Sociale media marketing

Waarom adverteren op sociale media?

Vandaag de dag zijn sociale media niet meer weg te denken uit eender welke marketingstrategie. Het is in veel gevallen een veel effectievere manier van adverteren dan bijvoorbeeld gevelreclame langs een invalsweg. De reden? Met een gecontroleerd budget kunt u gericht alle mensen uit uw doelgroep benaderen met enkele muisklikken. 

De bekendste sociale media die zich lenen tot marketingadvertenties zijn uiteraard Facebook en Instagram, hoewel Youtube ook sterk opkomend is als nieuw kanaal voor videomarketing. Varamedia promoot uw zaak via de meest optimale sociale media, afhankelijk van uw doelgroep. Zo kiezen we Facebook doorgaans voor een volwassen publiek en trachten we jongeren meer te bereiken via Instagram of Youtube. Daarnaast is er natuurlijk nog LinkedIn als prima kanaal voor B2B-marketing of het genereren van business leads.

Sociale media zijn één van de onderdelen van sociale community building: een manier om te zorgen voor een hechte gemeenschap rond uw dienst of product. Community building kenmerkt zich door een hoge participatiegraad van de leden, ook naar promotie toe. Een website en app die Varamedia ontwikkelde is bijvoorbeeld Wetime.be; een platform waarop volwassen koppels en ook gezinnen eenvoudig nieuwe vrienden kunnen maken.

Oneindig veel mogelijkheden, hoge ROI

Het grootste voordeel van online marketing via Facebook of Instagram is de relatieve lage kostprijs in vergelijking tot SEA via Google. Bovendien biedt Facebook (net zoals Google overigens) uitstekende mogelijkheden tot retargeting waarbij

Vaak zijn websites van bedrijven niet gericht op de uiteindelijke gebruikerservaring van de klanten en prospecten. De reden is meestal dat het webbureau deed wat het gevraagd werd: een website bouwen, zonder veel rekening te houden met het marketingaspect of de gebruikerservaring van de klanten.

Een goede webdesigner moet verschillende disciplines met elkaar combineren. Hij moet ervoor zorgen dat de hosting betrouwbaar is, de website met zuivere code opgebouwd wordt (dit verhoogt de site-snelheid) en maken dat de website aan alle SEO-vereisten voldoet (voor een hogere vindbaarheid in Google).

Varamedia combineert deze verschillende disciplines en garandeert zo mooie én verkopende websites. Op die manier trachten we onze visie om te zetten in realiteit: namelijk ervoor zorgen dat uw investering zich snel terugverdient. Een website mag u eigenlijk geen geld kosten. Hij moet u geld opbrengen, op een zo kort mogelijke termijn.

RENDERENDE ONLINE MARKETINGCAMPAGNES

Adverteren moet lonen!

Stap mee in de digitale versnelling door uw advertentiebudget te investeren in campagnes op sociale media of via andere vormen van online marketing. Via deze kanalen ziet u sneller uw investering terug dan via traditionele marketingkanalen als krantenadvertenties of wegreclame. 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Zet de stap naar een succesvolle marketingcampagne via sociale media en vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor uw zaak.