Netwerkorganisaties in Vlaanderen!

Hier verzamelen we alle netwerkorganisaties van Vlaanderen. Heb je interesse om je netwerk uit te breiden met een Vlaamse netwerkclub? Dan vind je in deze lijst vast en zeker inspiratie.

Deel dit

De ultieme lijst met netwerkorganisaties in Vlaanderen!

Je eigen zaak starten en ondernemen betekent niet dat je er de hele tijd alleen voor staat. Heel wat andere ondernemers hebben dezelfde sprong gewaagd, en daarom loont het zeker om hen te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Op die manier krijg je tips die je niet in boeken of op het internet terugvindt. Maar waar ontmoet je andere ondernemers in België? Voor Vlaamse ondernemers is zijn er een aantal niet te missen netwerkorganisaties in Vlaanderen. We sommen hier een lijstje op:

De volledige lijst

bni logo

BNI (Business Network International)

Een groep ondernemers komt wekelijks samen en helpt elkaar met groeien. Hier vind je meer referenties dan je CRM en agenda aankunnen.
VOKA

Voka

Eén van de grootste ondernemersnetwerken in Vlaanderen.
jong voka

Jong Voka

Voka, maar dan voor ondernemers tot 40 jaar.

Leadgeneratie bureau nodig?

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met onze expert in B2B Lead Gen. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een Leadgeneratie Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service om elkaar beter te leren kennen. Vraag deze Audit aan via het menu op de website!

leadgeneratie

Gratis marketing audit

Zoek je een marketing freelancer maar wil je liever eerst weten wat je precies nodig hebt? Misschien voel je wel dat je momenteel kansen laat liggen met je bedrijf… Maar kan je niet precies definiëren wat er precies mank loopt. Via deze marketing audit, die gratis is, maken wij een volledige analyse van je huidige website en je digitale marketing. Inbegrepen is ook een concurrentieanalyse. Benieuwd naar wat er allemaal kan verbeteren? Klik op de knop op te starten.

100%

Gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast, integendeel!

95%

Van de bedrijven die een Online Marketing Audit aanvragen groeit zichtbaar.

100%

Varamedia is een marketing agency gespecialiseerd in leadgeneratie.
resultaat link building

BNI Vlaanderen

Business Network International (BNI) is de grootste aanbeveling- en leadgeneratie marketing organisatie ter wereld. Op deze pagina geven we een overzicht van BNI Vlaanderen en de chapters in elke provincie, samen met alle informatie die belangrijk is om te weten in deze netwerkorganisatie.

Lees hier verder.

Deel dit

wie is lid van bni

Hoe werkt BNI Vlaanderen?

BNI Vlaanderen werkt volgens hetzelfde principe als waarmee de Amerikaanse oprichter Ivan Misner van Business Network International zijn gestart. Hierbij komt een groep ondernemers wekelijks samen om samen ideeën en contacten uit te wisselen, samen met een lekker ontbijt of brunch.  De specifieke werkwijze van BNI wordt het best uitgelegd in onderstaand krantenartikel. Klik op de screenshot van het artikel om de PDF te openen of klik op de link in de tekst eronder. krantenartikel bni

Artikel van De Standaard over BNI. Bron: www.hoedekie.be. Klik op de afbeelding om het artikel in PDF te lezen of klik op deze link om de PDF te openen.

Waarom worden ondernemers lid van het BNI? Alle voordelen

BNI Vlaanderen telt honderden leden die zich hebben gegroepeerd in ‘chapters’ of lokale afdelingen. Pierre Schmitt, Executive Director BNI Vlaams Brabant, geeft hier in dit artikel graag een woordje uitleg over:

PIERRE SCHMITT executive director bni vlaams brabant

BNI helpt je om meer business te genereren

Als lid van BNI Vlaanderen werk je niet meer alleen. Plots heb je een heel team verkopers die je helpen om meer business te genereren. ‘Geven loont’ is de bekende slogan van BNI. De netwerkorganisatie focust zich 100% op vertrouwen en lange termijn samenwerkingen. Door elkaar te helpen, krijg je uiteindelijk business in return. Er is ook nooit sprake van concurrentie, aangezien er slechts 1 beroepsspecialisatie per chapter wordt toegelaten.

