Hoe verschilt Google SEO van Bing SEO?

DEEL DIT

Hoe Bing en Google in SEO verschillen

Heb je je ooit afgevraagd waarom je hoger (bv. Pagina 1) rankt in Google en veel lager rankt (bv. Pagina 4) in Bing? Slechts een kwart van de zoekresultaten op de eerste pagina van Bing en Google zijn hetzelfde, zo bericht ook SearchMetrics. De redenen hierachter zijn voor vele nog een mysterie. Daarom belichten we in dit artikel de SEO-factoren van Google SEO versus Bing SEO.

Bing en Google zijn verschillend in SEO

Goede SEO houdt niet enkel rekening met Google maar met zoekmachines in het algemeen. Nu is het natuurlijk wel een feit dat Google 's werelds meest gebruikte zoekmachine is. De manier hoe Google het zoekalgoritme heeft opgebouwd, heeft ons leven allemaal veranderd. Vandaar zijn er veel SEO-professionals die in SEO alle andere zoekmachines zoals Bing volledig negeren.

Waarom SEO via zowel Google als Bing?

Bing en Google bieden beiden zoekmachines aan waarin je met SEO hogerop in de zoekresultaten kan komen. Voor beiden geldt dat de SEO licht verschillend is en je dus met andere dingen moet rekening houden. 

Google SEO vs Bing SEO

Bing en Google SEO

Bekijk alle Ranking Factoren voor Google SEO en Bing SEO zoals uitgegeven door SearchMetrics. Klik op de knop hieronder om de PDF onmiddellijk te openen.

Relevantie blijft nummer 1 in SEO

Vergeet hierbij echter niet dat de belangrijkste ranking factor bij zowel Google als Bing blijft: de impact die jouw website brengt voor de eindgebruiker. 

Welke SEO-optimalisaties je dus ook inplant, vergeet nooit om de eindgebruiker in gedachten te houden! Schakel indien nodig een SEO specialist in om je te begeleiden met de SEO voor Google en voor Bing.

Verschil 1: de SEO Search Consoles

Wil je SEO beheren in Bing of Google, dan kan je gebruik maken van de Search Consoles van beide zoekmachines.

Dat zijn Google Search Console en Bing Webmaster Tools.  

Google SEO

Google SEO

SEO begint in je Webmaster Tools Programma!

Met een toegang tot Search Console of Webmaster Tools kan je inzichten krijgen in belangrijke SEO-informatie over Bing of Google zoals:

 1. De zoekopdrachten waarvoor je gevonden wordt in deze zoekmachines
 2. Wat je click-through-rate is
 3. Welke van je pagina's het best score in SEO
 4. En nog veel, veel meer!

Deze dashboards verschillen sterk van elkaar en dat is een eerste noemenswaardig verschil tussen Bing SEO en Google SEO. Het dashboard is bij Google iets sterker in gebruiksvriendelijkheid dan bij Bing. 

Veel marketeers neigen om Bing Webmaster Tools zelfs helemaal links te laten liggen als ze optimaliseren voor SEO. Hierbij kiezen ze vaak voor een instelling in Google Search Console (waarbij de website wordt toegevoegd en een indexering aangevraagd). 

Bing Webmaster Tools heeft hierop geanticipeerd en biedt daarom de mogelijkheid om de koppeling te leggen met Google Search Console. Met andere woorden: je kan alles op SEO-vlak instellen in Google en dit daarna importeren in je Bing SEO platform.

bing seo site toevoegen

Verschil 2: Backlinks in Google en Bing

Eén van de vele SEO-parameters waarmee zoekmachines een websitepagina evalueren is de hoeveelheid backlinks die verwijzen naar deze pagina. Dat zijn de links van andere websites die linken naar deze pagina. 

Algemeen geld: hoe meer backlinks een webpagina heeft, hoe meer autoriteit deze pagina krijgt in zoekmachines.

Hierbij blijkt een groot onderscheid te bestaan tussen hoe Bing en Google belang hechten aan backlinks. 

SEO of SEA Consultant nodig? 

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met ons. Stel je vraag over SEO rechtstreeks aan een SEO-expert. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een SEO Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service voor onze leads. Laat dit dan even weten in het formulier of vraag deze Audit aan via het menu op de website!

VRAGEN?

0 of 350

Ja, ik zoek een SEO Specialist. Wat nu?

Wil je weten hoe je website naar positie 1 kan gaan in Google met SEO of SEA? Wil je je omzet sterk verhogen, veel meer leads genereren via je website of veel meer e-commerce transacties krijgen via organisch zoekverkeer? Contacteer ons dan! Als SEO consultant werkt Varamedia samen met verschillende copywriters, heeft Varamedia een netwerk van meer dan 150 SEO websites en bieden wij een all-in service waarbij we alle marketingspecialisaties combineren:

 • SEO Consultancy
 • Website expertise
 • Content marketing 
 • Content ontwikkeling
 • Local SEO
 • Link Building
 • User Experience
 • Marketing Automation
 • Authority Development
 • Google Ads Kwaliteitsscore Optimalisatie

SEO / SEA uitbesteden?

