Verbeter de copy voor jouw social media met deze zes tips

Eén van de enige plaatsen waar het oké is om te schreeuwen om aandacht, is op sociale media. Dat doe je niet alleen met je visual, maar ook met je copy. Met deze zes tips van Varamedia voor goede copy voor jouw posts/advertenties heb je een voetje voor op de moordende concurrentie op sociale media.

Renilde Decuyper
Renilde Decuyper

1. To the point: een goede copy is kort en krachtig

Facebook, Instagram of eender welk ander sociaal medium zijn niet de plaats om een halve roman te droppen. Keep it short and simple: beperk je tot maximaal drie korte alinea’s. Zorg ervoor dat je boodschap duidelijk is, en dat het je doelpubliek aanspreekt.

Zo is het interessant om op voorhand na te denken over wat het doel van je advertentie is en welke informatie de lezer zeker nodig heeft. Zo vermijd je dat je te diep ingaat op irrelevante zaken.

2. Versterk de boodschap van je copy met een visual

De visual in je advertentie moet de juiste boodschap uitsturen, en moet je klant in de goede richting duwen. De juiste visual trekt de aandacht en zorgt ervoor dat de klant even stopt met scrollen. Felle kleuren, bizarre beelden of beelden die tot de verbeelding van de consument spreken zijn hier altijd een goed idee.

3. Call to action: geef je doelgroep een reden om te reageren

Je visual en copy mogen nog zo goed, aangrijpend of origineel zijn, zonder call to action is de kans klein dat je doelgroep tot actie overgaat. Geef in je advertentie aan wat je wil dat de gebruiker doet. Wil je dat ze doorklikken naar je website? Wil je dat ze een afspraak maken of offerte aanvragen? Bepaal het doel van je advertentie en zorg ervoor dat gebruikers de nodige actie ondernemen.

Enkele voorbeelden van call to actions zijn:

  • ‘Maak vandaag nog je afspraak bij één van onze experts’
  • ‘Vraag een offerte aan en geniet tot eind deze maand van 10% korting’
  • ‘Laat rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen: boek je afspraak bij X’

4. Varieer je woordkeuze en gebruik synoniemen waar nodig

Als je maar enkele korte alinea’s tekst hebt, kan het al snel als storend ervaren worden als je steeds hetzelfde woord gebruikt. Ga daarom op zoek naar goede synoniemen, zo zorg je voor afwisseling en maak je het aangenamer voor prospecten om jouw advertentie tot het einde te lezen. Synoniemen.net is bijvoorbeeld een goede website om wat meer variatie te brengen in je woordenschat.

5. Schrijf actief, positief en betekenisvol

Kies steevast voor actieve zinnen, die zorgen er namelijk voor dat je tekst veel vlotter leest. Vermijd ook woorden als ‘niet’, ‘geen’ en andere negatieve formulaties. Kies in de plaats daarvan voor positieve formuleringen waarmee mensen jouw merk, product of bedrijf kunnen associëren.

6. Vermijd lege verwoordingen

Als je slechts enkele alinea’s hebt om je hele verhaal te vertellen, kan je maar beter opletten voor lege verwoordingen of ‘opvulwoorden’. Probeer kritisch te kijken naar de zinnen die je vormt en stel jezelf de vraag of je hetzelfde kan zeggen met minder woorden.

Let op voor formulaties zoals:

  • Dan ook
  • Eigenlijk
  • Ook weer
  • ….

 

Met deze tips ben je een stapje dichter bij relevante, kwalitatieve advertenties voor elk social media kanaal. Hulp nodig? Doe een beroep op de experten van Varamedia voor professionele en effectieve advertenties voor jouw bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op.

Deel deze blog

Op zoek naar meer informatie?

Gerelateerde blogartikels

Varamedia in de media: Pulse+ Magazine van De Tijd
Handige SEO-tools
Verbeter de copy voor jouw social media met deze zes tips
5 redenen waarom videomarketing voor meer omzet zorgt voor jouw bedrijf
Varamedia in de media: Pulse+ Magazine van De Tijd
Handige SEO-tools
Verbeter de copy voor jouw social media met deze zes tips
5 redenen waarom videomarketing voor meer omzet zorgt voor jouw bedrijf