Marketing Freelancer

DEEL DIT

 • Home
 • Marketing Freelancer

Dit artikel bespreekt alle voordelen van samenwerken met een Marketing Freelancer om de omzet van je bedrijf te boosten.

Marketing is één van de belangrijkste pilaren van moderne ondernemingen. Zonder correcte leadgeneratie valt de sales pipeline helemaal droog. Enkel marketing kan zorgen voor een blijvende instroom van leads.

Door een marketing freelancer of freelance marketing analyst bij de arm te nemen, kan je de omzet van je bedrijf een ongeziene boost geven. Zelfs in heel competitieve sectoren zal een goede marketing freelancer zonder problemen de concurrenten voorbij steken. Denk hierbij aan: 

 1. Freelance SEO diensten
 2. SEA diensten met Freelancers (marketing via Google)
 3. Freelance marketing via Sociale media (Facebook, Instagram, Pinterest)
 4. Youtube Marketing

De toegevoegde waarde van een marketing freelancer

Heb je vragen over wat een marketing freelancer precies kan betekenen voor je bedrijf? Het is een realiteit dat de meeste bedrijven het potentieel van een goede marketeer voor hun bedrijf onderschatten. Zonder jou te kennen kunnen wij in 99 procent van de gevallen al met zekerheid zeggen dat wij jouw omzet kunnen verhogen.

Waarom?

Het is namelijk zo dat veel bedrijven druk bezig zijn met... hun bedrijf. Het aspect marketing komt daarom pas helemaal op het laatste.

Het gevolg? 

De online groei van het bedrijf kabbelt maar floreert niet. En daarin zijn wij gespecialiseerd met onze marketing freelancers: ervoor zorgen dat je telefoon nooit ophoudt met rinkelen. Geloof ons: dit zijn leuke telefoontjes (van nieuwe klanten / leads / prospecten).  De kans is heel reëel dat je personeel extra zal mogen aanwerven als wij helemaal klaar zijn met je marketing te organiseren tot een geöliede machine.

Marketing uitbesteden?

Lees ook dit artikel: Moet ik mijn marketing uitbesteden of niet?

Zelfs e-commerce kan niet zonder freelance marketingexpertise

Idem voor e-commerce: als je enkel vertrouwt op mond-aan-mond-reclame zal je webshop nooit zo'n vaandelvlucht nemen als wat mogelijk is met online marketing. Je kan namelijk bepaalde specifieke marketingkanalen inschakelen met specifieke marketingstrategieën om tot een grote omzetverhoging te komen.

Een freelance marketing manager aanwerven: voordelen en nadelen

Liantis heeft een interessante blog geschreven over de voordelen en nadelen van het werken met freelance marketing profielen. Wat zijn de valkuilen? Wat zijn de vruchten van zo'n samenwerking?

Voordelen:

 • Een freelance medewerker is veel goedkoper dan een vaste werknemer. Geen sociale lasten, verlof, enzovoort.
 • Freelancers bieden veel flexibiliteit.
 • Freelancers hebben ervaring.
 • Ideaal voor moeilijk invulbare vacatures zoals marketing manager, online marketing consultant, IT specialist, webdesigner, webbouwer.

Nadelen:

 • Minder controle dan bij een vaste werknemer.
 • Pas op voor schijnzelfstandigheid.
 • Niet elke functie leent zich tot freelance mogelijkheden. Je kan zelden een heel bedrijf bouwen op enkel freelancers.

Conclusie:

Een freelance marketing expert is een voordelig alternatief voor een vaste marketingmedewerker. Bovendien weet je dat je kwaliteit in huis haalt door direct te kiezen voor een freelance profiel. Mensen die marketing freelancer zijn, hebben namelijk jaren ervaring in de sector. Die ervaring vertaalt zich in veel uitgespaarde euro's door tal van beginnersfouten die niet meer gemaakt worden als je start met marketingcampagnes. Geloof ons: Google en Facebook, samen met de andere big tech marketingbedrijven, maken het jou als bedrijf zo moeilijk mogelijk om kostenefficiënt marketing te doen. Voor je het weet is heel je budget erdoor gejaagd en heb je nul resultaten. De ervaring van een marketing freelancer is cruciaal voor het succes van je marketinginspanningen.

Vind een marketing freelancer op maat van je noden

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met zaakvoerder Jeroen Van Raemdonck. Bekijk hier zijn profiel op LinkedIn of bezoek zijn website. In totaal telt het netwerk van Varamedia ruim 10 hoge profielen in freelance marketing consultancy. Dit aan de beste prijzen: geen verrassingen en een hoog rendement. Standaard is één van de eerste zaken die wij op punt zetten de conversietracking. Ons werk is heel conversiegericht om jouw leadgeneratie en/of je online sales transacties scherp te vermeerderen. 

CONTACTEER ONS

Voor alle vragen rond bijvoorbeeld: website offertes, vragen over online marketing, leadgeneratie, digitalisering van uw bedrijf, omzettoename via digitale marketing, ...

Naam
Telefoon *
E-mailadres *
Bedrijf
Je bericht, vraag, ...

Gratis marketing audit

Zoek je een marketing freelancer maar wil je liever eerst weten wat je precies nodig hebt? Misschien voel je wel dat je momenteel kansen laat liggen met je bedrijf... Maar kan je niet precies definiëren wat er precies mank loopt. Via deze marketing audit, die gratis is, maken wij een volledige analyse van je huidige website en je digitale marketing. Inbegrepen is ook een concurrentieanalyse. Benieuwd naar wat er allemaal kan verbeteren? Klik op de knop op te starten.

