5 redenen waarom videomarketing voor meer omzet zorgt voor jouw bedrijf

Je ziet ze steeds vaker opduiken: video’s waarin producten of diensten van een bedrijf worden aangeprezen. Niet alleen is deze vorm van marketing populair, het is ook nog eens effectief. Videomarketing behoort tot de grootste trends en ontwikkelingen binnen marketinglandschap! Lees hieronder onze 5 redenen waarom ook jouw bedrijf videomarketing moet toepassen.

Jean-Paul Dames
Jean-Paul Dames

1. Jouw product of dienst wordt tastbaarder

Je producten of diensten kan je tastbaarder maken met videomarketing waardoor het een grotere aantrekkingskracht op potentiële kopers krijgt. Zo genereer je meer leads en daarmee dus ook meer klanten. De toevoeging van video’s maakt je communicatie afwisselender. Hiermee houd je niet alleen de aandacht vast van de reeds geïnteresseerde doelgroep, maar bereik je ook een groter publiek. Er is namelijk een grote groep consumenten, denk aan de jongere generatie, die de voorkeur geeft aan videocontent boven geschreven content.

2. Iedereen onthoudt sneller video’s

Liefst 80 procent kijkers onthoudt een filmpje dat ze de voorbije 30 dagen gezien hebben. Een indrukwekkend aantal, dat meteen aangeeft dat mensen gemakkelijker onthouden wat ze zien, dan wat ze lezen. Waarom geen gebruik maken van die opportuniteit? Iemand die jouw filmpje onlangs heeft bekeken, onthoudt daarmee ook je bedrijfsnaam en misschien zelfs specifieke producten of diensten die je erin onthult of promoot. Filmpjes die we met plezier hebben bekeken, delen we trouwens ook vaker via sociale media. Dat zorgt voor extra leads, maar vergroot in het algemeen het bereik van je onderneming.

 

“Social video genereert 1200% meer interactie dan tekst en afbeeldingen gecombineerd.”

3. Goed voor SEO

Niet elk filmpje hoeft alleen zichtbaar te zijn op YouTube. Je kan ze ook insluiten op een productpagina of andere relevante pagina op je website. Mensen die zo’n filmpje tegenkomen en bekijken op je website, blijven ook langer op je website. Een langer bezoek zorgt voor een extra dosis vertrouwen in je bedrijf, maar het is ook een positief signaal naar zoekmachines en dus goed voor SEO. Google neemt de duur van iemands bezoek aan je website namelijk mee als factor om je website te rangschikken in de zoekresultaten. Kan je een interactieve draai aan het filmpje geven? Dan scoor je nog beter. Vergeet zeker geen call-to-action toe te voegen bij de video op je website, zodat mensen duidelijk weten wat ze kunnen doen nadat ze het filmpje hebben gezien.

4. Video’s vallen meer op

Het gebruiken van video’s zal onmiddellijk de aandacht trekken en vasthouden. Het trekt aandacht omdat we visueel ingesteld zijn. We leren graag van anderen, willen zien hoe dingen werken en verliezen ons vaak in een goed verhaal. Daarnaast zijn we lui als het gaat om aandacht vasthouden. Met lezen moet je vertellen hoe iets is, hoe het eruitziet en wat je ermee kunt. Bij video kun je dat allemaal tegelijkertijd.

 

“Uit onderzoek is gebleken dat 85% meer mensen geneigd zijn een product te kopen wanneer hierover een productvideo is gemaakt.”

5. Met video’s kan je alle kanten op

Een video heeft vele mogelijkheden. Uit een video kan je een beeld halen, korte fragmenten en quotes. Deze zijn dan weer uitermate geschikt om te delen op je sociale-mediakanalen. Daarnaast zou je zelfs de audio eruit kunnen halen en delen via een podcast. Videomarketing is heel veelzijdig. Zo kan je bedrijfsvideo’s, product video’s, testimonial video’s, instructievideo’s, vacaturevideo’s en nog veel meer maken.

Kortom videomarketing is een must-do voor jouw bedrijf en omzet!

Videomarketing helpt je een betere relatie op te bouwen met je publiek. Bovendien onthouden kijkers je merk- en/of productnaam gemakkelijker en langer wanneer ze die ontdekken in een filmpje. De drempel voor een goed filmpje te lanceren is lang niet zo hoog als je denkt én levert je heel wat op. Wil je graag meer weten over videomarketing? Ontdek hoe wij videomarketing aanpakken of contacteer ons voor een vrijblijvend meer informatie!

Deel deze blog

Op zoek naar meer informatie?

Gerelateerde blogartikels

Varamedia in de media: Pulse+ Magazine van De Tijd
Handige SEO-tools
Verbeter de copy voor jouw social media met deze zes tips
5 redenen waarom videomarketing voor meer omzet zorgt voor jouw bedrijf
Varamedia in de media: Pulse+ Magazine van De Tijd
Handige SEO-tools
Verbeter de copy voor jouw social media met deze zes tips
5 redenen waarom videomarketing voor meer omzet zorgt voor jouw bedrijf