SEA en zoekmachine marketing

SEA: reclame maken via Google

Met Search Engine Advertising (SEA) kunt u zoekmachines inzetten als doeltreffend marketingkanaal. Via gesponsorde advertenties zorgt u ervoor dat uw website bovenaan de zoekresultaten prijkt.

Google, dat vandaag 90% marktaandeel heeft in België, verwerkt dagelijks miljoenen zoekopdrachten in België voor allerhande niches. Er zijn mensen die via Google informatie opzoeken over bepaalde producten of mensen die in Google naar een handelaar in hun buurt zoeken. Via SEA kunt u van alle mogelijkheden in Google optimaal gebruik maken, door een klein bedrag te betalen per klik (en nieuwe bezoeker) naar uw website.

Varamedia is gespecialiseerd in SEA-campagnes in Google en kan ervoor zorgen dat uw website gepromoot wordt op basis van uw parameters. U kunt kiezen in welke regio uw advertentie mag verschijnen, voor welk doelpubliek (leeftijd, geslacht) en met welke gewoontes en interesses.

Via het gratis consultatiegesprek met een Varamedia-medewerker komt u meer te weten over SEA-adverteren via Google.

SEA is geen SEO

SEA is niet te verwarren met SEO, dat zoveel betekent als het optimaliseren van uw website voor zoekmachines. Hiermee proberen we ervoor te zorgen dat Google uw website een positie geeft in de organische zoekresultaten die onder de betalende zoekresultaten staan. De organische zoekresultaten worden door Google zelf geselecteerd op basis van 200 parameters die Google gebruikt om de relevantie van een webpagina in te schatten.

De betalende zoekresultaten worden in Google getoond op basis van een betaling per klik. SEA werkt via een biedplatform, Google Adwords of Ads. Per zoekwoord kunnen adverteerders een bod uitbrengen, waarna de hoogste bieder de positie krijgt toegewezen. De kost per klik via SEA varieert afhankelijk van de concurrentie die er is en de plek die u wilt bemachtigen. Daarnaast is er nog het onderscheid tussen de Google zoekpagina’s (SERP’s) en het Google Display Netwerk of Youtube.

SEA-CAMPAGNE OPSTARTEN?

Goedkoper dan traditionele marketing!

SEA is in vergelijking met traditionele media zoals flyeren, radioreclame of krantenadvertenties veel goedkoper. Per nieuwe klant die uw website bezoekt betaalt u een bedrag dat tussen de halve euro en euro ligt, afhankelijk van de populariteit van uw zoekwoorden. Stuur ons een vrijblijvende offerte-aanvraag met uw gewenste zoekwoorden en wij maken een gedetailleerde offerte.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Zet de stap naar een succesvolle SEA-marketingcampagne via Google.