Lees ook dit artikel: SEO uitbesteden of niet? 

Gratis SEO marketing audit

Zoek je een marketing freelancer maar wil je liever eerst weten wat je precies nodig hebt? Misschien voel je wel dat je momenteel kansen laat liggen met je bedrijf... Maar kan je niet precies definiëren wat er precies mank loopt. Via deze marketing audit, die gratis is, maken wij een volledige analyse van je huidige website en je digitale marketing. Inbegrepen is ook een concurrentieanalyse. Benieuwd naar wat er allemaal kan verbeteren? Klik op de knop op te starten.

100%

Gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast, integendeel! 

95%

Van de bedrijven die een Online Marketing Audit aanvragen groeit zichtbaar.

100

Varamedia is een marketing agency gespecialiseerd in leadgeneratie.

Hoeveel kost een SEO Consultant?

Sommige Freelance SEO Consultants werken met vaste tarieven die variëren met de grootte van de opdracht. De meeste consultants hebben een dagtarief dat soms wordt teruggerekend naar een uurtarief. 

Andere freelance SEO'ers werken dan weer op projectbasis (zoals Varamedia). Dat heeft als groot voordeel dat de kosten sterk gecontroleerd blijven.

Dat betekent dus: maximale opbrengen via nieuwe instroom van leads en salestransacties en minimale kosten voor je SEO bureau: een win-win!

Je doet er goed aan om meerdere SEO specialisten met elkaar te vergelijken. Zo vergelijk je hun dienstverlening en tarieven.

Tip: vraag enkele consultants om een SEO Audit uit te voeren! Dat is meestal gratis, tenminste bij de SEO Consultants die je aanvraag serieus nemen... Want hoe anders kan men offerte maken als de expert niet eerste een audit doen van de huidige SEO-situatie? 

Wil je zelf een SEO freelancer of SEO consultancy inhuren? Bespreek jouw project vrijblijvend met Varamedia!

Doel metingen - Analytics (1)


Jeroen Van Raemdonck

Als ervaren online marketing consultant heb ik me altijd gespecialiseerd in SEO en Search Marketing. Intussen heb ik tientallen websites naar een hoger niveau getild, inclusief websites die Varamedia zelf in beheer heeft. In sommige niches staan wij vandaag al op nummer 1 en genereren wij leads. Ik weet dat wij het kunnen en ik overtuig je hier graag van. Vul het contactformulier in om van mij persoonlijk een gratis SEO audit te ontvangen waarin ik jullie website, jullie belangrijkste zoekwoorden en jullie SEO-concurrenten analyseer.

Jeroen Van Raemdonck ‧ Zaakvoerder, Webdesigner, Freelance SEO Specialist

Nuttige links

Jeroen Van Raemdonck

Freelance Marketing Expert

Op zoek naar een freelance SEO consultant? Bezoek de website van Varamedia zaakvoerder Jeroen Van Raemdonck: online marketing en SEO expert en freelance marketeer. Gespecialiseerd in marketingstrategie, leadgeneratie, Google Ads en SEO. Voorliefde voor Search Marketing.

Jellow Marketing Manager - Marketing Consultants - Freelance

Jellow freelance platform

Jellow is de naam van het grootste platform met online marketing consultants van België. Hier vind je honderden gemotiveerde freelancers. Ideaal als je verder enkele SEO experts wilt vergelijken.

Freelance Network Belgie

Freelance Network België

Freelance Network is de naam van een ander groot freelancersplatform waar je online marketing en SEO profielen kunt vinden. 

Sortlist Marketing Agencies

Sortlist: vind een SEO agency in je buurt

Sortlist is je go-to platform om een SEO agency te vinden. Trouwens, met Varamedia hebben wij ook een lijst met webdesign agencies opgesteld op basis van de lijsten uit Trendstop. 

Neem vandaag nog contact op met ons:

 • Mooie SEO-winnende websites
  Mooie websites die meer doen dan enkel mooi zijn. Wij bouwen geen elektronische visitekaartjes maar elektronische leadgeneratoren. Wij laten bedrijven met onze websitediensten sterk groeien in omzet en verkoop.
 • Topservice en hoge klanttevredenheid
  Een probleem? Een last-minute wijziging? Wij hebben 24/7 permanentie. Wij helpen je altijd. Onze klanten krijgen elk een eigen persoonlijke websitemanager.
 • SEO resultaten
  Wij koppelen al onze websites aan een marketingpakket. Zo wordt je website snel en grondig door Google opgepikt. 1 of 2 marketingrapporten per maand, inbegrepen in de prijs.
varamedia-webdesign-bureau

Reageer of stel een vraag

Naam*
E-mail*
Bericht
0 of 350
>