Google lanceert nieuwe tool om websiteprestaties te meten

Google lanceert nieuwe tool om websiteprestaties te meten

Google staat nooit stil en blijft ons verrassen met nieuwe ontwikkelingen. Een van de nieuwste tools die de technologiereus deze week lanceerde is web.dev.

Het is met deze tool gemakkelijker dan ooit om de prestaties van een website te meten. En niet alleen dat: je krijgt onmiddellijk ook concrete actiepunten mee om je website te verbeteren op alle vlakken.

Concreet kun je een website met web.dev testen op vijf parameters:

  1. Laadsnelheid van de website
  2. Performantie van de website (caching, netwerk)
  3. Beveiliging (SSL)
  4. Vindbaarheid (SEO)
  5. Mobile app SEO

Google zelf beweert dat deze nieuwe tool het resultaat is van tien jaar aan kennisopbouw en ervaring.

“Google’s web platform team has spent over a decade learning about user needs. Now we want to make it as easy as possible for you to master the defining standards of web development today.”

Wat web.dev zo anders maakt van andere tools als Screaming Frog, SEO AnalyzerPageSpeed Insights, Pingdom of GTMetrix is de gebruiksvriendelijkheid, het globale overzicht en de prijs (het is gratis).

Je krijgt immers veel meer dan enkel een theoretische websitescore op de hogerop genoemde parameters. De tool geeft je ook alle aanbevolen verbeteringen mee gerangschikt op prioriteit. Hoe meer impact de verbeteringen kunnen hebben op je websiteperformantie, hoe hogerop in de lijst ze zullen staan. Je hoeft dus niet te gissen met wat je best eerst zou beginnen.

Geef een reactie