Voordelen van het BNI

BNI schrijft op haar eigen website welke de voordelen van een lidmaatschap inhouden. 

 • Omzet vergroten: je verhoogt jouw omzet aanzienlijk door middel van aanbevelingen.
 • Professionele ontwikkeling: je krijgt toegang tot onze exclusieve trainingsprogramma’s en verschillende mogelijkheden om jouw presentatie en zakelijke vaardigheden aan te scherpen.
 • Geweldige netwerkmogelijkheden: jouw deelname aan tot wel 52 netwerkbijeenkomsten per jaar verhoogt jouw zichtbaarheid bij vele andere zakelijke professionals in jouw regio.
 • Exclusieve ledenbronnen: je krijgt toegang tot een reeks hulpmiddelen en educatief materiaal over netwerken, spreken in het openbaar en zakelijke succesverhalen.

Zijn er ook nadelen aan het BNI?

Ondanks de succesformule van het BNI is niet iedereen even overtuigd. Zo schreef Laurens Van den Wijngaert in 2015 een eerlijk blogartikel op Medium.com van zijn ervaringen met het BNI. Enkele van de nadelen die hij ondervond aan het BNI waren de volgende. Nadelen van het BNI
 • “Er wordt verwacht/’gehoopt’ dat je telkens wel een aanbeveling, ‘lead’ of tip kan schenken aan één of meerdere BNI-collega’s”
 • “Elk lid mag maximaal driemaal per half jaar afwezig zijn op de wekelijkse vergaderingen, die telkens plaatsvinden van 6u45 tot 08u30.”
 • “Een jaarlijks lidmaatschap wordt op het einde niet zomaar verlengd. Elk lid wordt op zijn merites van het voorbije jaar door een zogenaamde commissie beoordeeld. Lees: wie weinig aanbracht gedurende lange tijd, komt op een slecht blaadje te staan en wordt op het einde van het jaar lidmaatschap mogelijk de deur gewezen.”
 • “Waarom dat — sorry voor de karikatuur — klasje met aanwezigheidslijsten? Waarom dat dwingende, dat praktisch onhaalbare van wekelijks verplichte aanwezigheden?”
Conclusie

Laurens besluit in zijn finale conclusie: “Misschien omschrijf ik bovenstaande aspecten zwart-wit. Dat kan zijn. Het was vanochtend vroeg, kleine oogjes, vooral geluisterd en nauwelijks iets genoteerd. 😉 Maar ik was alvast niet de enige die zich op het einde van de infovergadering verbaasde over het bij wijze van spreken dwingend keurslijf waarin je je als BNI-lid voor de prijs van zo’n 890 euro per jaar hijst.”

vroeg opstaan bij het bni

“Elke week moet je om 6u45 in een Mechels hotel aanwezig zijn”

Laurens Van den Wijngaert, voormalig lid bni vlaanderen

Vroeg opstaan

Echter het grootste struikelblok voor mij is niet eens dat dwingend kader (ik maak me sterk meerdere bijdragen te kunnen leveren) maar wel die verplichting om elke week op een vaste dag om 6u45 in een Mechels hotel aanwezig te zijn. Een paar keer verhinderd staat gelijk aan slechte leerling van de klas. Tja… Ik weet niet hoe andere BNI’ers het klaarspelen. Maar als single-papa (co-ouderschap), als zelfstandige van een jong communicatiebureau, als lid van de business club House of Flanders en van een grote ouderraad in ons dorp en als bestuurslid van een politieke partij in onze gemeente wil — en vooral kan — ik me niet binden voor een gans jaar aan een vaste vroege ochtend PER WEEK. Dat is simpelweg onhaalbaar of onhoudbaar. Maak er tweewekelijks van of maandelijks ‘and I’m in!’. Dan wel.

Pas jij in BNI Vlaanderen?

BNI IETS VOOR MIJ Zou jij aarden in de ondernemersclub van BNI Vlaanderen? Doe de test en beantwoord de vragen hieronder!

BEN JIJ UIT BNI-HOUT gesneden?

