Affiliate marketing

Affiliate marketing: schakel derden in

Met affiliate marketing bedoelen we het inschakelen van externe publishers of ‘affiliates’ voor de promotie van uw webshop. Wist u dat affiliate marketing voor het eerst werd toegepast door Amazon en vandaag wordt gebruikt door haast alle grote spelers in de e-commerce? Varamedia is gespecialiseerd in het opstarten van affiliate campagnes voor bedrijven met een online winkel.

Hoe gaat affiliate marketing in zijn werk

Varamedia heeft contracten met alle grote affiliate netwerken zoals TradeTracker, Daisycon, Awin (Zanox) of NetAffiliation. In België zijn dit de grootste netwerken, die samen zo’n 1000 adverteerders beheren onder ongeveer 20.000 actieve publishers.

Bloggers en influencers doen ook mee

Een van de belangrijkste voordelen van een samenwerking met affiliates, is het grote bereik dat zij soms hebben. Een bekende affiliate is bijvoorbeeld Mobile Vikings (met hun Viking Deals). Maar ook binnen wonen, huis en tuin bestaan er tientallen voorbeelden van affiliate websites. Wie bijvoorbeeld kampt met een vochtige muur, kan de diensten in vochtbestrijding van een vochtexpert inschakelen via Vochtexpert.com. Daarnaast kennen velen waarschijnlijk ook Test-aankoop.be waar mensen producten kunnen vergelijken op prijs, kwaliteit en beoordeling.

We rekenen ook heel wat bloggers en influencers onder affiliate websites. Zelfs het bekende damesblad Libelle blogt regelmatig rond producten die via affiliate marketing in de kijker worden gezet.

KLAAR VOOR MEER ONLINE SALES OF LEADS? 

Affiliate marketing loont!

Influencer marketing, affiliate marketing en performance marketing in het algemeen lonen sterk in de promotie van uw webshop of handelszaak. U kunt er meer online verkopen door realiseren of extra leads verzamelen (geïnteresseerde prospects).  

Vrijblijvende offerte aanvragen

Zet de stap naar een succesvolle online marketingcampagne.