Google

Google als marketinghefboom: Search Engine Marketing

In de top 10 van Google ranken voor relevante zoekwoorden? Het is misschien wel de droom van elk bedrijf. En die kan zomaar werkelijkheid worden! Hoe? Door te investeren in Search Engine Marketing (SEM).

Wat is Search Engine Marketing?

Nog nooit van Search Engine Marketing gehoord? Misschien zegt Search Engine Optimization (SEO) of Search Engine Advertising (SEA) jou wel iets? Doet ook dat geen belletje rinkelen? Eenvoudig uitgelegd bestaat search engine marketing uit twee aspecten: zoekmachine optimalisatie (SEO) en betalende advertenties op Google (SEA).

relevente

MEER KLANTEN BEREIKEN

Google is met 92% van alle zoekopdrachten de grootste zoekmachine.
rank-hoger

BEREIK MEER OMZET

Bepaal de meest winstgevende zoekwoorden om mee te adverteren.
duurzame

RANK HOGER IN GOOGLE

Makkelijker gevonden worden in Google? Advertenties zijn de eerste zoekresultaten die mensen tegenkomen.

Het belang van online vindbaar zijn

Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Sta je bovenaan in Google? Dan zal je merken dat jouw website veel meer klikken genereert. De meeste mensen gaan namelijk niet verder dan de eerste pagina van Google.

Sta je niet op de eerste pagina? Dan loop je hoogstwaarschijnlijk heel wat potentiële klanten mis. Wil jij als bedrijf (blijven) groeien? Dan is investeren in Search Engine Marketing een wijze keuze!

Google

SEO vs SEA: Wat is er beter?

Moet je kiezen voor SEO of voor SEA? Samen met onze experts zoeken we uit wat voor jou de beste strategie is. Benieuwd naar de voor- en nadelen van elke techniek?

Groot bereik in de zoekmachines

Maak je bedrijf sneller vindbaar op Google

Meer online conversies

De meeste bedrijven maken van allebei gebruik. Door gebruik te maken van SEO komen ze op de lange termijn hoger in de zoekresultaten van Google. Voor de korte termijn oplossing gebruiken ze dan Google Ads (SEA). SEA kan ook gebruikt worden als extra boost tijdens campagne of promotie. De informatie die je dan wint met SEA, kun je dan gebruiken in je SEO campagne.

Heb je genoeg tijd en wil je voor langere tijd beter gevonden worden op het internet? Dan is SEO voor jou de beste optie. SEO is een van de meest rendabelste vormen van online marketing maar het kan soms tot 6 maanden duren vooraleer je artikels in de top 10 staan van Google.

Wil je snel hoog in de resultaten komen te staan? Dan is Google Ads (SEA) misschien meer iets voor jou. Het belangrijkste verschil is dat er voor SEA advertentiekosten moeten betaald worden. In tegenstelling tot SEO kan je wel op een korte tijd bovenaan in Google staan. Het optimaliseren van je SEO, om zo hoog in de SERP (Search Engine Result Page) te staan, is tijdrovend. Dit is bij SEA niet het geval.

Search Engine Optimization uitbesteden?

Waarom je de SEM voor jouw bedrijf zou uitbesteden aan Varamedia?
Bespaar tijd

De voornaamste reden om jouw SEM uit te besteden? Je bespaart er jezelf heel wat tijd en moeite mee. De wereld van SEA en SEO kan simpel lijken, maar voor een beginner is het een echt doolhof.

Expertise

Een expert heeft jarenlange ervaring en kent de kneepjes van het vak. Voor experts kent de wereld van SEO en SEA amper geheimen. Daarenboven volgen experts de veranderingen binnen het vakgebied ook op de voet.

Budget

Denk je ‘Leuk, die Search Engine Marketing, maar dat kan ik me niet veroorloven’? Dan hebben we goed nieuws: je hebt niet per se een gigantisch budget nodig. Het minimum dagbudget om rendabele Google Ads-campagnes op te zetten is €20.

Strategische aanpak

Als je jouw Search Engine Optimization uitbesteedt, ben je er zeker van dat er een goed uitgedachte, strategische aanpak aan te pas komt. Een expert kan jou vertellen of je in SEA, SEO of beide moet investeren om jouw aanwezigheid op Google te vergroten.

Renilde Decuyper
Google expert

Neem contact met ons op

Eén aanspreekpunt voor jouw Search Engine Marketing, Varamedia!

Onze SEO klanten kennen allemaal een serieuze omzetgroei.

“Je merkt dat Varamedia zich onderscheidt van andere marketingbureaus in de manier waarop ze de website, SEO en SEA hebben aangepakt. Er komen dagelijks leads binnen en ik ben telkens volboekt voor de komende 3 maanden.”

Kevin Duyvejonck

Mosgigant

“Ik zou Varamedia zeker aanraden. Ik heb een zeer goede ervaring met het bedrijf. De SEO-content is van hoogstaand niveau. Voor mij is het allerbelangrijkste dat ik voldoende opdrachten heb, en dat is ook zo.”

Django Sterckx

Betonwerken SMP
Betonwerken SMP
“Het aantal bezoekers op de website is sterk gestegen sinds de samenwerking. Varamedia doet meer dan een ‘gewone’ SEO analyse. Hun SEO aanpak is heel doeltreffend en vrij uniek.”

Jeroen Bolle

Vamos.immo
Jeroen Bolle Vamos

Wij staan klaar voor jou!

Wil je ook met jouw bedrijf groeien d.m.v Search Engine Marketing (SEM)? Samen met onze video marketeer gaan wij op zoek naar de meest geschikte oplossing voor jouw bedrijf.