In de BNI community kan je terecht als je beantwoordt aan onderstaand profiel:

 • Je zoekt nieuwe opportuniteiten om je business te laten groeien
 • Nieuwe netwerkmogelijkheden spreken je sterk aan
 • Je wilt drastisch meer leads genereren voor je bedrijf
 • Lekkere koffie en croissants op vrijdagochtend kunnen er gemakkelijk bij
 • Je bent bereid 1 vroege ochtend per week te investeren in de BNI-vergadering en je te verplaatsen naar het BNI-chapter in je buurt 
 • Je bent punctueel en mist geen enkele vergadering (je mag er maximaal 3 per jaar missen)

Wil je meer leads en meer klanten? Spreek dan eens met Varamedia over onze digitale leadgeneratie diensten

BNI West-Vlaanderen Wil je bij BNI Vlaanderen aansluiten omdat je meer leads voor je business wilt genereren? Wacht dan even en lees verder… Varamedia is namelijk gespecialiseerd in leadgeneratie voor tal van sectoren. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek waarin we uitleggen hoe wij meer groei en meer leads bezorgen aan elk van onze klanten. En dat zonder dat je ervoor moet opstaan of elke week naar een vergadering komen.

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met zaakvoerder Jeroen Van Raemdonck. Bekijk hier zijn profiel op LinkedIn of bezoek de website. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een Leadgeneratie Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service voor onze leads. Laat dit dan even weten in het formulier of vraag deze Audit aan via het menu op de website!

Tot slot: de BNI regio’s

BNI Vlaanderen kent verschillende regiowebsites voor alle provincies van de regio. Deze provincies tellen elk bovendien verschillende chapters: dat zijn de lokale afdelingen van BNI. BNI West-Vlaanderen BNI Oost-Vlaanderen BNI Vlaams Brabant BNI Kempen en Arr. Mechelen BNI Limburg BNI Antwerpen BNI Brussel [tcb_post_list query=”{‘paged’:1,’filter’:’custom’,’post_type’:|{|’post’,’page’|}|,’related’:|{||}|,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’6′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{||}|,’queried_object’:{‘ID’:35500,’post_author’:’1′,’post_type’:’page’},’sticky’:|{||}|,’rules’:|{|{‘taxonomy’:’page’,’terms’:|{|’35667′,’35691′,’35625′,’35655′,’35555′,’35609′,’35500′,’35528’|}|,’operator’:’IN’}|}|}” type=”grid” columns-d=”3″ columns-t=”2″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”20″ horizontal-space-d=”20″ ct=”post_list-43451″ ct-name=”Image & Text 07″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ element-name=”Post List” css=”tve-u-178ca0f0a62″ posts_per_page=”6″ featured-content=”0″ no_posts_text=”” vertical-space-t=”30″ vertical-space-m=”15″ horizontal-space-m=”0″ article-tcb_hover_state_parent=”” total_post_count=”8″ total_sticky_count=”0″ disabled-links=”1″ class=” article-tcb_hover_state_parent=” ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: linear-gradient(rgba(0, 0, 0, 0.27) 0%, rgba(0, 0, 0, 0) 100%), url(“[tcb_featured_image_url size=medium]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_title css=” link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ static-link='{“className”:”tve-froala”,”href”:”https://www.varamedia.be/netwerkorganisaties/bni-vlaanderen/brussel/”,”title”:”BNI Brussel”,”class”:”tve-froala”}’]

Meer info[/tcb_post_list]

Gratis marketing audit

Zoek je een marketing freelancer maar wil je liever eerst weten wat je precies nodig hebt? Misschien voel je wel dat je momenteel kansen laat liggen met je bedrijf… Maar kan je niet precies definiëren wat er precies mank loopt. Via deze marketing audit, die gratis is, maken wij een volledige analyse van je huidige website en je digitale marketing. Inbegrepen is ook een concurrentieanalyse. Benieuwd naar wat er allemaal kan verbeteren? Klik op de knop op te starten.

100%

Gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast, integendeel! 

95%

Van de bedrijven die een Online Marketing Audit aanvragen groeit zichtbaar.

100

Varamedia is een marketing agency gespecialiseerd in leadgeneratie.

leads search console