelijk een plaatsje vrij voor een gemotiveerde stagiair-copywriter. Of we deze stoel voor jou mogen reserveren, ontdek je hieronder!

Ben jij creatief ingesteld en hou je van het creëren van boeiende content in woord en beeld? Leg je graag je creatieve ei in de vorm van interessante artikels, social posts, blogs of longreads? Dan hebben wij misschien een match. Varamedia zoekt namelijk naar talentvolle content creators die leergierigheid, zelfstandigheid en een vlotte pen aan de dag kunnen leggen. Ken je daarnaast ook je weg in fotografie en kan je beelden bewerken met Photoshop? Bonuspunten.

Hieronder beschrijven we in meer detail wat deze stage precies inhoudt en waarom een stage als copywriter bij Varamedia zeker het overwegen waard is.

Over Varamedia

Content marketingbureau

Varamedia is met haar klantenportefeuille actief in België en Nederland en biedt geavanceerde marketingoplossingen voor ambitieuze bedrijven waarbij wij onder meer de kaart van content marketing trekken. Hoe gaat dat in zijn werk: wij creëren unieke tekstuele en visuele content voor onze klanten die wij daarna ook gaan promoten via digitale advertenties op sociale media en in zoekmachines

Daarnaast bouwen wij ook de websites van onze klanten van a tot z waarbij wij een sterke focus leggen op de conversion rate optimalisatie (het verbeteren van de on-site conversieratio's van bezoeker tot klant): met slimme marketingtechnieken zorgen we ervoor dat een websitepagina niet enkel 'bestaat' of 'informeert' maar veel meer doet dan dat: ook verkoopt. Onze content websites zijn dus vooral digitale verkopers die de websitebezoeker automatisch warm maakt als klant via slimme marketingplanning, contentstrategie en advertentieplanning.

stagiair

Marketingbureau uit de duizend

In die zin zijn wij een all-in-one marketingagentschap waar de klanten krijgen wat ze verdienen: meer leads (klantenaanvragen) en/of verkopen via hun website. 

Hierbij speelt copywriting een belangrijke rol want zowel alle websitepagina's als advertenties die wij creëren bevatten een heleboel tekstuele inhoud. Zonder sterke copy is een pagina maar half zo overtuigend als hij zou kunnen zijn. Omdat copy zo belangrijk is hebben we regelmatig een vrije stage als copywriter beschikbaar voor bachelorstudenten of masterstudenten in een literaire en/of communicatieve richting en met een grote interesse in digitale marketing.

Wie ben jij?

Als aspirant stagiair in copywriting verwachten we dat je aan zoveel mogelijk van onderstaande kenmerken kan beantwoorden. Uiteraard blijft het een stage en hoef je niet op alle vlakken perfect te zijn. Wel schept onderstaande lijst alvast een beeld van waar je precies naartoe zal evolueren als je bij Varamedia je stage tot copywriter aanvangt.

 • Feilloos Nederlands: je haren komen recht te staan van de minste dt-fout en zelfs een verkeerd geplaatste komma ontsnapt niet aan je aandacht.
 • Je wilt meer doen dan puur copy schrijven: je wilt ook meedenken met de klant en je projecten zelfstandig opvolgen
 • Projectmanagement: diep vanbinnen ben jij ook een projectmanager die projecten van a tot z wilt begeleiden en bovendien verschillende projecten tegelijker tijd wilt managen - zelfs al situeren zij zich elk in verschillende fases.
 • Je creativiteit, nieuwsgierigheid en open geest zijn een inspiratie voor iedereen die je literaire pad mag kruisen.
 • Leergierigheid is het codewoord voor jouw stageperiode: je maakt gebruik van elke minuut van je stage om uit de praktijk te leren, leren en nog eens leren.
 • SEO of zoekmachineoptimalisatie is een domein waarin je jezelf verder wilt verdiepen en expertise wilt opbouwen.
 • Doelgroep: je wilt je als schrijver in je doelgroep (leren) verplaatsen en van daaruit je content schrijven. Je bent allergisch aan generieke content die elders online al 1000 keer geschreven is geweest.
 • Website content management: je werkt vlot met het WordPress CRM of wilt hier graag in bijleren. Heb je ook kaas gegeten van fotobewerking? Dan maak je ons extra enthousiast!
rooftop bar

Waarom stage lopen als copywriter bij Varamedia? 

Je stage als copywriter laten plaatsvinden bij Varamedia heeft verschillende voordelen. Hieronder geven we je enkele van de troeven die je bij ons vindt als stagiair in copywriting. 

Waarom stagiairs kiezen voor Varamedia

 • Interessante jobinhoud: als stagiair ben je deel van het team en krijg je heel boeiende opdrachten toegeschoven. 
 • SEO: je leert alles wat je moet weten over zoekmachineoptimalisatie (SEO) met content. 
 • Crossmediaal: je stage als copywriter zal je ook leren werken met WordPress CMS.
 • Digitale marketing skills: heb je interesse in digitale marketing? Dan mag je zelf je content via betaalde advertenties leren promoten. 
 • Flexibel: je kan sporadisch thuiswerken afwisselen met werken op kantoor in Beernem
 • Moderne werkplek: de kickertafel, pooltafel en rooftop terras mét bar wachten op jouw komst. IC Grote Beer is het modernste innovatiecentrum van West-Vlaanderen.
 • Cateringservice: hopelijk hou je van verse soep, gazpacho of ijskoffie als tussendoortje? Ook je broodje of slaatje bestel je eenvoudigweg via een centraal systeem en 's middags staat het voor je klaar.
 • Team: een leuk team zorgt voor de juiste sfeer met regelmatig ook een gezellige teamdrink op de derde verdieping
 • Perspectief: als gemotiveerde stagiair-copywriter hoeft je Varamedia-tijd niet noodzakelijk te eindigen na je stage. Wie weet word je nadien wel een nieuwe collega?
studentenjob copywriting

Varamedia heeft een ultramoderne werkomgeving, er is ook plaats om te ontspannen. Work hard! Play harder!

Stage copywriter: solliciteer hier direct

Stuur je naam, e-mail en korte voorstelling van jezelf. Wie weet tot binnenkort! 

Word dit binnenkort jouw nieuwe werkplek?

Wordt dit moderne kantoor in Beernem binnenkort jouw nieuwe werkplek?

Alle stageplaatsen bij Varamedia: