Freelancer.be

DEEL DIT

Freelancer.be is één van de grootste platformen van België om freelancers te vinden in tal van sectoren. In dit artikel overlopen we dit platform en verkennen we de voordelen, nadelen en ervaringen van werken met Freelancer.be. Ook bekijken we de alternatieve platformen om freelancers te vinden in België of wereldwijd. 

Wat is Freelancer.be?

Op Freelancer.be vind je freelancers in alle soorten specialiteiten. Met een slogan als "Vind binnen 48 uur de juiste Freelancer" kan je via Freelancer.be zeker zijn dat je voor elke opdracht wel een interessant profiel kan vinden. Zoek je bijvoorbeeld een online marketing consultant of een freelance digital marketeer? Op dit freelance platform vind je misschien wel de nieuwe partner die je zocht.

Freelance partner

Freelancer.be is een Nederlands bedrijf met de gegevens: Freelancer BV, gevestigd aan de Keizersgracht 241, 1016 EA te Amsterdam, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 64606686.

Je kan als werkgever gratis opdrachten plaatsen op Freelancer.be. De freelancers kunnen daarna bieden op je opdracht en zich voorstellen. Het is als werkgever dus altijd gratis om via dit platform te werken. Je kan een opdracht aanmaken en deze komt daarna in goedkeuringsstatus te staan. Van zodra een medewerker de opdracht heeft geverifieerd, staat deze online beschikbaar.

Freelancer Test

Als freelancer betaal je een maandelijks lidgeld om deel uit te maken van de Freelancer community. Ook kan je als lid uiteraard deelnemen aan alle biedingen en krijg je inzichten in nieuwe opdrachten.

Op Freelancer.be vind je onder andere Webdesigners, Copywriters, Vertalers, Grafisch designers, Videomakers, IT'ers, ...

Bezoek hier de website

Freelancer.be

Voordelen van Freelancer.be (voor werkgevers)

De voordelen van Freelancer.be zijn natuurlijk dat je als werkgever snel iemand kan vinden voor een specifieke opdracht. Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf bijvoorbeeld een freelance online marketing consultant zou aanwerven (in vergelijking met een vaste medewerker).

Lees ook: Marketing uitbesteden of niet?

Specifiek voor Freelancer.be is een groot voordeel dat je als werkgever geen kosten betaalt: het platform is helemaal gratis. De enige abonnementen die op deze website bestaan dienen om de freelancers zelf toegang te geven tot het ecosysteem van vraag en aanbod.

Nadelen van Freelancer.be (voor werkgevers)

En waar we net nog schreven waar freelancers alle kosten dragen van Freelancer.be als voordeel voor de werkgever, is dat natuurlijk ook een nadeel.

Want niet elke interessante freelancer zal op Freelancer.be te vinden zijn. Je vindt er namelijk enkel de freelancers die bereid zijn om de maandelijkse kosten te betalen. Vandaar zal de vijver waarin je kan vissen altijd veel kleiner zijn dan mogelijk zonder deze barrière.

Freelancer BE Prijzen

Ervaringen van werken met Freelancer.be

Gebruikers van Freelancer.be beoordelen het platform bij het schrijven van dit artikel met een 8,2 op 10 (op basis van 177 beoordelingen - bron: Feedbackcompany.com). Een diepere analyse toont echter een ander beeld en doet ons vermoeden dat er iets mis is met de calculator die tot deze 8,2 is geraakt.

Het gemiddelde cijfer lijkt namelijk helemaal niet te stroken met de realiteit van de nogal veel negatieve reviews. Van zodra je verder kijkt en enkele reacties leest, merk je dat veel gebruikers slechts 1 ster geven. Hieronder plaatsen we een voorbeeld. Lees zelf alle reviews via deze link

Alternatieve platformen om Freelancers te vinden 

Alternatieve platformen om freelancers op te vinden zijn:

Nuttige links

Jeroen Van Raemdonck

Freelance Marketing Expert

Op zoek naar een freelance SEO consultant? Bezoek de website van Varamedia zaakvoerder Jeroen Van Raemdonck: online marketing en SEO expert en freelance marketeer. Gespecialiseerd in marketingstrategie, leadgeneratie, Google Ads en SEO. Voorliefde voor Search Marketing.

Jellow Marketing Manager - Marketing Consultants - Freelance

Jellow freelance platform

Jellow is de naam van het grootste platform met online marketing consultants van België. Hier vind je honderden gemotiveerde freelancers. Ideaal als je verder enkele SEO experts wilt vergelijken.

Freelance Network Belgie

Freelance Network België

Freelance Network is de naam van een ander groot freelancersplatform waar je online marketing en SEO profielen kunt vinden. 

Sortlist Marketing Agencies

Sortlist: vind een SEO agency in je buurt

Sortlist is je go-to platform om een SEO agency te vinden. Trouwens, met Varamedia hebben wij ook een lijst met webdesign agencies opgesteld op basis van de lijsten uit Trendstop. 

Reageer of stel een vraag

Naam*
E-mail*
Bericht
0 of 350
>