100%

Gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast, integendeel! 

95%

Van de bedrijven die een Online Marketing Audit aanvragen groeit zichtbaar.

100

Varamedia is een marketing agency gespecialiseerd in leadgeneratie.

Hoeveel vraagt een marketing freelancer? 

De meeste marketing freelancers werken met vaste tarieven die variëren met de grootte van de opdracht. De meeste consultants situeren zich in de range tussen €250 en €750 per dag. Dat bedrag wordt soms teruggerekend naar een uurtarief. Veel marketingexperts, nu spreken we voornamelijk over onszelf, zijn ook flexibel in het rekenen van deze uren. Eindigt de dag een uurtje later, dan houden wij ons niet bezig met het doorrekenen van dat uurtje. Wij zijn geen advocaten maar gepassioneerde marketing managers! 

Sommige marketing freelancers werken liever op basis van een vaste projectvergoeding. Zelf hebben wij zo ook enkele klanten actief: het is in bepaalde gevallen een beter model om te werken met vaste tarieven dan met flexibele tarieven. Dat is een model dat we meestal toepassen bij bedrijven die houden van budgetzekerheid. 

In ieder geval geldt altijd: een freelancer marketing expert moet zich haast onmiddellijk terugverdienen. Ook moet dat verdieneffect zichtbaar zijn. Daarom is het eerste wat wij doen bij onze klanten steeds: het instellen van conversietracking op de juiste manier. Zo zien we tot op de eurocent wat onze toegevoegde meerwaarde is en ziet de klant ook duidelijk dat de investering loont.

Doel metingen - Analytics (1)

VARAMEDIA

Gepassioneerde marketing freelancers


Jeroen Van Raemdonck

Twijfel je eraan om je marketing uit te besteden aan een ervaren digital marketing freelancer? Dan twijfel je waarschijnlijk over de (mogelijk) hoge kostprijs van zo'n consultant. Ik kan je garanderen: wij hebben nog geen enkele klant gehad die de broek heeft gescheurd aan een samenwerking met ons. Alvorens we een samenwerking starten doen we altijd eerst een Online Marketing Audit om het gemiste potentieel te berekenen. Als die audit veel gemiste kansen blootlegt, doen we een voorstel met een marketinganalyse en marketingplan. Nadat jij akkoord gaat met de krijtlijnen van dit plan, starten we en focussen we gedurende de hele samenwerking op maar 2 parameters: een toename in leads en een toename in online autoriteit.

Jeroen Van Raemdonck ‧ Zaakvoerder, Webdesigner, Marketingexpert

Nuttige links

Jeroen Van Raemdonck

Freelance Marketing Expert

Op zoek naar een freelance marketing consultant? Bezoek de website van Varamedia zaakvoerder Jeroen Van Raemdonck: online marketing expert en freelance marketeer. Gespecialiseerd in marketingstrategie, leadgeneratie, Google Ads en SEO. Voorliefde voor Search Marketing.

Jellow Marketing Manager - Marketing Consultants - Freelance

Jellow freelance platform

Jellow is de naam van het grootste platform met online marketing consultants van België. Hier vind je honderden gemotiveerde freelancers. 

Freelance Network Belgie

Freelance Network België

Freelance Network is de naam van een ander groot freelancersplatform waar je online marketing profielen kunt vinden. 

Sortlist Marketing Agencies

Sortlist: vind een marketing agency in je buurt

Sortlist is je go-to platform om een marketing agency te vinden. Trouwens, met Varamedia hebben wij ook een lijst met webdesign agencies opgesteld op basis van de lijsten uit Trendstop. 

Zoek je een marketing freelance expert, wil je raad krijgen van een marketing strateeg, zoek je een bedrijf in marketing consultancy of wil je algemene marketing consulting? Wij hebben voor elke marketingvraag een gespecialiseerde marketing consult in huis. Varamedia behoort tot de top van Marketing consultancy bedrijven in België.

Neem vandaag nog contact op met ons:

 • Mooie websites
  Mooie websites die meer doen dan enkel mooi zijn. Wij bouwen geen elektronische visitekaartjes maar elektronische leadgeneratoren. Wij laten bedrijven met onze websitediensten sterk groeien in omzet en verkoop.
 • Topservice en hoge klanttevredenheid
  Een probleem? Een last-minute wijziging? Wij hebben 24/7 permanentie. Wij helpen je altijd. Onze klanten krijgen elk een eigen persoonlijke websitemanager.
 • Marketingresultaten
  Wij koppelen al onze websites aan een marketingpakket. Zo wordt je website snel en grondig door Google opgepikt. 1 of 2 marketingrapporten per maand, inbegrepen in de prijs.
varamedia-webdesign-bureau

Reageer of stel een vraag

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"c84a5":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"c84a5":{"val":"var(--tcb-skin-color-4)","hsl":{"h":206,"s":0.27,"l":0.01,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"c84a5":{"val":"rgb(47, 138, 229)","hsl":{"h":210,"s":0.77,"l":0.54,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Naam*
E-mail*
Bericht
0 of 350
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"34f05":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"34f05":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"34f05":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Verstuur
>