SEO en Zoekmachineoptimalisatie

SEO als marketingstrategie op de lange termijn

SEO is een typische lange termijn marketingstrategie om te zorgen voor websitebezoekers. Het is een strategie op de lange termijn omdat we afhankelijk zijn van de snelheid waarmee Google periodiek uw website bezoekt om te indexeren. 

SEO staat letterlijk voor ‘search engine optimization’ oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het is een van de belangrijkste vormen van online marketing. Een grote reden hiervoor is het feit dat SEO in theorie gratis is. Het kost weliswaar tijd en geld om alles op te zetten maar aan Google betaalt u in principe geen geld om in organische zoekresultaten te verschijnen (dit kan wel via Search Engine Advertising of SEA).

Het optimaliseren van uw website voor zoekmachines betekent dat we Google helpen met de belangrijkste delen van uw website te indexeren. We vertellen Google welke pagina’s op welke manier mogen verschijnen in de zoekresultaten. We kunnen zelfs beoordelingen of afbeeldingen toevoegen aan het zoekresultaat. Zo geven we sturing aan hoe uw website verschijnt in zoekmachines voor bepaalde trefwoorden.

Belangrijke SEO-parameters

Om aan SEO te doen moeten we rekening houden met een lange lijst van meer dan 200 criteria die Google in acht neemt bij het ‘crawlen’ van websites.

De meest bekend SEO-parameter is het zoekwoord of trefwoord. Zoekmachines als Google of Bing kijken altijd of het zoekwoord op de juiste plaatsen op de website aanwezig is, zoals in de URL, als alt-tekst van de afbeelding, in de titels en in de broodtekst. Hierbij moeten we de juiste balans houden tussen te veel en te weinig ‘keyword stuffing’ want een overdaad aan dezelfde trefwoorden kan het omgekeerde effect hebben.

We maken ook het onderscheid tussen content seo en technische seo, waarbij veel meer aandacht gaat naar bounce rates, click through rates en zo meer. Hiervoor is een correcte koppeling met Google Analytics een noodzaak, naast een analyse van het gedrag van uw websitebezoekers via tools als bijvoorbeeld Hotjar.

START VANDAAG MET SEO

Verhoog uw positie in de zoekresultaten!

Varamedia helpt uw SEO-strategie vorm te geven door te zorgen voor een meetbare stijging van uw zoekresultaten in Google en Bing. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Zet de stap naar een betere weergave in zoekresultaten en vraag vrijblijvend een offerte. Geef in de omschrijving ook uw URL in zodat we u via e-mail alvast een eerste SEO-analyse kunnen toesturen.